JULBORD NUMMER TVÅ MED TOMTEATTACK

.

Idag åkte vi hit! Till min favoritort i Sörmland nämligen söta Mariefred. Får alltid sån himla go julfeeling här. EGENTLIGEN skulle vi inte alls hit den här helgen utan till Drottningholm och julmarknaden där men vädret var ju allt annat än julmarknadshärligt usch. Eller i Västerås var det underbart julfint imorse med stora dqaalande flingor och vackert tunt snötäcke på marken men svägerskan uppe i Stockholm varnade mig att vi nog inte ville gå runt i hällregnet och titta på juligheter just denna söndag. Så vi vände bilen och drog iväg på julbord istället!

.

Man tackar aldrig nej till julbord – god mat i massor är ju det bästa med hela julen. Det här var det andra denna jul, får se om vi får till ett till innan själva julafton. Och ser ni skillnaden på bild ett och bild två på Gripsholms Värdshus förresten? Titta noga! Jo det lyser så varmt och är så härligt på pics 1 va? Det är för att det var strömavbrott i hela Mariefred när vi kom dit och skulle julbord. Ett väldigt mörkt och lite förvirrat Värdhus mötte oss när vi kom. (Men när vi åkte så funkade elen igen:)

..

..

.

Jag och Bea! (Och ja jag var klädd för att gå på julmarknad i snö ja:)

.

.

.

Så mysigt så! Och som sagt elen kom tillbaka efter någon halvtimme. Men det var full fart till varmrätterna där ett tag kan jag lova. (Kallskuret kan man ju njuta även utan el liksom:) Trevlig omtänksam personal trots strul och jättemycket att göra och maten var PPPPP. Barnvänligt och härligt och Gripsholms Värdshus julbord rekommenderas verkligen till barnfamiljer.

 

 

.

Och så kom HAN. En go och glad tomte med rysk brytning och Moje ville typ sjunka igenom jorden! Man vet ju själv hur det är när någon tomte helt plötsligt dyker upp och vill snacka på krogen när man är upptagen med annat eller hur – man bara ”men snälla gåå” haha;)

.

,

.

”Take me to a happy place” eller jag låtsas som jag inte hör längre och något på bordet är jätteintressant istället:)

.

.

Så en riktigt fin dag blev det! Och efter Gripsholm blev det adventsfika och tårta hemma hos masen och papsen och nu är jag så mätt så att jag typ spricker aaaah.

.

Jag hoppas ni också haft en riktigt fin andra advent vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

11 kommentarer till “JULBORD NUMMER TVÅ MED TOMTEATTACK

 1. Glöggmingel, julmarknad och Vinterstudion idag❄️
  Har inte ätit ett enda julbord ännu, men i veckan blir det första👍
  Kram

  1. Åhh ja jag gillar också jackan! Har för mig att du kan ha visat den tidigare men minns inte vart den kommer ifrån…
   Tack för en superfin blogg!

  1. Bea hade varm jacka och fodrade skor men tjocktröjan och mössan låg kvar i bilen på parkeringen pga plötsligt 5 grader varmare och regn

 2. Jag tycker så mycket om det stället, jag och mannen hade en fin weekend där och njöt av deras goda mat och underbara miljö. Tur att ni åkte dit och slapp regnet i Stockholm

Comments are closed.