SÖNDAGSMATEN – FISH TACO

.

Detta är ju bara SÅ HIMLA GOTT!

.

.

Bonsoir alla bloggisar!

.

Mår ni bra där ute?? Jag måra bara bra men pendlar mellan att ha det ganska härligt här hemma i vår lilla bubbla och stunder då att man undrar om saker någonsin kommer bli normalt igen!? Klart det kommer det men man vill ju veta hur länge det dröjer och så men det är väl så att det inte är så mycket att grubbla över. Ingen vet. Vi får ta en tag i taget bara och göra det bästa vi kan för oss själv och de runt oss.  Jag lagar tex väldigt mycket extra mumsig mat nu och bakar och fixar och det känns så himla avkopplande och kul. Så lyssnar jag på Bossa Nova Coversblanding och Spotifysamlingen  nedan går varm typ hela tiden! Bossa Nova gör mig på bra humör och så där relaxed ni vet:)

.

 

.

H åkte på min order och köpte riktigt finfin torskrygg! Torskryggen skulle skäras i lagom stora bitar och dubbel paneras med både mjöl och panco och sen friteras för det var ju mexikansk Fish Taco på menyn denna söndag….

.

,

.

Så svängde jag ihop en tortilladeg och gjorde egna varma härliga sådana. SÅ värt och inte ett dugg svårt och ungefär 100 ggr godare än köpevarianten. Recept kommer nedan.

.

.

.

Gjorde egen Guacamole och picklade rödlök och att pickla lök är också barnsligt lätt. Recept på det med nedan.

.

.

.

VI hade en fritös förut för läänge sen men den slängdes och sen har vi varit utan i flera år men nu har vi åter igen en och det är ju bra kul faktiskt. Och GOTT så klart, stripes och p0mmes blir ju något helt annorlunda när de friteras mmmm. Och panerad torsk blir gaaalet bra. Som på restaurang!

.

.

.

Dukat för mysig texmexlinner i köket! Blev ju lite knas med tiden idag då det plötsligt var SOMMARTID och klockan var 15 istället för 14..:)

.

.

.

Detta kan vara det bästa jag vet! Krispig fisk, het sötsyrlig mangosalsa, krämig guacamole, sriracha mayo, jalapeno relish (köpt färdig) och nybakta varma vettortillas

.

.

P A N K O F R I T E R A D  T O R S K

4 personer

.

Du behöver: 600 g torskfilé/rygg, 1 tsk salt, 2 krm nymald svartpeppar, 1,5 dl vetemjöl, 1 ägg, 3 dl pankoströbröd. Rapsolja/Frityrolja att fritera i,

.

Gör så här: Skär fisken i större bitar. Salta och peppra. Doppa i mjöl, vispat ägg och sist i pankoströbrödet. Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 180 grader. Fritera några fiskbitar i taget tills de är gyllene, ca 4–5 min. Låt rinna av på hushållspapper.

’.

M A N G O S A L S A

.

Du behöver: 200 g färsk mango, 1 röd chili, juice från en halv lime, 2 msk olivolja, 1 msk äppelcidervinäger, färsk koriander, salt & peppar

.

Gör så här: Skär mangon i mindre bitar. Finhacka chilin. Blanda allt tillsammans med limejuice, olivolja och äppelcidervinäger. Tillsätt koriander efter smak och smaka av med salt och peppar.

.

T O R T I L L A S

Ca 20 st

,

Du behöver: 8 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt, 1/2 dl olja, 3 dl vatten

.

Gör så här: Sikta samman mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner olja och vatten. Rör tills en smidig deg bildats. Täck över noga och låt stå svalt 1/2 timme. Dela degen i 20 bitar (för 20 st) av en pingpongbolls storlek. Kavla varje degboll i lite mjöl tills den är 2-3 mm tjock. Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida. Lägg bröden under bakduk och ät så snart som möjligt.

.

H O T   M A Y O

.

Du behöver blanda: 2 dl majonnäs, 4 msk Srirachasås och ev lite salt & peppar

.

G U A C A M O L E

.

Du behöver: 3 avocados, 2 dl creme fraiche, 2 vitlöksklyftor, 1 msk lime, 2 krm salt, 1/2 tsk sambal olek, 1/2 dl hackad koriander, 1/2 tsk chiliflakes

.

Gör så här: Halvera och gröp ur avokadorna. Mixa eller mosa fruktköttet. Blanda med crème fraiche, vitlöksklyftor, chiliflakes, lime, koriander, salt och sambal oelek. Smaka av styrkan.

.

P I C K L A D  R Ö D L Ö K

.

Du behöver: 2 normalstora rödlökar, 1 dl socker, 1/2 dl ättika (12%), 1 dl vatten

.

Gör så här: Skala, dela och skiva lökarna i tunna skivor (Använd gärna mandolin). Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då.

.

Ät allt och njut!

.

Nu blir det söndagsmys med film och godis!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “SÖNDAGSMATEN – FISH TACO

  1. Er planen fortsatt å reise til fjellen i påsken? Jeg håper virkelig at du og din familie tenker på alle andre i samfunnet.

  2. Yummy. I’m also cooking more these days and fixing things inside, now that we can’t go anywhere. Take care.

  3. Men åh! Först tänkte jag att fisktacos låter ju inte ett dugg gott men så ser jag att du gjort hemgjort tortilla och alla goda tillbehör och så tänker jag om. Det ser verkligen fantastiskt gott ut. Måste testa någon dag faktiskt.

  4. Men du den där middagen hade jag mer än gärna kommit förbi på. Picklad rödlök är verkligen så himla gott. Ha en fin fin start på nya veckan.

  5. Åh så gott!
    Vi har också en fritös men tycker det är så mycket jobb med att göra rent den efteråt så därför blir de väldigt sällen vi friterar. Men till helgen kanske 😍👏🏻

    1. Vi hade också fritös för många år sedan, men tröttnade på att göra ren och ta reda på all olja. Nu har vi en airfryer, som är betydligt enklare att göra rent. Blir dessutom mycket nyttigare i och med den lilla lilla mängden av olja… så ett litet tips bara…

  6. Så gott det ser ut, ska prova hela konceptet men steka fisken i mycket olja och smör (tips från ”Efter stängning i Sveriges Mästerkock senast) då jag inte har någon fritös.

  7. Tack för tortilla-receptet! Min man bad mig ge ett bra recept på sådana för att laga egna tacos åt oss, och jag litar på att dina är goda! 🙂 tänk vilken bra tajming!

  8. Tack från hela mitt hjärta för det här receptet! Hela familjen var i sjunde himlen för ett par veckor sen. Ikväll försöker vi oss på en klassisk fish’n chips. Friterad torsk är verkligen jättesmaskigt!
    Passar samtidigt på att tacka för den bästaste bloggen Petra! Du är så inspirerande <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *