FORTSATT KARANTÄN & TOSCAKAKA I LÅNGPANNA

.

.

Bonjour mina vänner!

.

Alltså vad jag är extra tacksam just nu att jag har den här goa ungen ovan! Hon är hemma i karantän igen men mår inte särskilt dåligt som ni ser (hostar bara) Att ha stora barn hemma gör att dagarna nu är mycket roligare och mysigare. Lolo är väldigt lik mig på många sätt och vi kan vara lika fåniga. Mycket trams och skratt med denna donna och jag är så glad när hon hänger med mig (och inte bara med kompisarna) Man får försöka göra det bästa av situationen helt enkelt!.

..

.

.

Idag bakade jag Toscarutor! Börjar ju bli en riktigt at och bakbblogg detta men så är life nu. Ni ska så klart få receptet nedan (Rutorna blev saftiga och supergoda)

.

.

  .

Tur att man har en hel famn med skatter som älskar bakverk! Så man slipper äta allt själv liksom (Toscakaka går ju iofs utmärkt att frysa)

.

.

.

Dagens bakverk fick tummen upp!

’.

.

.

Yum!

.

.

T O S C A K A K A  I  L Å N G P A N N A

.

KAKAN

Du behöver: 200 g smör, 4 st ägg, 3 dl strösocker, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1/2 vaniljextrakt, 1 dl grädde
.
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna.  Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt, först försiktigt och sedan lite snabbare. Blanda vetemjöl och bakpulver Tillsätt vetemjölet blandat med bakpulver, smöret och vispgrädden till äggpöset, medan vispen går på låg hastighet. Häll smeten i långpannan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20-25 min.
.
TOSCAGLASYR
.
Du behöver: 200 g smör, 2 dl strösocker, 4 msk vetemjöl, 4 msk mjölk, 150 g mandelspån
.
Gör så här: Förbered glasyren under tiden kakan gräddas genom att blanda smör, strösocker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Ta ut kakan och bred på glasyren på toppen. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare 25-30 min (tills den nästan bubblat klart och fått gyllenbrun färg).
.
.
.
Ni kanske börjar tröttna alla mina recept förresten!?! Säg till isf!! Fast jag är ju lite en periodare när det gäller innehåll här på bloggen (det är ju sen gammalt:)
.
.
Var rädda om er nu fin ingår så ses vi ju snaaart igen!
.
.
KRAM
.
.
.

Rekommenderade inlägg

15 kommentarer till “FORTSATT KARANTÄN & TOSCAKAKA I LÅNGPANNA

 1. Great! Tomorrow i will bake this too. Thank you for this post. What a beautiful girl 🤗

 2. Det receptet ska absolut provas😄. Vad är det för beige kudde du har i köket? Så fin! Kram

 3. Nej, nej inte alls. Jag är glutenintolerant och kan inte äta det goda du bakar men det är lika roligt för det. Jag uppskattar att folk anstränger sig och lägger lite kärlek i att föda och göda familjen. Det inspirerar ❤️

  1. Mia; byt ut mjölet mot Lailas Mjölmix för söta degar. Funkar kanon!
   //Från en glutenintollerant till en annan

 4. Reagerar över hur olika det är i olika länder och hur ordet karantän används och tolkas. Ni har säkert dragit ner på en del socialt umgänge, men skulle kanske inte kalla det för karantän. Här i Finland går barnen inte i skola, de flesta håller sig hemma med undantag för butik och apotek. Alla som kan jobbar distans hemma. Även huvudstaden som har mest Coronafall är i karantän från övriga delar av landet. Personligen jobbar jag hemma på distans, då jag hör till riskgruppen och min dotter träffar inte ens sin pappa, då vi är skilda och risken för stor… Det här var bara reflektioner, inget illa menat ifall nu någon tolkar det så.. hoppas alla har det bra i sina olika karantäner. Ta väl hand om varandra!

 5. Tröttnar verkligen inte på recept! Sluta inte!
  Vad gullig hon är Lollo!

 6. gör väl inget med karantän om man kan njuta av toscarutor..
  Ser gott ut och jag gillar verkligen att det går att frysas ner så man kan ta fram när man får besök.

 7. Jag förstår inte riktigt heller det här med karantän… Blondinbella är i karantän på Ystad Saltsjöbad.

  1. Håller med dig. Man är inte i karantän om man åker ut på dagsutflykter eller dricker bubbel med vänner i trädgården. Vi har heller ingen karantän i Sverige.. än! Men vi har fått starka uppmaningar på att inte resa, hålla oss hemma och minska våra sociala kontakter. Om smittspridningen ökar hastigt så kommer fler åtgärder sättas in.

Comments are closed.