HÖSTKAKA

.

Idag har vi haft min mycket stiliga svärmor på besök och då bjöd jag henne på lite nybakt Mazarinkaka! Mmm. Alltså mazariner är ju bara s å GOTT eller hur. Klassiskt bakverk och om man gör en stor kaka ställer för massa små så går det ju snabbt också att fixa. Så idag får ni recept på en sån! Så att ni vet vad ni ska impa på era gulliga svärmödrar med (Och bara om hon förtjänar det så klart – ingen smarrig kaka  till några jobbiga eller dumma svärmödrar inte eller hur;)

.

.

..

M A Z A R I N K A K A

.

Du behöver:

Ingredienser botten: 2 1/2 dl vetemjöl, 150 g tärnat smör, 1/2 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker

Ingredienser fyllning:200 g riven mandelmassa av god kvalitet, 75 g mjukt smör, 1/3 dl strösocker, 3 ägg, 2 msk vetemjöl, 1 1/2 tsk vaniljsocker

Ingredienser glasyr: ca 3 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, lite mjölk,  (jag också använde lite hjortron och fikonssylt för att dekorera kakan med hjärtan så det skulle kännas lite hastigt:)

 

Gör så här: Sätt ugnen på 175° C Blanda snabbt ihop ingredienserna för botten till en deg och låt den vila inplastad i kylen i ca 1 timme. Kavla eller tryck ut degen till en botten i  formen, nagga och förgrädda i ca 10 minuter tills botten har fått lite färg. Vispa ner smöret i den rivna mandelmassan följt av sockret, vaniljsockret, ett ägg i taget och mjölet. Fördela smeten i formen och grädda ytterligare ca 20 minuter tills ytan har vacker färg. Låt svalna en aning. Blanda ihop en trögflytande glasyr på florsocker, vaniljsocker och mjölk. Fördela den över kakan. Klicka ut lite sylt och dra försiktigt ut den med en tandpetare till  hjärtmönster.

 

 

KRAM

.

.

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “HÖSTKAKA

  1. Vilken fin kaka och säkert jättegod! Tack för receptet, blir nog att testa denna 😊 Skönt att du mår bra igen. Trevlig kväll!

Comments are closed.