DUKNINGEN

INNEHÅLLER REKLAM/ANNONSLÄNKAR HEMTE & CERVERA

.

Ojojoj vad ni var många som gillade födelsedagsdukningen i matsalen igår! Och en hel del som undrade var allt kommer ifrån så då tänkte jag att jag dagens inlägg är om detta så ni som frågade får svar…

.

Försöker som så många andra få in lite trä här hemma nu och då det mörka träet – valnöten eller liknande. Tycker det passar så bra till den där softa mjuka känslan jag vill ha hemma och det. där varma träiga till silvrig metall mmmm. SÅ snyggt (Mer kontinentalt än typiskt skandinaviskt som de ljusa träslagen) Nej jag kommer nog inte gå all in med trä men lite detaljer är så snyggt! Fat, ljusstakar, tavelramar osv och det behövs inte mycket för att ge den rätta touchen. Som min dukning:)

.

.

.

Hittade sååå snygga underlägg i tunn mörk kork! Gör ju världens skjuts till dukningen. Dessa är inte så stora utan rymmer just tallriken och det är ju egentligen snyggast.  När det bara ger lite djup och skydd mot bordet. Underläggen hittar ni här. Sen tokbilliga servettringar i akacia som finns här (mycket finare och mörkare melerat i verkligheten än på hemsidan) Låga silvriga ljuslyktorna hittar ni här och höga silvriga ljusstakarna finns här

,

,

.

Lyktorna med porslinsfot är så fina tycker jag och känns lite ”terracotta” och ni hittar dem här

.

.

.

(Linneduk och linneservetter Himla, tallrikar White Fluted Full Lace, assiett White Fluted Halv Lace båda Royal Copenhagen, bestick Mitra Georg Jensen, glas från serien Pulse Orrefors)

,

,

.

Sen måste jag bara tipsa om BÄSTA blockljusen som finns här. Jo jag gör av med många ljus och de flesta man köper på vanliga affärer är ju ofta rätt crappy dvs rinner och skapar en platta runt botten och brinner på nolltid. Dessa ljus brinner lååångsamt (60 timmar) har en fin kritvit lite blank finish och det bästa är att de håller formen under hela brinntiden! Ingen knölig kant och kladd och så ett supermysig sken! Nu är det ta 3 och betala för 2 på bästa ljusen så jag har bunkrat:)

.

.

Ha nu en finfin tisdag vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “DUKNINGEN

 1. Verkligen härlig dukning. Det blir extra fint med inslag av trä i servettringar och bruna underlägg. Du är så duktig på att få det fint Petra ❤️. Mvh Åsa

 2. Trodde aldrig jag skulle uppskatta kork i inredning. Tyckte det var så gräsligt fult och trashigt då, på sjuttitalet, när det begav sig, i form av väggur, gillestugeväggar mm.

  Men till den ängsligt vita dukningen gjorde den underverk, korken. Det är härligt när det skaver lite!

 3. Själv använde jag ljus som inte var av stearin och fick väggarna förstörda av sot. Så det köper jag aldrig.

 4. Tack för superbra tips!
  En ytterligare sak -kan du inte oxå berätta hur du får dina dukar så otroligt fina utan veck någonstans?

 5. Verkligen superfint!
  Jag undrar vad din blå Musselmaletserie heter (har sett att det finns en uppsjö av olika varianter) och vilken storlek du har på dessa tallrikar och assietter.
  Tack för en jättefin blogg!

 6. Fullträff på allt! Och den där tårtan, my god…. gillar inte ens det men den såg såå smaskigt good ut!
  Det är du värd efter allt skäll …👍🙏

 7. Skulle inte köpa ljus av paraffin. Kopierat från expressen; Många ljus innehåller paraffin, som tillverkas av fossilt material och släpper ifrån sig stora mängder koldioxid som bidrar till växthuseffekten. När paraffinet blir varmt avger det cancerogena ämnen som bland annat bensen. De senaste åren har det pratats mycket om paraffinljusets negativa inverkan både på hälsa och på miljö. Forskare har kommit fram till att partiklarna från ljusen även kan öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar och Norska Folkhälsoinstitutet gick 2014 ut med en varning där de liknar bruket av ljusen med passiv rökning.

 8. Jättefin dukning och håller med om att trä ger ett fint inslag av värme till det vita och polerade. Men paraffin… har helt slutat köpa det efter jag läste att det är lika farligt som passiv rökning. Vi har massor av tända ljus och vill verkligen inte att barnen (eller vi vuxna) ska sitta och andas in paraffinet varje dag… Köper numera enbart 100% stearin.

 9. Wow, du gör alltid så snyggt Petra!

  Måste fråga och hoppas på svar, vilken storlek har du på Cafu vasen från Georg Jensen?

  Önskar dig en fantastisk kväll!

 10. Hei 🙂 Så fint du har dekket bordet. Jeg lurer på hvilken str du har i den fine vasen fra georg jensen? Mvh L

 11. Love love love färgen på blommorna mot silver ljusstakarna å ljusen! Såå krispigt vårigt och stylish🤩✨😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *