F R E D A G

.

Välkommen fredag och välkommen hem till mig!

.

Ja så här ser det ju ut i trapphallen och det vet ni ju kanske! Inget nytt och sanningen är att när det gäller mitt hem så händer det inte så mycket just nu. Senaste rockaden skedde ju för två år sen och sen dess har jag, tyvärr för er, varit s å himla nöjd med den. Inte mycket alls som flyttats eller bytts ut för att jag helt enkelt – loove it. Har nog aldrig varit så harmonisk  med en inredning?  Så när ni frågar om meeer inredningsbilder så är avsaknaden av många sådana kanske för att jag tänker att ni sett allt hos mig, inte mycket nytt händer och ni är rätt mätta på det? Svårt det där faktiskt. Man får kritik för konsumtion som influenser om man gör om och gör nytt (som ärlig,t ni äälskar) och man får kritik för att man är tvärtråkig om inget nytt händer. Och är man inte i second hand spåret (hur många influenser är det egentligen? Om man inte behöver alltså. Jo det finns underbara fina prylar på auktioner som jag också suktar efter men de slutar ofta nästan som nypris) och målar om gamla Ikeamöbler man fyndat på Blocket osv så är man omoralisk och struntar i miljön.

 

Fast jag har ju faktiskt rum som jag vill förvandla. Trulles gamla rum tex… Det är en historia det också. Han flyttade till egen lägenhet för hela f y r a månader sen och när han gjorde det så stängde jag helt enkelt dörren till hans rum! För att jag tyckte det var rätt jobbig faktiskt. Kände mig som en vilsen vallhund när ett av mina barn plötsligt inte längre bodde  härhemma längre. Kanske är det för att jag har två skilsmässobarn, det där konstanta gnaget av en svag oro i magen och längtan och saknad som jag haft i så åmånga år (de dagar när mina två äldsta inte var hos mig)  var helt plötsligt där igen. Någon frånskild mamma som känner igen sig?? Så nej jag har inte  haft något sug att fixa rummet tidigare. Men nu så, nu har jag äntligen acklimatiserat mig till att min fina förstfödde faktiskt är STOR och att detta är helt normalt och bra och bara härligt att han har sitt liv. Kan man kan ju inte ha ett stängt trist tomt rum i evigheter heller – nu ska det minsann bli kontor åt mig och H att dela (han har en ny roll på banken och är lite mer ”kontorslös” då  han har ansvar för ett ett annat område i vårt land:)

..

..

.

Älskar min mulliga crème-fluffiga-rundade fåtölj från Dusty Deco! Fast det blev fel när jag beställde den haha (skulle ju ha ett helt annat tyg men det var min miss vid beställningen) En riktig eyecatcher, alla som kommer hem till oss kommenterar den direkt:)

.

.

.

Fortfarande finns ljuvliga dahlior att knipsa i trädgården, ska minsann ha ännu fler nästa år! Man blir ju bara så GLAD av att ha en (eller flera) egenodlad ljuvlig fredagsbukett varje vecka, ändå in i oktober… Bästa.

.

,.

Idag har vi en soft mysfredagskväll med de små skatterna! (Lolo och Trulle är just nu nere i Palma, inte för att de brukar hänga med oss en fredagskväll men ändå:) Imorgon har vi dock barnvakt för då  bär det iväg med på en riktig mysig vänner-weekend i vildmarken! Men mer om det senare:)

.

.

Ha nu en superhärlig fredagskväll alla!

.

KRAM

.

.

.

35 kommentarer till “F R E D A G

  1. Weekend i vildmarken. Låter superspännande. Jag ser framför mig väglöst land, ingen el eller rinnande vatten, pannlampa, sovsäck. Sånt gillas! Själv ska jag till skogs på älgjakt, men det är inte så mycket vildmark. Kör bil in i området och jagar några kilometer från närmsta bebyggelse. Trevlig helg och tack för en alltid inspirerande blogg!

  2. Jag ser gärna bilder från hemmet fast att du inte gör om 😊 Tröttnar aldrig på ert kök tex.
    Håller helt med dig om att måla Ikea-möbler och auktioner. Sen tycker jag det är rätt rogivande att springa på loppis trots att jag hade kunnat köpa allt sprillans nytt 😊

  3. Jag ser också gärna bilder från ert hem. Kök, dukning, lyktor, lampor etc Blir så inspirerad att ex duka fint, fixa och dona efter dina fina bilder och tips.
    Hälsningar Katrin

  4. Senaste rockaden ja men du konsumerar nya möbler nästan hela tiden. Den gubben gick inte riktigt. Håller med de övriga. Det är trevligt med bilder oavsett!

    1. Gör hon verkligen det? Det tycker inte jag. Tycker att Petra kör ganska hållbart i sitt hem och inte byter ut ngt särskilt ofta. Sen säljer hon det hon haft…så tror inte du följer Petra hela vägen här.

  5. Ser också gärna bilder från ert hem precis som det är. Så underbart fint 🥰

  6. Jag kräver inte nya förändringar. Ditt hem är fint så vi som inte lever i det kan se det flera ggr. Sverige är bland de 15 länderna i världen med störst klimatfotavtryck per person. Om alla andra hade ett lika stort avtryck som vi svenskar, skulle vi behöva cirka 4 jordklot i stället för det enda vi har! Så vi måste komma in i matchen och förstå att vi behöver ändra på vår konsumtion, vårt liv. Det är egoistiskt Och idiotiskt att inte göra ngt!

        1. Usch va dryg du är?
          Nej jag har verkligen inte sovit, men jag visste inte att vi var bland top 15 i världen. Ber så hemskt mycket om ursäkt för det.
          Hur lever du? Kan du inte berätta? Går till jobbet dagligen, odlar du allt själv? Bara ärvda möbler från mor och farföräldrar? Endast secondhand vid köp av en höstgarderob.
          Inspirera oss med ditt kunnande!
          Starta en hållbarhetsblogg?

          1. Sluta gärna raljera Åsa, över något som håller på att förgöra vår värld. Måste allt vara svart eller vitt? Det är fint att du är Petras försvarare i allt, men vår jord hållet på att förgås, snälla skoja inte bort det. Jag älskar vackra saker och tycker balansgången mellan det sjukliga i all vår konsumtion och viljan att göra om och köpa nytt skaver enormt i mig. Jag skulle aldrig kunna slå mig för bröstet och framhålla mitt leverne ur hållbarhetssynpunkt. Men jag vill och försöker och blir så glad av att människor samtidigt reagerar. Måste man vara för eller emot?

          2. Usch vad dryg DU är! Blir nästan pinsamt hur du ska försvara i varje inlägg. Åsa K aka Petra’s chaperone.

        1. Är det bara konsumtion av saker vi ska gnälla på eller ska vi vidga våra vyer och kanske även gnälla på exempelvis internetanvändande? Du skulle ju kunna stänga av internet istället för att slösa på våra gemensamma resurser genom att enbart vara otrevlig.

          1. + 1 Maja!
            det är så enkelt att sitta och kritisera bakom skärmen!

            Anne, jag drog ytterligheterna så långt det gick efter som alla blir så väldigt PK helt plötsligt och jag blir sååå nyfiken på hur ni lever själva! Men ingen vill berätta?

            Jag försvarar när människor i grupp gaddar ihop sig mot 1 person. Det kommer jag alltid göra. Vare det sig är inne hos Petra eller i verkligheten. Det var något jag lärde mig som liten. Sen fick jag uppleva den hårda vägen i skolan att alla barn inte får den uppfostran och inser att den klicken härjar kvar på nätet. Bara att beklaga.

            Men nu ska jag sluta raljera 😉

  7. Weekend i vildmarken låter riktigt härlig, nu blir man nyfiken 🙂

    Sen till er som inte tycker att Petra ska göra betalda samarbeten gällande inredning, skönhet och mode, hur tänker ni att hon ska få sin inkomst om hon slutar med detta?
    Finns ju säkert sätt men jag blir ändå nyfiken på hur ni tänker, eftersom detta är henne heltidsjobb.

    Verkar ju iallafall som att Petra sällan tar bilen, vilket är toppen. Här där jag bor tar i stort sett alla bilen till gymmet tex, vilket är helt sinnersjukt när man tänker på korta avståndet de har. DÄR kan vi spara massvis på klimatet, och även folks elkonsumtion. Skulle vara kul att jämför den med när jag var liten, då man hade en tv, inga smartphones, knappt tv-spel etc och dessutom stängde av vattnet vid schamponering. För att inte tala om alla serverhallar som kräver extrem elförbrukning. Bara Amazons hallar drar mer är det tredubbla för en hel medelstor stad.
    Så om vi alla stänger av våra datorer, telefoner etc så kan vi bidra tillsammans..;) för el är ju ofta inte direkt grön..

        1. Jo, det är den 🙂 Det är bara ca 2% som kommer från fossila källor. Jag jobbar med dessa frågor dagligen- så har stenkoll 🙂 Kärnkraften räknas som grön men dock inte som förnybar.

    1. Tack Catta för att du återigen poängterar att Petra lever på sin reklam och samarbeten. Precis som vi inte fattar det?
      Diskussionerna har handlat om överkonsumtion, och inte specifikt om Petra egentligen. Att kalla läsare som står upp för sina åsikter ska kallas av konsumtionsspoliser av dig, känns lite drygt.

      1. Helt ärligt så verkar det ju inte som om ni fattar det. Det absolut bästa för miljön vore ju om ni som gnäller över konsumtionens påverkan på miljön började förstå internet och elförbrukningens påverkan på miljön. Gör endast det nödvändigaste och koppla sedan ner. Att lyssna på Spotify, fördriva tiden på instagram eller att läsa en blogg ni bara klagar på påverkar också klimatet. Föregå med gott exempel och stäng ner. Annars kastar ni sten i glashus och blir svåra att ta på allvar.

      2. Det har väl ändå handlat om Petra s.k överkonsumtion? Varför snackar ni annars om det här? Finns väl bättre forum för det tänker jag.
        Tänker också att det finns massvis med tidningar som inrednings och modemagasin osv och tv-kanaler som gör en massa reklam som når ut till hela svenska folket, hur många hör av sig till dem om att sluta uppmana till konsumtionshets?

        Snälla nån, vi är väl ändå vuxna människor som läser här, är man för svag för att stå emot och känner sig hetsad till att konsumera så bör man söka sig nån annanstans.
        Jag köper väldigt sällan något av det Petra tipsar om men jag inspireras väldigt mycket och tycker hon har en bra balans mellan betalda jobb och osponsrade inlägg som matlagning, bakning, trädgård, feelgood överlag etc etc.

  8. Jag läser inte bloggar jätteofta men har gillat stilen på denna. Jag läser på Matplatsen också men har verkligen börjat ifrågasätta hela grejen. ”Jag jobbar med det här”. Jag tänker mer, hur kan man VÄLJA att jobba med att uppmana andra att konsumera? Okej 25-åringar som tror Attendance är odödliga men när man är över 40 och har barn som ska ta över vår jord. De ärver ju även beteendet med att köpa nytt hela tiden. Tycker själv att det är svårt men det skaver mer och mer.

    1. På Matplatsen har vi ju även överkonsumtion av alkohol… där verkar bloggaren i princip dricka alkohol varje dag och deras barn är i princip alltid med. Det är varken bra eller trevligt att dricka så mycket när barnen är med (ja det är väl inte nyttigt annars heller).

      1. Håller med, så mkt alkohol … sen alldeles för mkt kläder hela tiden o handla handla. Men recepten är bra🎉

        1. Men seriöst, varför springer ni in hit för att skvallra bakom ryggen på Matplatsen? Ni går ju över alla gränser. Ni är riktigt obehagliga.

  9. vilken spännande weekend du ska få vara med om. Det ska bli roligt att höra om den. Fåtöljen påminner mig om en elefeant med de armstöden. Varför vet jag inte. Elefanter är ett av mina favorotdjur ska kanske tilläggas.

    Må så gott.

    https://kamillaskamera.com/

  10. Förstår inte varför ni som gnäller på Petra, har ett behov av att titta in här? Låt oss som gillar hennes blogg slippa era trista kommentarer hela tiden. Ut i naturen med er och plocka lite skräp istället för att sitta framför datorn och gnälla.

  11. Nämen från det ena till det andra😄
    Hur vinterförvarar ni era solstolar i rotting ?

    Mvh Helena

  12. Hej! För min del behöver du inte handla något nytt och du kan ändå publicera bilder från ditt hem. Vi är ju alla glömska 😉 . Alla årstider har sin charm, det blir ett annat ljus, kanske lite blommor, en fin dukning, rena lakan osv.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg