EN BUKETT TILL MAJA, ÅSA & ALLA NI ANDRA

.

Jag ska ju inte gnälla för då får jag så klart kritik för det med.. Man ska nästan ta allt förutom hot och påhopp om vikt, det kommer med influencerrollen. För vi, förutom politiker, är väl den yrkesgrupp som ska ifrågasättas nonstop i princip. På grund av 1. Vi har annonser och gör samarbeten och det är vår inkomst. Inte för att det kostar någon något att ta del av det vi gör men man har då rätt att kräva saker av oss. Har du ett yrke där du sysslar proffessionellt med reklam, är redaktör på ett magasin eller är stor idrottsprofil/A-kändis så får du göra reklam för tex casino, läppstift eller bilar eller whatever Är du influencer så förstör du unga människor och hela planeten pga att du influerar. Vi varvar våra personliga inlägg med med betalda och det är frö att det är så vi kan syssla med det vi gör.  2. Vi ska vara felfria men ändå inte. Vi ska vara som alla andra men får inte skriva fel eller ha en dålig dag eller se ut hur vi vill etc. Vi får inte säga emot påhopp för då stickas det offerkofta och har sig. Då är vi lättrkärnkta och ännu löjligare. Nej jag vet faktiskt många yrkesgrupper (ja det är ett yrke för många av oss vare sig man vill det eller ej) som så många förlöjligar sig över. Det finns tom en blogg (ironiskt nog) om typ katter, hundar och sociala medier som mer eller mindre går ut på att skapa drev i kommentarsfältet mot influensers (ja det kallas visst ”granskning” och ja en del sånt är det väl men numera efter lagar och regler sköter väl 90% av alla heltdisinfluensers sina reklamsamarbeten prickfritt så då är det ju inte så mycket att granska)

.

Jag tänker att ni läsare är smarta och förstår själva och kan analysera det ni läser här och på andra some. Precis som när ni tex läser ett magasin som Damernas Värld. Ni måste ju inte handla det som det skrivs om,  allt det där lockande eller snygga, ni kan inspireras om ni vill eller helt enkelt  hoppa över att läsa vissa sidor. Ni väljer att köpa tidningen (den är inte gratis!) men blir inte ilskna om det är något i den som ni ogillar eller är ointresserade av.

.

.

.

Jag skriver en personlig text till min dotter när hon fyller år häromdagen. Om hur mycket hon betyder för mig. Det blir istället pajkastning om att jag inte älskar mina andra barn och att jag är omänsklig och förstör planeten osv. Även min älskade dotter får påhopp bara för att hon bär ett par dyra sneakers på bilderna.

.

Ibland undrar jag vilka ni är? Vilka är ni som skriver taskigheter anonymt. Hur är taskiga personer irl? De finns ju där också. Det är ju inte de där glada damerna med snälla glittriga ögon tänker jag utan de där med en blick som talar om att jag g i l l a r inte dig och jag tänker inte låstas om det heller. Ni vet kanske när man kommer in i ett rum med människor, vissa ler när de möter din blick och en del kanske granskar dig upp och ner och ser samtidigt ut som de svalt något mycket olämpligt. Kanske är det ni. Eller så är de mest lyckliga damerna värsta kommentatorerna! Det kanske slår över av allt härligt de känner och de bara måste göra något jävligt för någon annan. Eller kanske är det ni som alltid vill veta bäst och som utgår från att man gör fel. Vad tror ni andra?

.

Det jag vet är iaf att jag har många som gillar det jag gör och det är jag så klart väldigt glad över. Och jag är oerhört tacksam för er fina som vill förstå mig och även försvarar mig när det blir för mycket här. Tack, blommorna på bilden är till er genom the net<3

.

Nu ska jag ta en sväng till gymmet här men jag önskar er alla – precis alla – en fin tisdagskväll!

.

KRAM

.

.

.

45 kommentarer till “EN BUKETT TILL MAJA, ÅSA & ALLA NI ANDRA

 1. Påminner mig om mitt och mina kollegors jobb, leg sjuksköterska. Ska behöva höra det ena och det andra innan öronen trillar av. Mycket aggressivitet nu mer. Tyvärr får vi inte särskilt bra betalt.
  Ha en bra dag Erica

  1. Lite samma i skola/barnomsorg. Missnöjda föräldrar och äldre elever kan vara otroligt aggressiva.
   Det gäller att fokusera på dom som är nöjda och ger energi.

 2. J’adore votre site,toujours de belles personnes et de belles choses à regarder.Les gens qui n’aiment pas,sont des jaloux!…A bientot,DD.

 3. Tack för att du finns! 🥰 ❤️

  Ps var tvungen att kolla vilka skor din dotter har sett det men minns inte haha 😛

 4. Heja dig❣️ T o m jag har mått dåligt över att vuxna skriver taskiga saker om en tjej som fyller nitton.😩 Varför inte bara vara vänliga o snälla mot varandra istället? Jag älskar iallafall din blogg❤️
  Önskar dig en fin kväll oxå ❤️🌸

 5. Amen🙌🏼Heier på deg og din fine blogg❤️Elsker interiør stilen din og hjemmet ditt✨🤍🙌🏼Eneste negativet er at jeg synes at du burde svare oftere på saker folk spør (frågar) om både på insta og blogg, også på DM på insta🌸

 6. Tänker ofta på hur otrevligt samhället har blivit. När jag var yngre bodde jag i Stockholm/närförort och har kommit tillbaka hit efter några år på annan ort. Numera blänger folk ilsket och knuffas på trottoarerna när de går och tittar i mobilerna samtidigt. Bilkörning ska vi inte tala om, det gäller bara att trängas och komma först. Speciellt om man kör Tesla eller Volvo xc 90 (bor bredvid en högstadiekola dit eleverna blir skjutsade) .SÅ tråkig utveckling. Jag skäms för min gamla hemstad/förort där jag är uppvuxen. Vuxna personer är verkligen inte alltid bra förebilder.

 7. Tycker du har en sån mysig blogg. Förstår inte varför man ens är här om man inte gillar det man läser. Varför inte peppa varandra istället för att vara taskiga?! Och du, tror ingen här inne jobbar gratis så varför ska du (=att du skulle ha utan reklam). Heja dig❣️

 8. Men snälla någon vad är det med folk???
  Jag gillar din blogg och blir beklämd hur vissa vrider o vänder på saker.
  Stor kram från en bohuslänning i exil i Uppsala denna veckan

 9. Åh vad gulligt! Nu blev jag faktiskt lite rörd på riktigt! 💗

  Ja, visst är vi många som gillar det du gör! För min del inspirerar du mig till att göra vardagen lite mysigare och till att ta hand om mig själv lite bättre. Två jätteviktiga saker i mitt liv och jag är väldigt tacksam varje gång jag får en liten spark i baken och blir påmind om hur viktigt det är att mysa till tillvaron för mig och mina kära!

  1. Men Petra! <3<3<3 vad glad du gjorde mig glad nu 🙂 tack!
   Du är en fantastisk människa både på insidan och utsidan.
   Stor kram till dig! Å till dig Maja, min vapendragare hahha 🙂

 10. Inget provocerar människor så mycket som när det finns både en vacker insida och utsida som det finns hos Petra.
  Om hon till råga på allt är en omtänksam mamma, en kvinna som håller sig i form och som har glimten i ögat så finns det ingen hejd på avundsjukan.
  Jag tänker på hur arg och ledsen jag skulle blivit om jag nästan dagligen hade blivit påhoppad om mitt sätt att sköta mitt jobb. Och att andra dessutom hade lagt sig i vad jag och mina nära och kära handlar, vilka kläder vi bär.

  1. Så sant!!! Petra är snygg, cool, duktig på inredning och matlagning, fantastisk omtänksam mamma och dessutom har hon en ursnygg karl!!! Jobbigt? Nä, grattis, Petra!

 11. Ris och skäms ska de ha, fy så oerhört oförskämt de skrivit! På födelsedagen dessutom när du delar med dig så fint 💔 Dra mig baklänges alltså! Hoppas våra barn lär sig bättre folkvett på nätet än dessa gammeltanter, du får ta så mycket skit så det inte är sant alltså. Men allt sticker väl i ögonen i dessa tider så att tanterna blivit bländade och blinda och tappat allt förstånd! All kärlek till dig Petra som kämpar på trots de galna kommentarerna du ofta får 💝💝💝

  1. Svar till Mary; gammeltanter? Jag är några år äldre än Petra och har aldrig sagt ett ont ord varken här eller på någon annans sida på nätet. Ändå känns det som att man dömer just kvinnor i min ålder.
   Jag känner mig väldigt långt ifrån att vara tant, ser definitivt inte ut som en sån men tycker det är trist att om man passerat 50 så hamnar man ofrivilligt i skaran av de som nätmobbar.

   1. Jag håller med, jag tror inte alls att det har med åldern att göra om man är sur och missunnsam. Tvärtom tror jag att man i många fall lär sig med åren att vara snäll och förlåtande mot andra, och mer nöjd med det man själv har. Obegripligt är det trots allt, att människor som själva väljer att läsa just denna bloggen har så mycket att beklaga sig över. Här läser man ju för att det är härligt och inspirerande och tycker man inte det så borde man ju läsa någon annan blogg.

    1. Emma: Jag är ledsen att säga det men tyvärr är det så om man tar reda på vilka det är som är bakom
     de elakaste dömande kommentarerna till kvinnor. Det är kvinnor i medelåldern och uppåt, mammor, mor- och farmödrar dessutom som borde vara föredömen till sina barn. Förfärligt är det!

     1. Vad deppigt. Jag som trodde att man lärde sig med åren, men där ser man. Bäst att passa sig så att man inte blir en sån där surtant då😉.

   2. Susanne: Men snälla du, du kan väl inte läsa in att jag menar dig? Som dessutom aldrig kommenterat dåligt? Det ligger ju bara hos dig hur du tar emot det här. Det är ju det här som är problemet i Petras kommentarsfält. Alla ”brudar” som vänder, vrider och tar saker personligt. Man väljer väl vem man vill vara, jag närmar mig 50 och kommer aldrig välja att vara en surtant som jag ser dessa bittra människor med dessa elaka oförskämda sätt, jag vill peppa och stötta. Kommentaren var dessutom endast riktad till Petra, ingen annan.

 12. I can imagine your feelings. If you are an influencer you have to ignore such hater. The envy of the poor is Not your way. I love your posts, your dress, your creativity.

 13. I can imagine your feelings. If you are an influencer you have to ignore such hater. The envy of the poor is Not your way. I love your posts, your dress, …

 14. Kram till Petra, Lolo och ni andra gulliga som bidrar till god stämning bland kommentarerna här.

 15. Fortsätt som du gör!! Bästa bloggen! Jag har följt dig länge och du verkar vara en härlig person! Heja dig!

 16. Hei. Takk for en nydelig og inspirerende blogg. Jeg antar du leser alle kommentarene. Hadde jeg vært deg hadde jeg raskt fjernet de som ikke er hyggelige, da vil det ikke være så interessant for trollene å skrive ekle og krenkende kommentarer siden ingen lesere får sett de likevel. Du er redaktøren og bestemmer hva bloggen skal inneholde. Leserne ønsker at den skal være et hyggelig sted å kikke innom, altså må uønsket innhold redigeres bort (akkurat som du ville gjort med f.eks. en skrivefeil), slik at du ikke risikerer å miste lesere eller i verste fall mister motivasjonen til å blogge.

 17. Folk är verkligen inte helt kloka ibland. De flesta är i alla fall trevliga och vettiga, tack och lov.
  Självklart fattar man att du behöver försörja dig om du ska kunna lägga mycket tid på att blogga och med dina samarbeten tycker jag att det framgår tydligt att det är betald marknadsföring. Tack för att du bloggar, tycker du har en mysig och personlig blogg.

 18. Vi är nog många som följt dig i många år men aldrig skrivit en kommentar. Din blogg tillhör min morgonrutin på jobbet … en kopp kaffe och kolla vad House of Philia har för sig. Så nu skriver jag tack för den stunden.

 19. Men herregud , var tvungen att skrolla tillbaka och läsa kommentarna du skrev om. Vad är det för fel på somliga? Hur kan man ta sig rätten att skriva så elakt, och på ett inlägg som var fyllt av kärlek.
  Usch och fy.

 20. Helt obegripligt hur folk tillåter sig själva att förnedra andra. Hur lätt som helst att inte läsa bloggen om det inte tilltalar.. suck så ledsamt. Jag uppskattar din blogg och tycker om mixen av allt! Har följt dig i många år och fortsätter gärna med det! Inspirerande inredning, recept, kläder.. allt! En fin dag till dig!

 21. Att folk bara orkar..? Om man inte gillar det man läser, sluta läsa!
  Fortsätt med det du gör, för det gör du bra 🙂

 22. Bra skrivet!
  Jag gillar din blogg som skänker mig inspiration och förströelse. Tycker att du är toppen!
  Blir förundrad över människor som tar sig friheten att väsa ut massa elakheter. Heja dig.

  Lämnar oerhört sällan kommentarer. Men tokgillar dig – tänker att det finns så många som mig bland dina följare. Otacksamt – jag fattar, men jag hoppas du ser oss i statistiken, även om vi bara är en siffra där.

  Snälla fortsätt som du gör och bra att du säger ifrån!

 23. Hej! Vart kommer din klänning ifrån? Bry dig inte om vad dem skriver. Jag vill oxå ha sådana sneakers men har inte råd men skulle aldrig missunna någon annan det för det.

 24. Läser din blogg och blir inspirerad. Tråkigt med elaka kommentarer, man behöver ju inte läsa om man blir irriterad….

 25. Heja Dig!! Jag tittar in då och då och tycker du har en supertrevlig blogg! Keep up the good work 😘

 26. Jag vill inte ens kommentera de avskyvärda kommentarer du får ibland, sänder istället ett hjärta eller några rader om hur fin du är eller något annat positivt.
  Stor kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg