LOLO & KONFIRMATIONSGÅVORNA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA.

Många har varit nyfikna på vad min skatt fick för konfirmationsgåvor förra helgen och ja jag tänkte att hon helt enkelt får visa er som är sugna på att veta det! Hon fick lite annat också, presentkort och pengar bla  och var såå nöjd och glad<3 (Jag frågade om det var okej att hons visade och jo det var det absolut) Jag skriver dock inte vem som gav vad eller så eller var gåvorna kommer ifrån osv – det får ni gissa själva:)

,

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

Så nu vet ni och kanske några av er fått lite ideér till egna konfirmations eller kanske födelsedagspressenter till er egna tjejer<3

.

.

Ha nu en riktigt mysig söndagskväll! Här blir det klassiker med extra god mat (oxfilé och egen bea och grillad tomat) och söndagsfilmen. (tipsa gärna om en bra ny sån!)

.

.

KRAM

.

.’

.

53 kommentarer till “LOLO & KONFIRMATIONSGÅVORNA

  1. Jättefina gåvor och bra tips att önska fast man lämnat konfirmationsålder med råge 😊

  2. Å, underbara fina dotter & härligt att fira.
    Min underbara dotter fyller snart 18, skulle vilja ge Chanel örhängen, vart hittat jag dom?
    Kramis Åsa

  3. Tack Lollo för att vi fick se! Såå fina presenter och så fina på dig!!❤️
    Kram från Anna i Skåne

  4. Fina presenter absolut, men kanske lite dyra för gemene man. Hermes-armband för runt 5000 kr och CC-örhängen för runt 10000 kr + annat lull-lull. Nu kanske det var väldigt många som var med och betalade för en present, då är det ju överkomligt. Min dotter fick också ett par smycken, men det var inte i närheten av sådana priser.

    1. Such a beautiful jewelry. But as other commentators have stated, what are You going to get her for present later on, when such an early age the level is already so high, both price and quantity.😯

  5. Utan att kritisera tycker jag att det är synd att det köps sa dyra presenter OCH att alla verkar tycka att det är helt normalt. Ribban läggs ganska högt da en 15-aring (?) far bade Hermes-armband och Chanelörhängen som jag tror att manga vuxna, yrkesarbetande kvinnor inte ens skulle ”unna sig”. Inte konstigt att manga blir utbrända om man försöker uppna samma mal och tror att detta är standard som konfirmationspresenter.

    1. Fast vi kan väl alla enas om att detta inte är standardnivå på konfirmationspresenter. Javisst, inom överklassen men då den är starkt underrepresenterad i Sverige så vet vi ju alla att nivån på presenter är betydligt lägre än så här. Väljer man att tro något annat och känner att man måste hålla samma standard bör man nog rannsaka och fråga sig själv varför det är viktigt att konsumera saker man i te har råd med.

    2. Åh, så fint! Dyra presenter att köpa, men inte i längden då de är klassiker som håller i många många år, dvs blir inte så dyrt per användningstillfällen. Bra för miljön också. Tack för att ni visade! Och hälsa Lolo att hon är så fin!

  6. Om man får dessa smycken i denna beloppsnivå när man är 15 år och ”bara” konfirmeras vart sätter man nivån nästa gång vid student mm. Även om jag har råd att köpa dyra smycken så skulle jag inte utsätta mina barn för att bära dyra smycken. Lätt att tappa och hur känns det för dom då? När man vet att man har tappat något i 5-10 000 kr klassen men det är klart att är man van att få presenter i den prisklassen så kanske man inte sätter värde på det..

    1. Vilken elak kommentar; ”så kanske man inte sätter värde på det”.

      Jag tycker alla ni tre här ovan bör skämmas över era kommentarer. Det var många som bad om att få se de gåvor Lollo fick och det skulle inte förvåna mig om ni var några av dom bara för att sedan kunna sitta här och vara oförskämda. Det här är väldigt fina och ja, dyra, gåvor som Lollo kan växa upp med och låta gå i arv. Petra med släkt lever i en annan värld än vad många av oss läsare gör så vad hade ni förväntat er?

      1. What on earth are talking about?! We all have this one same world, even in Sweden. Petra doesn’t live ”in another world” than rest/most of us, for example I could easily afford much more expensive jewelry but choose not to. To myself, let alone to a child. We as a family use our money to hobbies and sports, and then save when children start their studies.
        It is normal that this extravagant style of Petras family raises few eyebrowes, we are n o t evil or anything, just wondering.

  7. Så fina chanel örhängen!Vill ha såna själv 🙂 vad ligger priset på dessa? Jag tror nog hon är rädd om dessa smycken..Kan förstå varför det sticker i ögonen på dessa gåvor.Likväl som ni har rätt till era åsikter så är det deras beslut att ge dessa presenter…

  8. Så fina smycken och allt är väldigt fint på henne! Kul att hon ville visa sina presenter, min dotter är lika gammal så det är väldigt kul att följa din så länge hon vill vara med på bloggen!

  9. Fy vad tråkigt att det blev så här i kommentarstråden när Lolo nu var snäll och visade sina gåvor på begäran.

    1. Håller med! Det är ju en ung tjej bara. Hur tror ni hon känner nu? Fy skäms, alla elakingar.

  10. Det finns ju liksom ingenting kvar att sträva efter när man redan fått ”allt” vid så unga år. Fina saker absolut men alldeles för dyra saker för en 15 årings konfirmationspresenter.

  11. En del tråkiga kommentarer blev det i inlägget vilket jag tycker är onödigt. Vi alla köper det vi vill och kan.

    Vacker dotter och tack för ”titten” på presenterna. Fina ❤

  12. Skulle vara helskraj att släppa ut mina barn med dessa smycken, inte för att de ska tappa dem utan för att de ska bli rånade på något otäckt sätt. Händer var och varannan dag numer. Tyvärr. Men superfina smycken. 🙂

  13. Att ni orkar kritisera Petra och vad hon köper och vilka skönhetsoperationer hon gör! Det måste ju ta fruktansvärt mycket energi att störa sig på sånt! Och om ni nu är så jäkla missnöjda och tycker att Petra skämmer bort sina barn, varför i hela världen fortsätter ni läsa bloggen?!? Och kom inte och säg att det måste finnas utrymme för allas åsikter; för vet ni vad? Jag köper inte det! Jag kan inte tänka mig att bi skulle säga något sådant rakt ut till en vän eller en kollega. Men här, bakom en dataskärm eller en IPhone är det så himla lätt att gömma sig och kritisera.

    Det komiska är att det, vad man kan se på era namn, är samma tjejer (eller killar kanske?) som skriver negativa inlägg. A, tex? Sluta läsa om du nu är så trött på bloggen.

    För mig, och många andra vågar jag påstår, är bloggen en inspirationsblogg. Jag tror inte att jag köpt något av det Petra visat upp men jag blir inspirerad och njuter av vackra bilder. Kan inte ni också göra det?

    Hur gör ni när ni det reklam för dyra örhängen eller väskor i en tidning? Skriver ni en insändare och skäller ut tidningen för att de gör reklam för dyra varor? Skulle knappast tro det. Nog snarare så att ni hoppar över annonsen eller slutar läsa tidningen. Kanske ska göra samma sak här?

    Heja, Petra! Mer inspiration, vackra saker och girlpower åt folket! Alla sura tanter kan gå vidare till andra bloggar.

  14. Man behöver inte säga (skriva) det man tänker…exakt så!! Beter er som vuxna för guds skull. Gläds med andra i stället för all avundsjuka. Alla familjer har olika förutsättningar, thats life. Flera bad om detta inlägg och så finns det en del som inte kan låta bli att såra…USCH på er!!!
    Så söt dotter du har Petra och hon är såå värd allt fint. Jättefina presenter o bra tips. Kram kram

  15. Så fina presentar klassiska och tidlösa. Perfekta gåvor som en ung tjej kan använda hela livet och ha fina minnen från släkt och familj.

  16. Vilka souperfina presenter Lollo fick! Min tonårsdotter fick också ett Hermèsarmband för något år sedan. Och hon älskar det! Klassiska smycken ”never goes out of style”. Tack för att du visade! Kram

  17. Så fin och vacker, tidlösa vackra smycken och fina minnen att bära med sig. Tack Lolo för att du ville visa ❤️
    Åsikter om huruvida det är tokdyra presenter eller ej, tycker inte man behöver utrycka det här i detta inlägget då Lolo troligtvis läser och säkert blir ganska ledsen, onödigt och okänsligt.

    Kram & natti

  18. Men herregud Petra! Vad är du för människa egentligen, inte nog med att du gör reklam för viktväktarna, du köper ju alldeles för dyra presenter åt dina barn också. Skämmes på dig! Jag tycker vi läsare ska få komma överens om en summa som vi tycker är rimligt för hur mycket dina presenter till dina barn får kosta, sen får du faktiskt hålla dig till det, allt annat är ansvarslöst, dålig barnuppfostran och inte acceptabelt!☝️ Vad säger du A, vad är en bättre summa? 500kr? 1000kr? Eller ska hon kanske få köpa nåt för 2000kr eller är det för mycket för dig… eller jag menar för Petra?

    Alltså idag blev jag nästan mörkrädd, när folk börjar lägga sig i vad andra ger i present till sina barn då måste nåt gått fel. Heja dig Petra och heja till det fria landet Sverige. Landet där var och en får göra som den vill! Tänk att människor flyr hit för att få leva som fria människor. Måtte dom inte börja blogga…😱 Fina presenter by the way.👌 En stor kram till dig Petra.♥️

  19. Bonsoir Petra. Oublies tous les mauvais commentaires pour ne garder que les meilleurs, ceux des personnes qui ne sont pas jalouses et apprécie ton blog. Je te suis déjà depuis quelques années et te trouve très courageuse de continuer malgré toutes ces méchantes critiques. Tu es une femme forte et ta famille semble très soudée c’est l’essentiel. Je suis désolée de m’exprimer en français mais c’est bien connu les français sont nuls en anglais alors en suédois, n’en parlons pas ! Toute mon amitié.

  20. Tack till till Lolo som var rar och visade upp sina fina presenter! Hon är verkligen en skönhet med vackra, snälla, ögon 😁 Och vilken tur att vi lever i en fri värld, där man får ge bort vilka presenter man vill

  21. Nu får man ju som sagt köpa vilka presenter man vill till vilken peng man vill. Min tanke är mer, hur skall man toppa detta inför t.ex. födelsedagar och student framöver.

    1. Synd att du inte lät det stanna vid en tanke. Eller önskar du present-tips på hur du ska ”toppa” bemärkelsedagar framöver?

    2. Måste man toppa menar du? DU behöver ju inte toppa det Petra ger, så varför undrar du? Man ger väl det man vill/känner för/har råd med. Hermes armandet finns tex i många olika färger 😉

  22. Vi kan inte skydda våra barn på internet 💔 Kanske lär vi oss något av detta? Jag har sedan länge ställt mig frågande till om det finns några fördelar att exponera våra barn på internet, när vi vet om sårbarheten ❤️ Nu kom tyvärr din fina dotter i vägen för mångas starka åsikter 😢

  23. <3 Vill börja med att säga vilka fina Konfirmationsgåvor <3
    Jag förstår verkligen att din dotter blev överlycklig.
    Konfirmationen är en så stor dag, då hela släkten och de närmaste samlas för att fira konfirmanden och överlämnar vackra minnesgåvor som man bär med sig genom livet, för att sedan ge vidare till någon som står en nära på ålderns höst, tex barnbarn eller annan älskad.

    Jag brukar verkligen hålla tand för tunga, men detta kommentarsfält är ju bortom bedrövligt! Vad gåvan har kostat är inte intressant, det är känslan som gåvan förmedlar som är i fokus!
    Dessutom, att konfirmanden (ofta en son) får en moppe i konfirmationspresent är helt naturligt, men ett par exklusiva örhängen som kostar hälften så mycket, då jädrans ska "lilla mamma veta hut" FY!
    För att inte tala om att konfalägret var för dyrt, uj uj uj! Ska jag fortsätta?
    Att ni har mage att anonymt sitta och attackera en familj på det här sättet dag ut och dag in, finner inga ord! Det är inte ert liv och det är ingen universell rättighet att bete sig så här, varken på nätet eller irl. Skämmes!
    //En annan Petra

    1. Shame on you for attacking those who are just as free to raise an opinion or amazement than you!
      Petra has done her choice to show her children in her blog, she must have understand that there will be questions and so on.
      I just don’t understand this upproar every time that someone dares to place a question, this time it sincerelly being: What there’s to look forward to when you get so valuable presents so early on in life? Horrible question, isn’t it🙄

  24. Shame on you for attacking those who are just as free to raise an opinion or amazement than you!
    Petra has done her choice to show her children in her blog, she must have understand that there will be questions and so on.
    I just don’t understand this upproar every time that someone dares to place a question, this time it sincerelly being: What there’s to look forward to when you get so valuable presents so early on in life? Horrible question, isn’t it🙄

    1. btw, we are n o t here night and day, you should seriously tone down that dramatic writing..

      AND, I want to make clear, I just l o v e this blog, just sometimes wonder some of the choices being made that Petra then tells us. ❤

    2. First of all, I did NOT say that ”you” are here day and night,
      I wrote ”day in and day out ….” Not the same meaning.
      The problem is not that we readers sometimes have questions but in the negative way Petra and her choices are questioned.
      There is a huge difference between questioning in a negative way with the only intent just to harm, hurt and belittle, and sincerely out of curiosity and interest asking a question.
      Huge difference!
      // En annan Petra

      1. Ok, I understand that, and what you mean.
        We kind of agree, maybe partly disagree. 😉😁
        Anyway ❤and sunny autumn to all.

      2. Grattis till konfirmationen Lollo. Så roligt att vi fick se dina fina presenter.
        Brukar aldrig kommentera på bloggen, men var tvungen nu. Förstår mig inte på er som har negativa kommentarer och har så mycket åsikter om Petra. Skäms på er.
        Själv följer jag bloggar jag tycker om och de som inte passar mig slutar jag följa. Varför är ni kvar här överhuvudtaget?
        Hur kan ni orka lägga energi på att bry er så mycket. Detta är en feelgood blogg!!!!
        Är det ni som är föräldrar som lär era barn att alltid kritisera eller kommentera andra, visa avundsjuka, vara negativ, klaga på andra. Tror att ni förmodligen omger era egna barn/ungdomar med det dagligen. Prova att vara lite mer glada och positiva i er inställning så kanske ni blir lite gladare till livet.
        Själv tycker jag Petras val av en dyrare kvalitetspresent är klokt val istället för att konsumera många små presenter. Tror de flesta om man planerar och avstår ett år innan sitt barns konfirmation med cigaretter,skräpmat,snacks m.m kan klara av att ge en kvalitetspresent till sitt barn om man vill det.
        Snälla ni läsare som inte gillar det ni ser, gör något annat värdefullt med er tid. Något som gör er glada och inspirerade.
        Ni låter så bittra och arga på småsaker. Livet är verkligen för kort för det!!

  25. Hej Petra!

    Fantastisk fina presenter o strålande vacker dotter!

    Jag ser många avundsjuka och bittra människor som slår på allt de ser! Alla får ge vad de vill, dyrt eller billigt!

    Såklart flickan är jätteglad, så glad så hon tom vill visa. Väldigt tråkigt att många ”vuxna” där ute då väljer att kritisera!

    Sorgligt att de lägger tid på det, istället för att umgås med sina egna barn!

    Tack för en härlig blogg!❤️

  26. Dop, konfirmation och bröllop. Livets tre stora händelser. Klart man kan ge extra dyra gåvor då om man vill! Sedan är det ingen som vet hur många som kom och gav presenter eller skickade eller om vissa summor delades på mellan flera. Skärpning för att inte tänka ett steg längre innan man dömer. Man behöver inte sedan ”toppa” med att ge ännu dyrare vid tex. 30 eller 40 års-kalas. Det bestämmer man själv. Suck!!!

  27. Visst dyra presenter men det är väl ändå upp till var o en va man vill ge sina barn i present!Sluta klaga härinne..Undebart söt dotter❤️

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg