PÅSKKAKA MED CHOKLAD

.

Idag hade jag uttråkade skatter här hemma och en ganska så uttråkad moi också så det fick bli ännu lite bakning för oss! Småtrist mulet väder så det var det roligaste jag kunde komma på denna tisdag:) Bara ett par dagar till påsk ju så en påskkaka fick det bli (oh my vad tiden går fort btw -redan påsk!) En riktig chokladbomb eftersom jag och hela familjen ääälskar choklad…

..

..

 

.

Kanske sugen på att göra en likadan kaka du med? Receptet kommer här:

 

.

P Å S K K A K A   M E D  C H O K L A D

.

Du behöver: 175 g smör, rumsvarmt, 3 dl strösocker, 4 ägg, 3 dl vetemjöl, 1 nypa salt, 1 dl kakao, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver, 150 gram smält choklad

.

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker luftigt med en elvisp. Vispa ner äggen och vispa en stund till. Blanda mjöl, salt, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i äggblandningen. Tillsätt chokladen och rör om allt till en smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 min. Låt den svalna.

.

G L A S Y R

.

Du behöver: 40 g smält smör, 2 1/2 msk kaffe, 3 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker, 2 1/2 – 3 dl florsocker, kokosflingor till garnering (gärna rostade) och nougatägg

Gör så här: Blanda ingredienserna till glasyren. (Den ska vara trögflytande). Häll över kakan och garnera med kokosflingor och ägg.

.

.

.

Så god och lätt att göra! En kaka som är en blandning mellan chokladkaka och kladdkaka med lite kaffesmak i glasyren

.

.

Nu ropar Moje på mig här hemma (han har klätt på sig ytterkläderna och vill ut nuuuu) så got to go men vi ses ju snart igen!

.

.

KRAM

.

.-

 

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “PÅSKKAKA MED CHOKLAD

  1. Kan du ens om du försöker göra något som är fult?! Tror banne mig inte det!😉Mums, vad det ser gott ut!🐣😋

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *