HJÄLP MED STÄDET!

SAMARBETE MED STÄDHEM

.

Åh vad jag blir trött på att städa vårt hus ibland! Det är ju ganska stort, i fyra plan, och jag har fyra barn och en man och hela denna lilla liga stökar ju till det! Kanske inte medvetet men det blir massa d a m m och grus och ja allt. Har man storstädat hela huset en dag så är det nästan så att det är bara att börja om från början igen, pjuuh:)

.

.

.

Har inte många gånger haft städhjälp här hemma, förutom med fönstren då. Några fönster har jag inte tvättat själv på jättemånga år och  har liksom tyckt att jag kan fixa det mesta annat själv. Men nu kände jag att nu äntligen skaffar jag minsann lite städhjälp. En kompis tipsade om Städhems hemstäd och eftersom jag anlitat dem tidigare i samband med fönstertvätt flera gånger, och alltid blivit himla nöjd, så kändes just de så rätt. Proffsiga och de använder miljömärkta material och medel och har trevlig personal som har bra arbetsvillkor. (Är ju inte all städpersonal som har det tyvärr..)

.

.

.

Jag vill verkligen att det ska kännas tryggt, trevligt och schysst när man anlitar hjälp hemma! Vad det än gäller och Städhem börjar alltid med ett första kundbesök hemma för en genomgång av hur just hur du själv vill att samarbetet ska fungera och hur det ser ut.  Så att de vet vad just du tycker det ska fokuseras på vid en städning, alla är vi ju olika, och vad man kan förvänta sig osv.  Otroligt bra tycker jag och även det att det blir städ på samma dag och alltid med samma personal, en trygghet för kunderna.

 

Jag var jätteivrig vid mitt kundbesök och började prata om ugnsstäd och julen  och ta bort elementskydd osv (alltså sånt som inte ingår i en normalt städuppdrag) och Städhem kan ju göra allt det där med. Det gäller bara att komma överens om v a d man önskar på sin städdag! Vilka behov man har och det man önskar skriver man i sin lilla Städhemsjournal som alltid finns hemma och där kan även den som städar skriver ner sådant du själv kanske bör få veta. Ovan ser ni det mycket trevliga proffset Mirela och hon är min hemstädare from nu – hurra! Eller ja inte bara min då men min en dag varannan vecka iaf. Då kommer hon hit och städar här i vårt hus, alla våra 9 rum plus kök, bad och källare, och det blir såååå fräscht. Vilken lyx och känsla att komma hem och allt är  bara så  f i n t. Älskar det!

.

Vill du läsa mer om Städhem eller boka in ett konstnadsfritt kundbesök (hemma, per telefon eller via video)  så kan du göra det här. 

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

48 kommentarer till “HJÄLP MED STÄDET!

   1. Ponera att ni har varsitt eget företag där ni bland annat jobbar med att sälja in samarbeten till företag. Skulle ni då inte kontakta ett företag som en kompis sagt hon tycker är bra? Varför i så fall?

    1. Jag skulle säkert kunna sälja in det men bara om jag själv har provat det några månader först eller längre så att jag är säker på vad jag pratar om och gör reklam för och kan stå för det

     1. Hon hade ju anlitat samma firma till fönstren och kanske litar man på när ens vän tipsar då kan man ha denne som garant och vågar då göra reklam för det?

  1. Hon har anlitat dem förut till fönstertvätt och nu även till hemmet via tips från vän. Kanske företaget ville synas på hennes blogg alt. ville hon själv göra ett samarbete för denna sida är ett företag. Inget konstigt alls!

 1. Javisst är det underbart och kunna unna sig den lyxen! Jag har haft samma städerska i fyra år. Varje fredagsförmiddagen städar hon och det är bara så underbart att komma hem från jobbet då. 😊🙏

  1. Ja denna sida är en företagssida, alla behöver tjäna pengar, funkar inte att dela med sig av inredningskunskap mm gratis hela tiden därför används reklam.

 2. Å vad lyxigt! Och fantastiskt vad mycket tid det blir över till det roliga i livet!

 3. Städhjälp i all ära men det som är tråkigast är att plocka ihop efter allt och alla. De som har städhjälp som jag känner måste iaf lägga ner tid på att plocka och ställa undan mm och det är ju det som tar tid. Att köpa storstädshjälp ibland skulle inte vara fel men en vanlig veckostädning känns lite overkill. Jag själv anlitar fönsterputsare och det är guld. Ett plus är också att det går under rutavdrag.

  1. Haha jag tycker tvärt om, plocket går av bara farten så det lägger jag inte ner någon nämnvärd tid på (alltså går jag genom vardagsrummet för att komma till köket tar jag samtidigt med mig glasen som står och skräpar osv). Dammsugning, våttorkning osv däremot… puh! Jag har hjälp med det varannan vecka och det är underbart!

  2. Jag tycker tvärtom. Torsdagskvällar tar hela familjen ett ryck och plockar undan, var och en tar sitt så att det blir lätt att städa nästkommande dag. Det går fort när man röjer en gång i veckan och blir så mycket lättare att planera. Torsdag utgår träning och annat, då är det hemmet som får sitt. Sedan när fredagen kommer är det rent och fint och jag kan ägna mig åt att göra fint med blommor osv. På så sätt har vi alltid rent och fint hemma och det passar oss perfekt. Fönsterna putsar jag däremot själv, tycker det är kul!

 4. Ja det är verkligen skönt med hjälp med städningen, hade det varannan vecka när barnen var små och vi arbetade heltid båda två.
  Nu jobbar jag inte lika mycket och barnen är utflugna men städhjälpen har jag kvar!
  Så absolut det ska man unna sig om man har möjlighet!
  Tack Petra för en härlig blogg med mycket inspiration!
  Kram

 5. Duktigt onödigt att ta in städpersonal i sitt hem mitt i en skenande Pandemi.
  Antar att dom åker runt till olika hushåll och utför sina tjänster.

  1. Det kan jag bara instämma i. Samma sak känner jag med alla hantverkare. Det får tyvärr vänta även om man såklart vill ha extra fint just nu när man är hemma hela tiden! 😊

   1. Tänk om alla gjorde som ni, förstå vilken dålig situation det skulle bli för städare/hantverkare och företagare. Vilken arbetslöshet? Man kan lätt hålla avstånd från både städpersonal och hantverkare och undvika att bli smittad inte sant. Så att de alla kan få behålla sina jobb och företagen kan fortsätta sin verksamheter

    1. Hej Petra vi har rekommendationen i Skåne att försöka hålla oss till att träffa endast boende i hushållet under 3 veckor först och främst så jag ser en ljusning på att jag till våren kanske kan få renovera klart inne. Nej alla tänker så klart Inte som jag utan därför skrev jag att JAG känner att det får vänta. Just nu får jag ta fram penseln själv inomhus men har renoverat värt hus för säkert en miljon senaste åren så jag tror jag hjälper den gruppen yrkesarbetare också men inte just dessa veckor tyvärr men kanske jag hjälper en annan yrkesgrupp istället. Däremot berättade vår hantverkare som vi ska ha för ett utebygge av atterfall att de är tacksamma för en varm vinter med fler möjligheter till jobb ute. De har aldrig haft så mycket Att göra som nu i år med alla som renoverar hemma eftersom alla spenderar mer tid hemma.

     1. Åh vad roligt att höra att det går bra för dem! Tur att många precis som vi fortsatt anlitar hantverkare och städare osv (och håller avstånd så klart)

  2. Ja alla behöver jobba. Alla kan inte jobba hemifrån. Att ta in städhjälp och kanske inte ens vara hemma själv så mkt under tiden är inte värre än alla säljare som får stå i butikerna och serva kunder som varit lite överallt som kommer för nära en. Alla får göra vad de kan med avstånd och handtvätt mm.

 6. Men Petra. Tänk om alla gjorde som du? Vi som jobbar i vården kämpar vareviga dag i den pandemi som råder. Vi blir t.o.m ombedda av våra chefer att noga tänka igenom vad som är nödvändigt / vad vi prioriterar att göra på vår fritid just nu, allt för att inte sprida denna jävla smitta vidare. Men du lever i din lilla bubbla som vanligt verkar det som.

  1. Exakt vad görs fel nu?! Du får byta jobb helt enkelt. Aldrig försent för det. Jag är arbetslös pga pandemin..hade hellre haft mitt jobb kvar än att gnälla över det. Så snälla, sluta nu att peka finger för allt en människa gör. Ta ut din frustration på ngt annat, en sandsäck kanske?

  2. Varför lever Petra mer i en bubbla än alla andra? Tänk om vi får leva med denna pandemi flera år till fram o tillbaka med restriktioner ska alla låsa in sig och sluta leva? Varför är det värre att hyra in städhjälp med avstånd/kanske inte ens vara hemma om man jämför med alla tusentals på tågen som måste iväg till sina arbeten i butiker och träffa massor av kunder som både hostar och nyser på en? Tyvärr vi har inte lockdown. Att sjukvårdspersonal måste akta sig mer är väl förståeligt då man inte vill ha in smitta på sjukhusen speciellt!. Förstår dock att det är jobbigt att det är så.

  3. Men lägg av nu! Jag tycker alla inom vården gör ett fantastiskt jobb och jag kan inte ens tänka mig hur mycket ni fått slita och vilka uppoffringar i form av indragna semester tex ni haft. Hatten av till er!!

   Men. VI KAN INTE SLUTA LEVA!! Vad skulle hända med vår ekonomi om vi slutade äta på restaurang, shoppa, renovera hemma eller slutade med städhjälp. Vi skulle få en arbetslöshet på 40 %. (Nej, jag har inte räknat på det men du fattar). Vår ekonomi och vårt land skulle krascha fullständigt och det skulle ta flera år innan vi var tillbaka på en någorlunda rimlig nivå.

   I skrivande stund har vi våra städerskor här hemma. Och ja, jag är en av dem som förlorat mitt arbete pga Covid-19. Slutar jag med städhjälp för det? Eller för att man inte ska träffa någon utanför sitt hushåll. Nej, det gör jag inte. Så länge vi har ekonomin till det kommer vi att fortsätta med städhjälp. Jag kommer fortsätta stötta ekonomin och gå på restaurang för jag tror inte på lockdown. Jag tror på åtgärder som är långsiktiga och som vi kan leva under en lång tid. För vi kommer att få leva i denna pandemi i många månader till. Tills vi vaccinerat majoriteten av befolkningen.

   Under tiden tänker jag fortsätta ta hand om mig själv: gå på restaurang, köpa det jag vill köpa, träna på gym. MEN. Jag kommer att göra det på ett säkert och tryggt sätt. Jag vill inte äventyra min hälsar. Jag tycker däremot det är oerhört viktigt att fortsätta ta hand om sig själv. Vi kommer annars få oerhört stora problem med psykisk hälsa.

   Och ja, jag bor i Malmö så jag är medveten om vilka restriktioner vi har.

   Ta hand om varandra och var snälla mot er själva! Håll ut och håll avstånd.

   1. Här i Tyskland var det fullständig lockdown i varas; den lättade under sommaren och nu är det lockdown light som rader sedan 2/11. Kvartalssiffrorna kom nu och de ser inte alls sa dystra ut som man ev tänkt sig. Naturligtvis har manga varit permitterade men staten har (ännu sa länge) vägt upp detta.
    En lockdown görs inte för att det är roligt eller att man tror att corona da försvinner. En lockdown görs fr a för att siffrorna inte ska peaka för mycket och sa att sjukvarden inte ska bryta samman fullständigt. Det är det man ”hjälper till” med när man i dessa tänkta tre-fyra veckor INTE shoppar, gar pa restaurang, tränar inomhus, träffar vänner irl etc. Hur kan detta vara sa svart att första för sa manga människor?

 7. Er så lei av alle som klager på alt, uansett hva Petra legger ut, hvorfor ikke bare la være å kommentere eller si noe positivt, det trenger vi alle i disse dager. Og alle trenger jobb, og jeg er helt sikker på at de følger smittevern. Ha en flott dag alle 🥰🌺

 8. Och J A G blir evinnerligt trött på alla inom vården som ständigt gnäller! Är det inte löner så är det att ni jobbar för mycket (det är väl ingen som tvingat er att arbeta inom vården?)..självklart förstår jag att ni har det tufft nu och ni arbetar för fullt, men ni har ett jobb! Det har inte jag längre på grund av pandemin!!! Jag är arbetslös om två veckor! Kul va? Jag blir så ledsen o frustrerad att det bara är vårdpersonal vi ska hylla o tycka synd om! Tänk på alla andra serviceyrken som inte har nån som helst skyddsutrustning, DEM ska vi oxå hylla!

   1. Det vill jag inte, dåligt betalt och dåliga villkor….i alla fall enligt vårdpersonalen själva 🤪

    1. Precis så är det. Jobb varannan helg och aldrig tid att ta lunch.. tyvärr blev jag utbränd och var oförmögen att röra mig. Ett resultat av detta är att nästan 45 procent av sjuksköterskorna lämnat vården. Så ja – dem som är kvar behöver allt stöd de kan få.

  1. Att jobba inom vården är ett visst kall, vi ska tacka alla dom som räddar liv nu. De får jobba långa arbetspass utan dess like i varma skyddsutrustningar, många fick knappt semester i somras och kanske måste orka ännu en sommar utan semester. Det är absolut synd om andra yrkesgrupper också, men extra synd om vårdpersonalen.

 9. Du är så elak, jag ser dig som smuts…..! Förnedrande o lägga ut en bild på stackaren som städa din skit för ett samarbete……… städa ditt egna hus själv annars kan du bo i en lägenhet med din familj!!!!!!!

  1. Och om hon bodde i lägenhet, skulle hon då inte kunna anlita städhjälp menar du? Var hittar du den logiken? I ditt eget smutsiga språk kanske…Snälla människor har ett rikare liv, glöm inte det

  2. Är det förnedrande att städa? Jag vet flera som tycker det är kul att städa och som sätter en stolthet i att jobba med det, både hemma hos andra eller i saneringsfirmor tex. Om du tycker synd om städerskan säger det mer om dig. Att säga till någon ”du är smuts” gör man inte, det är mobbing. Varför skulle Petra bo i lgh istället? Den behöver väl isf också städas? Eller räknar du med att alla lgh är mindre än hus. Det finns stora lgh där människor också vill ha städhjälp precis på samma sätt som små bostäder kan vara skönt att få hjälp med.

  3. Men är du full, dum eller vill du bara provocera? Herregud, att du inte skäms människa!!

   Är det bättre att ha en massarbetslöshet än att subventionera ekonomin? Hmm… låt mig fundera lite.

 10. Ahh, I see the jealous trolls are out again in full force! Still can’t get over the fact that grown women behave so poorly. On another note, I enjoy your blog very much and hope that you will blog for many more years to come! x

 11. Jag förstår att du tar in städhjälp (nu kom jag på; hade ni inte en robotdammsugare ett tag förresten?🤔) Jag städar själv ett stort hus på dryga 200 kvm med skurgolv som ska såpas, kakelugnar putsas, spegeldörrar o dubbla lister att damma, små prång, höga trösklar o nivåskillnader o tre våningar att dra dammsugaren mellan. 24 fönster m spröjs att putsa dessutom. Det är svårstädat att städa äldre hus, det tar tid! Perfekt att låta ett proffs ta hand om det o man behöver inte vara hemma samtidigt som man har städhjälp i hemmet pga smittorisk.

 12. Men snälla nån detta kommentarsfält alltså! ”Jag ser dig som smuts” Gaah så elakt! Det är många som tar in städhjälp, folk som inte hinner, de som har barn med diagnoser, de som vill få tid över till annat, de som vill ge andra jobb. Vem har sagt att det är synd om den som städar? Städyrket är inte lika lågt klassat som förr enligt mig. Ett jobb som alla andra! Visst är pandemin hemsk och visst ska vi vara med bara vårt hushåll nu helst, men pandemin kommer vi troligtvis få leva med under kanske 5 år till, hela världen kan inte stanna, tyvärr. Företag kraschar, VD:s tar livet av sig, folk blir arbetslösa, psykvården blir nästa yrkesgrupp som får gå på knäna. Det är absolut synd om vårdpersonalen just nu som får svettas i skyddsutrustning, det är även synd om säljare i butiker som är mer oskyddade mot sjuka kunder. (Men de slipper åtminstonde svettas i munskydd). Det är synd om så många på så olika vis. Visa kärlek istället för hat! Alla måste hålla ihop nu!💖

 13. Hade för egen del absolut inte anlitat städpersonal i nuläget. Som någon skrev. dom städar säkert på fler ställen. Vad är det man inte förstår med att bara träffa sin familj? Nä det skall anlitas både städpersonal och hantverkare.

  1. Det finns absolut inga restriktioner mot att ta in städhjälp. Hur tror du att sjukhusen blir rena? Du får gärna låsa in dig själv men du kan inte begära att andra ska följa dina påhittade regler. Var tror du pengarna till vår offentliga sektor kommer ifrån? Hur länge tror du att vi kan upprätthålla vår välfärd i form av sjukvård osv efter att pengar inte längre strömmar in till vårt gemensamma? Har du sett hur coronavården ser ut i fattigare länder? Gissa hur lång tid det tar innan vi är där helt utan intäkter. Vi kan öka statsskulden under en tid men inte hur mycket som helst och inte hur länge som helst. Ibland blir jag rädd över utbildningsnivån hos er som skriver i kommentarsfält.

   1. Det stämmer. Tyvärr tolkas restriktionerna olika verkar det som. Sedan tror jag man reagerar olika på pandemin om man känner folk som jobbar inom vården eller har närstående som smittats eller dött av sjukdomen. Man får respektera de som är extra rädda och inte tar in städhjälp, på samma sätt måste då några agera med avstånd men ändå bidra till att samhället går runt under tiden men handel osv annars får vi snabbt ”efter krigs tid” i Sverige under många år framöver! Depressioner, företag som går under mm. är också ”dödligt” för samhället. Det måste finnas en balans mellan allt samt lite synsätt ur olika synvinklar. Utbildningsnivån i kommentarerna ibland skrämmande låg, ja. Värre var det på bloggbevakning. Man blev ledsen och måste sätta ner foten mot nättrollen! Det är en sak att ha olika åsikter, en annan att mobba.

     1. Ibland blir jag också orolig över den bristande läsförmågan. Det var inte vad jag skrev.

     2. Högskoleprovet mäter hur lämpad man är att klara av högskolestudier, källkritik, läshastighet, ordförståelse, tillgodogöra sig information i text mm. Säger inte så mkt om personens EQ -förmågan till medkänsla, empati och hur snäll man är. Det finns en mängd olika intelligenstester det är dessutom omtvistat hur mäta. Inte alls det som detta handlade om, såklart man får kommentera oavsett 1,7 hp eller lägre, menade mer utbildningsnivå i att kunna se olika perspektiv, tänka ett steg längre, kunna ge kritik utan att mobba eller gå till personangrepp. Det är en viss skillnad. Just att kunna se en situation från olika håll lär man sig via högskole/universitetsstudier extra bra, oavsett om man hade 1,7 eller inte på provet.

Comments are closed.