JULPREPPAR

.

Jamen så var det äääntligen dags! Har ju försökt hålla mig ett tag från juldekoren (vanligtvis – inget advenstpynt och julbelysning inne förrän dan före 1:a advent. Det är sen gammalt) men nu har de flytta upp från källarförrådet – de vackra Elflugorna! Snyggaste mest klassiska elljuststakarna enligt mig (dock är det en liten liten lampa på en ljussstake som vägrar och aldrig har gjort Har försökt reklamera den men inget svar..) Jag gillar ju pappersstjärnor också, det är jättevackert, men helt ärligt så får jag typ irrrrrkliiii när de ska hanteras och vecklas ut (jag samma känsla ungefär som när jag ska försöka sy) Det trasslas och prasslas och tappas och så går de sönder eller stukas helt.. Eller hänger helt snett och skevt. Jo jag har såna där grejer man sätter på sladden och de är ju bra så klart… Men sladdarna sen då förresten? Har man inga gardiner så gram det ju inte att gömma stjärnsladdarna och de är alltid för korta och så måste de skarvas och ja ni hör ju. Föredrar elljustake som sagt alla dagar i veckan, placera ut, sätt i en kontakt – klart!!!

.

.

.

En Elfluga i tapphallsfönstret! Dock är det ju så att just nu är hela vardagsrummet k a o s vilket betyder att 4 stora fönster, 1 burspråk och fönsterpardörrarna inte behöver piffas just nu iaf så några lampor står kvar i kartongen fortfarande.

..

.

..

I tvrummet så sitter ju fönsterna så högt upp och har inga fönsterbrädor så där får det hänga en söt stjärna (detta är lilla Oslo från Watt & Veke)

.

.

.

Mojes elljusstake! Eller adventsljusstake? Alltså den vanliga ”staken” ni vet som man tänder fyra ljus i är ju en adventsljusstake inte sant. Så då är ju detta en elljusstake eller hur:)

.

.

Ja visst känns det som de flesta går all in lite extra på julen i år? Den kommer ju inte bli som andra år men man får ju göra det bästa av det man kan göra inte sant. Jag fokuserar på skatterna och ska ge dem allt och lite till när det gäller julfeeling. Nej tjocka släkten kan inte komma, det blir inga mysiga luciatåg och julkonserter och vi kan inte umgås med de vi brukar  men vi ska ha en megamazimysig jul hemma ändå! Vi bakar och vi pysslar och alla barnen får egna julgranar (japp alla är redan uppe) och jag spelar julmusik och läser om tomten för Maurits och vi ser julfilmer och gör julgodis. Barnen pyntar sina rum och H hänger ljusslingor i buskar och träd just nu! Så har jag och ett gäng väninnor bestämt att vi ska ses dan före dan (utomhus) och skåla i glögg och byta sillar med varandra. Så får man fyra olika sillsmaker på julbordet! Kanske blir det en prommis till vännerna på själva julafton också då vi står utanför och skrålar lite Christmas Carols! En annorlunda men bra jul blir det<3

.

.

Nu ska jag fixa en sen ”Sibyllalunch” här eftersom det önskades! Det blir Sibyllas kokkorv, pulvermos med extra grädde och dillkrydda, räksallad, bostongurka, rostad lök i ett smörat tunnbröd. Dryck – Pucko så klart. MUMS:)

.

.

KRAM

.

.

.

 

 

Rekommenderade inlägg

16 kommentarer till “JULPREPPAR

 1. Är också väldans glad i mina Elflugan-stakar. Kompletterade med två Snowflake från Le Klint i år. Rekommenderas! Stilrena och vackra stjärnor som lär få hänga med i många jular framöver 🌟

  Vilket vackert hem ni har förresten😍

 2. Jag har oxå elflugan i svart, älskar den! Det ska bli så roligt o få se vardagsrummen när det är klart hos er. Du har en väldigt trevlig o bra blogg.

 3. Har du den stora eller lilla varianten på elflugan. Är sugen på den själv men är lite rädd för att den ska kännas futtig i mina höga 20 – tals fönster.

  1. Vi har samma stil! Vårt hus är ju byggt i början av 30-talet men har den äldre nyklassicismstilen som jag älskar. Jag har de vanliga Elflugorna och de är alldeles lagom. Den stora är verkligen STOR och passar nog bäst i moderna större fönster alt ett burspråk:)

 4. Ja, du har så rätt! Allt som går att maxa Coronasäkert ska maxas i år. Det behövs sannerligen just i år.

 5. Älskar älskar din blogg🥰😊blir så glad!! Undrar också vilken storlek på ljusstaken????? Å tack för tipset på din fina matta från Linie design. Måste ha😍mvh Linda å Petra, glöm inte att berätta om färgkoden till din nymålade entré när tid finnes

 6. Hej, Älskar Elflugan. Jag har min framme året runt. Tycker att den är så fin. Apropå reparation av Elflugan. Jag har precis reparerat min. Samma hos mig en lampa som inte lyste. Jag skrev min fråga här :https://www.elflugan.se/kontakt/ och fick ett jättesnabbt och trevligt svar. Testa det.

 7. Hej! Så härligt och ombonat hem ni har✨Har också Oslo stjärna, vilken lampa använde du då den jag har blev väldigt vit med varmvit lampa. Glad 1:a advent

 8. Såå fint 😍 vart kommer den gråa kudden ifrån med fransarna runt om och den med cirklar på ?

 9. Hej!

  Det där med att försöka hänga upp julstjärnor som har fula sladdar, långa sladdar, trassliga sladdar, bångstyriga sladdar som vill överallt osv.

  På bland annat Clas Ohlson har de en mojäng som ser ut som en liten cylinder i size med en liten kryddburk å det är hål i den. Detta är själva lampan och den innehåller batterier. Denna cylinder hängs upp i ett snöre som sitter fast i den och när den är upphängd (eller innan) så trär en på valfri julstjärna och stänger den som en brukar göra.
  Jag tror att dessa mojänger kom med en sugpropp också ifall en sådan upphängning är smart i just det fönstret eller den platsen.
  Hellre en sugpropp än en hiskelig trilskandes sladd.

Comments are closed.