VÄRLDENS GODASTE VODKAPASTA

.

Jag i min lilla lilla köksträdgård denna regniga måndag! (alltså VAD hänt med det beryktade fantastiska svenska sommarvädret?? Vi har verkar ju missat det totalt här. Sååå  typiskt;) Eftersom det ju varit torka totale så är jag glad över det som ändå vuxit i kragarna som tomaterna jag och Moje sådde! Nu har det blivit riktigt läckra svarta små tomater, så kul att skörda lite av sitt egna liksom.

.

.

 

.

Eftersom jag bestämt att vi skulle äta comfortmaten no 1 nämligen Vodkapasta denna kyliga sommardag (Vad kan passa bättre??) så hade jag ju användning av mina nyskördade tomater. (Och vet ni hur man gör Vodkapastan ännu lite mumsigare? Man tillsätter ju Tequila också, mmmmums…)

.

.

V O D K A P A S T A

.

4 portioner

.

Du behöver: Pasta Rigatoni (av lyxig kvalité) 500 g, delade färska körsbärstomater 300 gram, 1 burk Mutti konserverade körsbärstomater, 1/2 bruk passerade Muttitomater, pancetta 160 g, 3 hackade vitlöksklyftor, 1 hackad gul lök, 2 finhackade röd chilis, 3 msk Mutti tomatpuré, 1/2 dl Vodka + 1/2 dl fin tequila (mörk), 4 dl grädde och salt och svartpeppar. Till topping: Buffelmozzarella och färsk basilika.

.

Gör så här: Stek pancettan så att det blir lite knaprigt och ställ åt sidan. Finhacka lök, vitlök och chili (Eller gör som jag och köp färdighackad fryst lök och vitlök från Picard. Finns i frysdisken på ICA) och stek på medelvärme i rikligt med god olivolja (typ 1/2 dl) utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och tomater och fräs på detta i några minuter. Häll i pancetten och konserverade tomater och grädden och vodkan/tequilan och låt puttra i minst 25 min. Blir goare ju längre det får puttra och smaka av med salt och peppar under tiden. Reduceras såsen för mycket så fyll på med grädde, vodka och eller pastavatten (smaka av och känn vad just du ev saknar – hetta, salt, krämighet) Koka pastan enligt anvisning och blanda med såsen och toppa med mozzarella och basilika och njuuut…

.

.

.

SÅ jäkla gott! Nästan allt gick åt men Trulle får i matlådan imorgon (överlycklig över det haha)

.

.

Ha nu en fin kväll! Här ska jag försöka hitta absolut bästa augustiserien att mysa till…

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “VÄRLDENS GODASTE VODKAPASTA

  1. Kan du inte tipsa vad det blev för serie? Har flera gånger kikat på det du rekommenderar och älskar att få tips på bra saker att titta på!

  2. Rekommenderar starkt serien ”Unforgotten” på SVT play i tre säsonger!!! Brittisk Tv när den är som bäst!!!

Comments are closed.