JULMYSIGA SAKER

INNEHÅLLER REKLAM/ANNONSLÄNK LINDEX

.

Det finns ju några saker kring jul som är bara så där extra julmysiga. Behöver ju absolut inte vara det häftigaste eller tjusigaste och mest extravaganta utan sånt som man bara känner är aaaaaah. En doft, ett minne, en känsla. Jag försöker skapa såna stunder för skatterna och något som jag själv inte hade som barn (tror ingen i Sverige hade det på 70-80-talet?) är ju en egen julstrumpa vid öppna spisen. För min barn är det ett måste, ett av det julviktigaste nästan tror jag! Att de hänger där och väntar på att tomten (ja de vet att det är vi men ändå) ska fylla dem med paket natten innan julaftonsmorgon…  Vi sätter en skål risgrynsgröt och kaka vid spisen kvällen innan så han ska blir glad. Tomten kommer ju alltid på besök hos oss då på morgonen, det är sen gammalt! Yrvakna ska de springa ner för trappen och vara uppspelta och smånervösa över att tomten är på intåg, han kommer där sakta gående ner för Stallisgatan för att han g l ö m d e några paket… MYSET

.

.

.

Ute efter en sån där mysig gosig snygg jultröja som INTE sticks eller ger dig värmeslag? Köp denna i Fair Islestil. Älskar min.

..

.

.

Och och hämta gran är ett av mina härligaste julmåsten. När jag var liten tog pappa alltid med mig och mina två bröder ut i skogen och högg en egen lagom stor gran. Minnen av hur vi pulsade i snön och letade efter den p e r f e k t a. Flera år åkte vi ut med skatterna till en skog ute på landet inte långt därifrån och högg gran men grejen var att det till slut inte fanns en enda vettig gran i rätt strl och att vi tröttnade på rödgransbarret. Så det blev kungsgransjakt och den sker på en helt vanlig Plantagen men skatterna tycker nog att det är mysigt det med! Fast det fanns inga stora granar så det fick en mindre variant i år och det var de klart tveksamma till. Va, den där granen är ju pytteliten??? (detta var den största) Mindre variant på 2 m men snygg och så får vi ju plats att dansa runt den:)

..

.

Ikväll tittar vi på Holiday och den filmen är ju också ett julmåste! Helt lagom sentimental och fortfarande helt underbara miljöer (alltså jag d o g när jag såg Amanda Woods LA-hus första gången! Och den söta stugan på engelska landsbygden!) Och Cameron Diaz är fortfarande det snyyggaste man sett, älskar hennes stil i denna julfeelgoodfilm från 2006.

.

.

Ha nu en fortsatt underbar lördag!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “JULMYSIGA SAKER

 1. Holiday filmen är ju så mysig. Måste bara fråga vart din snygga jacka är ifrån?? Trevlig kväll 🎅🏻

 2. Jodå! (Gällande julstrumpa) Jag o bror min födda -72 o 75 (småstaden) o vi hade alltid julstrumpa när vi var små o Heeeela uppväxten. Var höjdpunkten! Vi vaknade tidigt tidigt på julaftonsmorgon o på dörrhandtaget hängde julstrumpa med massa kuligheter – saker som skulle göra så att jag o lillbrorsan skulle hålla oss nöjda tills tomten kom. Underbar tradition. O mina barn har hela sina liv fått sina första julklappar varje jul morgon i sina strumpor. Nu är äldsta dottern 21. Yngsta 15. Traditionen fortfarande självklar. Två (av 3) av strumporna är samma som jag o lillebror min fick julaftons första klappar i. Vackert minne o tradition som förts vidare som en självklarhet för mig o mina barn. Underbart!
  Tack Petra för allt fint du delar!

 3. Jo, självklart hade jag och min syster(-75’or) varsin julstrumpa. Sååå mysigt och spännande. Sydde egna till mina barn för 14 år sedan och de är lika heliga nu som då!

 4. Jag är oxå uppvuxen med julstrumpa på dörrhantaget (77:a) och jag kan fortfarande minnas pirret av att vakna upp på julaftons morgon. Instämmer med föregående skribenter, en underbar tradition som även jag fört vidare till mina barn.
  Vilken ljuvlig tröja, stort tack för tipset! Många gånger gör du bättre reklam än Lindexmodellerna, flera plagg sitter finare på dig.
  God Jul till dig Petra!

 5. Jag är 60-talist och vi hade julstrumpa där det alltid smusslades ned en jultidning till morgonen. Vi älskade att läsa så det var så uppskattat. Vi gjorde likadant för våra barn, seriealbum, häst och djurtidningar var uppskattat. Mysig tradition 🎅

 6. Jag och mina syskon hade också julstrumpa på 80-talet. Idag är jag 41 och får fortfarande paket från tomten i strumpan när vi firar jul hos mina föräldrar.

 7. Vi hade alltid julstrumpa och det hade de flesta av vara vänner. I julstrumpan var dock aldrig stora eller exklusiva julklappar; pa morgonen fick man nagot som man kunde sysselsätta sig med under dagen.

 8. Tröjan ser jättefin ut på dig på bilden men tittade på den i affären igår och den såg hemstickad ut, ojämn och gles. Synd!

 9. Jag (född -71) är uppvuxen med julstrumpa sen min första jul. Här har alla döttrarna också alltid haft det♥️

 10. Jag är född tidigt 60 tal och jag hade julstrumpa hela min uppväxt. Så när mina egna ungar föddes -85 &-86 var det en självklarhet att de fick sina egna julstrumpor. Alltid lika spännande med vad som låg i dem, för det var något som skulle överraska, sysselsätta ungarna till att tomten kom kl 16.30- Så jo väldigt många har haft julstrumpor som barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *