.
.
Kladdkaka = mumsfilibabba!(När är då en kladdkaka lyckad? När det är riktigt smetigt i mitten, så klart🙂
Hallå alla raringar!
Här sitter jag under parasollet med lapen och det känns nästan som jag är tillbaka på Rhodos – vilken värme!!!
Jag är iofs extra varm just nu eftersom jag precis kommit tillbaka från min lilla sköna springtur till ”sparriskurvan” (där sparrisbonden Harry odlar sina primörer). Det är ca 6 km fram och tillbaka så det är perfekt långt. Jag måste springa ofta ofta för ni vet ju – alla små kalorier man stoppar i sig måste man göra sig av med annars blir det fett och ojojoj vad jag stoppar i mig kalorier på Gotland! Och det går ju bara inte att köra lchf här på ön för det finns alldeles för mycket goda kardemummabullar och franska bröd och hemlagade italienska glassar och söta crépes osv öööverallt…
Har men sen inte lyckats äta något av detta under dagen så kan man ju alltid göra en smarrig kladdkaka till kvällen istället!:)
.
Klassisk tarte du kladd
100 g Arla smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Till servering:
vispad grädde eller glass och bär
Gör så här :
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och bär. Mums!
Nu ska jag trippa ner till stranden och hoppa i havet och svalka mig i vågorna! (Det har nämligen heeelt okej temperatur just nu:)
Önskar dig en riktigt skön och härlig fredag!
KRAM
.
hahaha…tarte du kladd, det var kul tycker jag!
Lyckliga er som är lediga, själv jobbar jag en vecka till.
Fortsatt trevlig sommar, Nettan i Småland.
Jag håller på att baka mig igenom alla kladdkake-recept jag kan hitta på jakt efter den bästa! Så här ska provas 🙂
Så fint att dekorera med en ros!
Och heja dig som springer! Jag hade precis kommit igång med regelbunda rundor men så stukade jag foten. Tusan. Nya tag igen.
Ha en fabolous fredag! 🙂
Kladdkaka är verkligen en favorit och farligt gott.
Det bästa är ju att man nästan alltid har ingredienserna hemma. Snabbt och enkelt det gillas.
Ett dopp i havet låter härligt.
Kram och ha en fin dag
Lina
Njut denna underbara dag!
Kram Åsa
Kladdkaka gör livet värt att leva!
Den ska jag genast testa. Tack för receptet:).
Vilken underbar blog du har. Gillar du tävling titta in på min blog vinsten utlottning på 3 böcker Halländska gårdsbutiker & kaféer
”Arla-smör”…. hmm anar ”Pernilla Wahlgren-sponsring”… går det inte bra med vilket smör som helst, eller har det blivit ”märkes-hets” även på ingridienser.. 😉
usch! Nu blir jag avis. Här i skåne är det minsann ingen sol.Får väl skapa lite solig stämning här inne istället med en citronkladdkaka. Det är mumsigt ska du tro, ibland kan man ju vilja ha lite ombyte mot chokladen.
Ha själv en fab dag! Yummie till kakan!=)
Kram Camilla
Har svårt att tänka mig värmen och solen här i ett regnigt Helsingborg!
Ett säkert kort till efterrätt ikväll blir iaf tarte du kladd 😉
Njut av din somriga fredag och tack för en lättsam, härlig och otroligt inspirerande blogg!
Sophie
Du er flink P:-). Nå skal jeg gå en lang tur med min lille hund. Og etter det skal jeg jammen prøve din kladdkake. Har en datter på 9 år som elsker denne kaken. Kos deg med alt det gode med god samvittighet du som er så flink og springer:-). Nyt dagen og ferien:-). Anita/Norge
Den tar vi och testar till kvällen…. håller också på att testa och jaga efter den bästa kladdkakan, men har inte hittat det perfekta receptet ännu… inga är ju direkt dåliga men ingen så där perfekt som de verkligen kan vara..
tycker att din såg ganska hög ut ändå… de flesta blir så himla låga tycker jag…
Som sagt, det blir testing här.
Hälsn. från ett mulet men varmt Bohuslän!
Jag håller helt med dig, superskönt att springa långa rundor så att man kan mumsa allt det goda utan att tänka så mycket på följderna. Livet är ju till för att njutas.
Vilken fin kaka! Kladdkaka är en favorit! Vad härlig att ni har så fint väder hemma. Här på Mallis är det nu 34 grader så man gör allt på halvfart men man skall inte klaga. Ha en härlig dag!
Läste i ett tidigare inlägg att din kamera gått sönder. Trist, hoppas den snart är hel igen. Tycker att du alltid lägger upp så fina bilder. vad har du för kamera? När du inte använder din Iphone 🙂 Använder du även något bildredigeringsprogram, isf vilket? Trevlig sommar!
Ser smaskigt ut! Du har en härlig blogg!
Jag bakade Danakakan som du delade med dig receptet av tidigare. Den blev snabbt en favorit, tack!!
Önskar dig en fortsatt skön sommar!
/Petra,Västkusten!
Det är precis som när vi är i Italien – så mycket gott så man kan bara inte låte bli! Om en och en halv vecka åker vi igen och det ska bli så härligt! Och nu ska jag strax ut på en springtur.. 🙂 Ha en fin helg!! Kram
Vet du om att det inte går att det inte går att göra undersökningen du har på din sida. I alla fall inte för mig
Kladdkaka är aldrig fel! Simpelt men otroligt gott! Kan tipsa dig om Grå Gåsen Lada i Burgsvik om ni vill ha en trevlig utflykt och en god middag i sagolik miljö!
Kramen!
”Mitt vita Hus” bjuder på exakt samma recept i ett inlägg idag – så praktiskt, då behöver jag ej välja vilken av dom jag ska baka!
Sophie
Mums……. Längtar till ön, men nu är det bara två veckor kvar tills jag och min lilla familj kommer :-))) Har du några fler ö tips? Så tar jag gärna emot dessa. Tack för en underbar blogg. Ulle
Hej !
Philia var före mitt vita hus med kladdkakan tidsmässigt men det skall
verkligen prövas, älskar kladdkakor och så även
mina barn. /// Christina
Mmmmmm! Det både ser og høres fantastisk ut!
Jeg har også fått servert en nydelig kake i dag av mann og barn ♥
Ønsker deg en herlig helg i solen! Klem fra Livy