.
.
Lo Lo har full fart idag och är på bästa lördagshumör (kan det vara för att det vankas Discokalas ikväll….) Ny tuff klänning med circushäst från ett nytt favvomärke: Minirodini (finns hos Babyshop).
Hello Saturday!
Just nu håller jag på att leta Aiolirecept på nätet. Vi får gäster ikväll och jag måste få ihop en god Aioli till dess! Har gjort några förut men de har blivit så beska tycker jag. Hacka vitlöken och inte pressa, det vet jag, men sen då? Vad gör jag för fel? Kom igen girls – dela med er av era bästa Aiolirecept!!!!
.
Den här lilla planchen tycker jag är så cool och positiv! Kanske något för Lo Lo:s rum? Finns att beställa hos Keep Calm Gallery.
Min skatt!:)
Nu fångar vi lördagen tjejer!
KRAM
P
.
Härliga lördagsbilder du bjuder på =)
Skönt att se att någons liv inte har ändrats i ett ögonkast.
Själv sitter jag och vet inte om vi är två eller om jag är ensam.
Lycka till med aiolin ikväll, har tyvärr inga tips på den =(
Kram Fia en trogen läsare =)
Så söt hon är Lo Lo 🙂
Angående Aiolin så tycker jag att det ibland blir för frän smak om man bara använder olivolja…så jag brukar ta en mer neutral olja (raps) och så en skvätt olivolja…sedan är det ju så olika, en del vill ha lite dijon, andra lite saffran för att få den där extra piffen.
Du fixar nog en riktigt god en!
Härlig lördag!
Kram Ulrica
Kolla in denna sida, en blogg jag följer och gjorde både minipajerna och aiolin igår – lyckat!!
http://mikabellas.blogspot.com/2011/08/kraftfest.html?m=1
Ha en fin lördag!
Min bästa aioli, som jag kört i många år:
2 dl creme fraiche
5 rågade matskedar majonnäs
Pressad vitklök, valfri mängd, 2-3 klyftor tycker jag brukar bli bra
En halv varv med pepparkvarnen
Blir så god. Och tar fem minuter att göra.
Ha en skön lördag!
Underbar klänning hon har – förstår att hon är nöjd 😉
Åh så härligt med disco, förstår att hon är lycklig, fina glada bilder!
Husk å ta ut det grønne skuddet midt i hvitløksfeddet. Det smaker beskt. Og ta i hv.løken mot slutten. Lykke til!!
Jag gjorde den här förra helgen (gjorde den så pass tidigt på dagen att vi hade hunnit köpa färdig aioli i fiskdisken om den inte hade blivit bra): http://annesmat.blogspot.com/2009/08/hemgjord-aioli.html
Jag pressade dock i vitlöken och det fungerade finfint och jag kryddade lite med chili för att få lite mer ”sting” i den! Våra gäster frågade efter receptet så jag vågar påstå att den blev bra!
Kram Linda
I love the little piano, it’s so inspiring and beautifull…
Vispa några äggulor, häll i en skvätt vitvins-vinäger, pressa i 2 vitlöksklyftor, salt o peppar och häll i MAT-olja medans du vispar. Vispa till den blir tjock. Smaka av. Gott!!
Ha en härlig lördag!
KRAM
Hej ! Håller med ovanstående om olivolja, det kan bli väldigt besk smak! Ett tips är recept .nu där finns mycket bra! Kram Annsofie
Använd inte raps eller olivolja utan endast solrosolja, det är det som gör skillnaden./Kocken
Hei, har fulgt den flotte bloggen din lenge. Den er bare herlig. Her kommer min oppskrift på aioli. Blir bra hver gang.
2-4 fedd hvitløk
1 egg
1 ss eddik
1 toppet ts sennep
2 hardkokte avkjølte egg
litt pepper, salt, sukker
litt sitronsaft
ev. litt chili
2-3 dl rapsolje
Bland alt sammen med en stavmikser før du tømmer en tynn stråle med olje samtidig som du kjører stavmikser på fullt.-) Garantert suksess!!!
Ønsker deg en flott dag videre. Hilsen Lilli
Härliga bilder du visar!
Jag tycker också ofta att min ayoli blir besk, så jag tar gärna emot tips från andra. Hur lyckas man?
kram Daniela
Ha en jätte fin lördag!
Kram Elina
Hon är jättefin – trevlig lördag! 🙂
Klart hon är lycklig idag då !!
Hej!
Aioli tips!
4msk majonäs
1-2 klyftor vitlök pressas i majonäsen
Krydda med saffran eller gurkmeja.
Mycket enkel men mycket god 🙂
Den blir godare om den får stå & dra en stund.
Lycka till!!
Kram Annika (som hejade på dig på Sunwing Rhoods)
Limeaioli, superiore!
Tror den kommer ifrån Alltommat. Är god till fisk och skaldjur.
3 äggulor
1 msk pressad lime
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 msk dijon
1 krm vitpeppar
3-4 dl rapsolja
Ingredienserna ska vara rumstemp.
Blanda alla ingredienser utom oljan i en bunke/matberedare, blanda till en slät massa. Häll oljan droppvis ifrån början tills det börjar tjockna. Fortsätt till du fått önskad konsistens. Jag lovar(nästan)att alla kommer att älska den här aiolin!!! Lycka till, Maria
Heej finaste P!!
Här nedanför har du ett recept på den absolut godaste ailon ever, i promise!!
3–4 vitlöksklyftor
3 äggulor
ca 1½ dl rapsolja
½ dl oliv olja
½ msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
½ krm svart och vitpeppar
Önskar er en underbar lördagskväll. Hoppas Lo Lo får en toppen kväll på sitt disco 🙂
Kraam Julia
Som vanligt blir man glad när man tittar in hos Dig…trevlig och inspirerande blogg.
Kram Monica
Jga är urusel i köket så jag kan tyvärr inte tipsa dig om ngn aioli.
Vilken fin tjej du har, och ett fint hem också.
Trevlig kväll
Åh en helt underbar blogg har jag visst hittat här!
Oj bästa aioli jag gör nog som de flesta gör,hihi;)
Hei
Jeg lager aioli på denne måten (lærte den av en kokk jeg kjenner):
God majones, helst hjemmelaget
Hviløksfedd som jeg steker myke/bløte i ovnen og klemmer ut av skallet og ned i majonesen. Da blir smaken mykere og mye bedre.
Litt olivenolje
Smak til med litt salt og noen dråper sitron.
Anbefaler virkelig denne oppskriften. Lykke til.
Trine
Hej
Här kommer mitt tips som man inte kan misslyckas med.
Inte aioli direkt men väldigt god vitlökssås, dressing eller vad du vill kalla den.
I burk crème fraîche, pressad el. hackad vitlök. Smaka av med salt, peppar och en udd socker.
Så gott och har man inte vitlök eller inte kan pressa, hacka så går det bra
Ed vitlökspulver med. Bra för dem med olika funktionsnedsättningar.
Ha en trevlig kväll!!
Tack!
Vilket supertips det var med Keep Calm Gallery!
Jag blev helt kär i dessa affischer, vill ha ett antal av dem……..svårt att att beställa i välja.
Finns de inte att beställa i Sverige?
Till Me som kommenterade överst: STOR KRAM och hoppas det ordnar sig!
Vad gäller aioli så har jag bara köpt färdig så jag har inga råd tyvärr, tycker även de brukar ha en lite besk bismak faktiskt men gott ändå :S
Sofia
Hej. Jag är nyfiken på vart du köper dina stora fina mattor?
Hej, jag läser ofta din blogg och den ger mig massor av inspiration. Jag läste att du smörjer in dina Hunterstövlar med matolja…är det matta eller glossiga stövlar du har ursprungigen? Mvh S
she’s so cute! and your place, too.
xx
agnes / iiiinspired
Vilken sötnos!
Kram
Håller med några som kommenterat ovan, det är när man har i för mycket olivolja som det kan bli beskt. Jag tycker det funkar helt ok att pressa i vitlöken. Det blir inte beskt. Till en äggula räcker det dock med en vitlöksklyfta, iallafall för min smak. Neutral rapsolja är bäst tycker jag (solrosolja är no, no… Inte nyttigt!)Lite dijon eller citron, salt och peppar behövs också. Exakt hur mycket olja som behövs märks nog.
/Marie (trogen läsare som nästan aldrig kommenterar)
So sweet :-). The photos are wonderful. I like your blog 🙂
Greetings from germany.
Ari
http://ari-sunshine.blogspot.com/
Hej!
Jag bara måste fråga avr du köpt det ursnygga vita vitrinskåpet som syns i bakgrunden på den sista bilden? Mycket snyggt 🙂
Kram Nettan (och hoppas på svar 🙂 )
Åh, det var en underbar klänning! Jag älskar också Mini Rodini 🙂
Jag har utnämt mig själv till lite av en aioliexpert! Mitt grundrecept är 1 st klyfta vitlök (riven), 2 äggulor, 2,5 dl rapsolja av god kvalitet. Vispa ihop äggulorna och vitlöken på hög hastighet medan du i tunn stråle tillsätter oljan. När all olja är tillsatt brukar jag vispa i 1-2 msk kallt vatten på samma höga hastighet så blir aiolin fina i färg och konsistens. Tillsätt sedan flingsalt efter smak och ev lite grovt nymalen svartpeppar. Rivet limeskal eller ett kuvert saffran i aiolin kan föra dig till himmelriket! Lycka till!
Fin klänning!