THE WORLD IS YOUR OYSTER

.
.

Lo Lo har full fart idag och är på bästa lördagshumör (kan det vara för att det vankas Discokalas ikväll….) Ny tuff klänning med circushäst från ett nytt favvomärke: Minirodini (finns hos Babyshop).
Hello Saturday!
Just nu håller jag på att leta Aiolirecept på nätet. Vi får gäster ikväll och jag måste få ihop en god Aioli till dess! Har gjort några förut men de har blivit så beska tycker jag. Hacka vitlöken och inte pressa, det vet jag, men sen då? Vad gör jag för fel? Kom igen girls – dela med er av era bästa Aiolirecept!!!!
.
Den här lilla planchen tycker jag är så cool och positiv! Kanske något för Lo Lo:s rum? Finns att beställa hos Keep Calm Gallery
Min skatt!:)
Nu fångar vi lördagen tjejer!
KRAM
P
.

37 kommentarer till “THE WORLD IS YOUR OYSTER

  1. Härliga lördagsbilder du bjuder på =)
    Skönt att se att någons liv inte har ändrats i ett ögonkast.
    Själv sitter jag och vet inte om vi är två eller om jag är ensam.

    Lycka till med aiolin ikväll, har tyvärr inga tips på den =(
    Kram Fia en trogen läsare =)

  2. Så söt hon är Lo Lo 🙂
    Angående Aiolin så tycker jag att det ibland blir för frän smak om man bara använder olivolja…så jag brukar ta en mer neutral olja (raps) och så en skvätt olivolja…sedan är det ju så olika, en del vill ha lite dijon, andra lite saffran för att få den där extra piffen.
    Du fixar nog en riktigt god en!
    Härlig lördag!
    Kram Ulrica

  3. Min bästa aioli, som jag kört i många år:

    2 dl creme fraiche
    5 rågade matskedar majonnäs
    Pressad vitklök, valfri mängd, 2-3 klyftor tycker jag brukar bli bra
    En halv varv med pepparkvarnen

    Blir så god. Och tar fem minuter att göra.

    Ha en skön lördag!

  4. Husk å ta ut det grønne skuddet midt i hvitløksfeddet. Det smaker beskt. Og ta i hv.løken mot slutten. Lykke til!!

  5. Jag gjorde den här förra helgen (gjorde den så pass tidigt på dagen att vi hade hunnit köpa färdig aioli i fiskdisken om den inte hade blivit bra): http://annesmat.blogspot.com/2009/08/hemgjord-aioli.html

    Jag pressade dock i vitlöken och det fungerade finfint och jag kryddade lite med chili för att få lite mer ”sting” i den! Våra gäster frågade efter receptet så jag vågar påstå att den blev bra!

    Kram Linda

  6. Vispa några äggulor, häll i en skvätt vitvins-vinäger, pressa i 2 vitlöksklyftor, salt o peppar och häll i MAT-olja medans du vispar. Vispa till den blir tjock. Smaka av. Gott!!
    Ha en härlig lördag!
    KRAM

  7. Hej ! Håller med ovanstående om olivolja, det kan bli väldigt besk smak! Ett tips är recept .nu där finns mycket bra! Kram Annsofie

  8. Använd inte raps eller olivolja utan endast solrosolja, det är det som gör skillnaden./Kocken

  9. Hei, har fulgt den flotte bloggen din lenge. Den er bare herlig. Her kommer min oppskrift på aioli. Blir bra hver gang.
    2-4 fedd hvitløk
    1 egg
    1 ss eddik
    1 toppet ts sennep
    2 hardkokte avkjølte egg
    litt pepper, salt, sukker
    litt sitronsaft
    ev. litt chili
    2-3 dl rapsolje

    Bland alt sammen med en stavmikser før du tømmer en tynn stråle med olje samtidig som du kjører stavmikser på fullt.-) Garantert suksess!!!

    Ønsker deg en flott dag videre. Hilsen Lilli

  10. Härliga bilder du visar!

    Jag tycker också ofta att min ayoli blir besk, så jag tar gärna emot tips från andra. Hur lyckas man?

    kram Daniela

  11. Hej!

    Aioli tips!

    4msk majonäs
    1-2 klyftor vitlök pressas i majonäsen
    Krydda med saffran eller gurkmeja.

    Mycket enkel men mycket god 🙂

    Den blir godare om den får stå & dra en stund.

    Lycka till!!
    Kram Annika (som hejade på dig på Sunwing Rhoods)

  12. Limeaioli, superiore!
    Tror den kommer ifrån Alltommat. Är god till fisk och skaldjur.
    3 äggulor
    1 msk pressad lime
    1 pressad vitlöksklyfta
    1/2 tsk salt
    1 msk dijon
    1 krm vitpeppar
    3-4 dl rapsolja
    Ingredienserna ska vara rumstemp.
    Blanda alla ingredienser utom oljan i en bunke/matberedare, blanda till en slät massa. Häll oljan droppvis ifrån början tills det börjar tjockna. Fortsätt till du fått önskad konsistens. Jag lovar(nästan)att alla kommer att älska den här aiolin!!! Lycka till, Maria

  13. Heej finaste P!!

    Här nedanför har du ett recept på den absolut godaste ailon ever, i promise!!

    3–4 vitlöksklyftor
    3 äggulor
    ca 1½ dl rapsolja
    ½ dl oliv olja
    ½ msk vitvinsvinäger
    ½ tsk salt
    ½ krm svart och vitpeppar

    Önskar er en underbar lördagskväll. Hoppas Lo Lo får en toppen kväll på sitt disco 🙂

    Kraam Julia

  14. Jga är urusel i köket så jag kan tyvärr inte tipsa dig om ngn aioli.

    Vilken fin tjej du har, och ett fint hem också.

    Trevlig kväll

  15. Hei
    Jeg lager aioli på denne måten (lærte den av en kokk jeg kjenner):

    God majones, helst hjemmelaget
    Hviløksfedd som jeg steker myke/bløte i ovnen og klemmer ut av skallet og ned i majonesen. Da blir smaken mykere og mye bedre.
    Litt olivenolje
    Smak til med litt salt og noen dråper sitron.

    Anbefaler virkelig denne oppskriften. Lykke til.

    Trine

  16. Hej

    Här kommer mitt tips som man inte kan misslyckas med.
    Inte aioli direkt men väldigt god vitlökssås, dressing eller vad du vill kalla den.
    I burk crème fraîche, pressad el. hackad vitlök. Smaka av med salt, peppar och en udd socker.

    Så gott och har man inte vitlök eller inte kan pressa, hacka så går det bra
    Ed vitlökspulver med. Bra för dem med olika funktionsnedsättningar.

    Ha en trevlig kväll!!

  17. Tack!
    Vilket supertips det var med Keep Calm Gallery!
    Jag blev helt kär i dessa affischer, vill ha ett antal av dem……..svårt att att beställa i välja.
    Finns de inte att beställa i Sverige?

  18. Till Me som kommenterade överst: STOR KRAM och hoppas det ordnar sig!

    Vad gäller aioli så har jag bara köpt färdig så jag har inga råd tyvärr, tycker även de brukar ha en lite besk bismak faktiskt men gott ändå :S

    Sofia

  19. Hej, jag läser ofta din blogg och den ger mig massor av inspiration. Jag läste att du smörjer in dina Hunterstövlar med matolja…är det matta eller glossiga stövlar du har ursprungigen? Mvh S

  20. Håller med några som kommenterat ovan, det är när man har i för mycket olivolja som det kan bli beskt. Jag tycker det funkar helt ok att pressa i vitlöken. Det blir inte beskt. Till en äggula räcker det dock med en vitlöksklyfta, iallafall för min smak. Neutral rapsolja är bäst tycker jag (solrosolja är no, no… Inte nyttigt!)Lite dijon eller citron, salt och peppar behövs också. Exakt hur mycket olja som behövs märks nog.
    /Marie (trogen läsare som nästan aldrig kommenterar)

  21. Hej!

    Jag bara måste fråga avr du köpt det ursnygga vita vitrinskåpet som syns i bakgrunden på den sista bilden? Mycket snyggt 🙂

    Kram Nettan (och hoppas på svar 🙂 )

  22. Jag har utnämt mig själv till lite av en aioliexpert! Mitt grundrecept är 1 st klyfta vitlök (riven), 2 äggulor, 2,5 dl rapsolja av god kvalitet. Vispa ihop äggulorna och vitlöken på hög hastighet medan du i tunn stråle tillsätter oljan. När all olja är tillsatt brukar jag vispa i 1-2 msk kallt vatten på samma höga hastighet så blir aiolin fina i färg och konsistens. Tillsätt sedan flingsalt efter smak och ev lite grovt nymalen svartpeppar. Rivet limeskal eller ett kuvert saffran i aiolin kan föra dig till himmelriket! Lycka till!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg