ET VOILA

.
.

Bon Soir!
Åh vad goood min Boeuf Bourguignon blev faktiskt! Yummie yummie:) Nästan tre timmar fick den stå och koka och gosa till sig innan vi åt upp den och nu tänkte jag bjuda er på receptet (busenkel bjudmat också eftersom grytan står ”och gör sig själv” fram til att dina gäster kommer!) Here we go:

Boeuf Bourguinon för fyra
600 g benfritt nötkött, högrev eller bog

smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 1/2 msk vetemjöl

1 msk tomatpuré

3 lagerblad

1 tsk timjan

2 dl rödvin

2 1/2 dl köttbuljong

100 g rökt sidfläsk

8 steklökar

2 vitlöksklyftor

200 g färska champinjoner

Gör så här

Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 – 2 tim. Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. .
 
 
Servera gärna med ris, en liten klick Creme fraiche och lite persilja:)
Nu blir det strax filmtajm här –  får se vad H kommer hem med för dvd (hoppas på en riktigt rolig komedi!:)

Hoppas du njuter din söndagskväll!
KRAM
.

16 kommentarer till “ET VOILA

  1. Åh så gott, det skall jag göra nästa helg. Tack för tips, även jag har ett middagstips ute på min lilla blogg idag, trevlig söndagkväll

  2. Ja, visst är det härligt med grytor som sköter sig själv. Och så busenkelt!
    Snygg gryta förresten… har en likadan!
    Ha en fin start på veckan / Liv

  3. Gott gott!

    Visst känner man sig huslig med långkok! Gjorde äppelmos i veckan och mina vuxenpoöng steg en väldans massa!

    Som vanligt fina inspirerande bilder, och en vit le creuset, vackert!

    Kram Caroline

  4. Tacka för receptet, det ska vi laga någon kväll i veckan. Och din fina gryta, den har jag önskat mig i present. Önskade mig en röd eller orange men ångrar mig nästan nu när jag ser hur fint det var med en vit.

  5. Akkurat det samme sto på menyen her hjemme i dag, i den samme hvite gryta;)
    Morsomt å lese en annen variant av oppskriften, selv om det meste var likt:)
    Og ja, 3 timer, da snakker vi mørt kjøtt!!

    KLEM

  6. Hej!

    Så fint dukat! Undrar vad det är för slags ”träd” du har i den silvriga krukan? /Sofia

  7. Hejsan

    Tusen Tack för receptet det ska jag pröva att göra till helgen El redan på fredag.

    Ha en fin vecka
    Krammiz
    Sussi

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg