.
.
.
Söndagsmiddag! Het kycklinggryta + gurksallad + ris.
Bonsoir snyggingar!
Alltså här är jag helt galet mätt just nu. Ligger i soffan och väntar på hyrdvd (H är och fixar) och pustar:) och kikar nu in bara för att tipsa er om något riktigt gott som jag lagade ikväll.
Det blev ingen fisk (färsk fisk och söndag var ingen bra idé:) utan kyckling istället enligt ett recept från Monica Ahlbergs senaste kokbok (den är bara så himla trevlig med mängder av bra enkla recept). Och middagen blev bara såå himla bra. Brukar ju inte ”hylla min egen kok-konst” vid middagsbordet men ikväll så satt jag verkligen bara och sa mmmm hela tiden:) Lite indiskt-asiatisk smak är verkligen aldrig fel och här kommer receptet som ni bara måste testa om ni som jag älskar syra och persilja och vitlök och chili tillsammans. Here we go:
Krämig kycklinggryta med jordnötssmak och gurksallad
1 röd chilifrukt, tex spansk peppar
3 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1/2 knippa persilja
1 dl vatten
Ca 600 g kycklingfilé
2 msk oliv- eller rapsolja
5 msk jordnötssmör
3 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
2 dl matlagningsyoghurt
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Gurksallad
1 gurka
1/2 knipper bladpersilja
1/2 purjolök
2 msk vit balsamvinäger (det hade inte jag men tog
1 msk vanlig vitvinsvinäger och 1 msk citronsaft)
5 msk olivolja
Flingsalt och nymalen svartpeppar
5 msk olivolja
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Till servering: Jasminris
Så här gör ni
Koka riset enligt anvisningen.
Dela och kärna ur chilifrukten. Skär bort 1/4 och spar till gurksalladen.
Grovhacka resten. Skala och grovriv ingefäran. Skala och grovhacka vitlöken.
Mixa ihop grovhackad chili, grovriven ingefära, grovhackad vitlök med halva knippet persilja och vatten till en tjock pasta.
Skär kycklingen i bitar. Hetta upp en gryta eller panna med hög kant. Stek kycklingen i
2 minuter. Rör ner chilismeten och stek ytterligare i 1 minut.
Tillsätt jordnötssmöret, vattnet, buljongtärningen och yoghurten. Låt såsen koka upp .
Sänk värmen och låt grytan sjuda i ca 10 minuter.
Skala och skär gurkan i bitar. Grovhacka 1/2 knippe persilja, finstrimla purjolöken
och den sparade chilifrukten och blanda hälften med gurkan.
Vispa ihop vit balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Häll dressingen över gurkan.
Garnera grytan med resten av chilin och servera med riset och gurksalladen.
Den här salladen var verkligen bara hur fräsch som helst.
Ha nu en skööön söndagskväll så ses vi imorgon!
KRAM
Det här lagar vi nästa helg hemma hos oss 🙂
/ s
Det här lagar vi hemma hos oss nästa helg 🙂
/ s
Låter enormt gott! Gillar Monika Ahlberg! Och Rosendal!
Det låter hur gott som helst:) titta in hos mej så kan du ”vinna” en överraskningspresent:)
Det låter fantastiskt gott. Något för i morgon tror jag bestämt.
Du inspirerade mig till att göra fisk tidigare idag:)
Det blev en fiskgryta som blev så god och jag skrattade lite när jag läste att du inte brukar sitta och hylla din mat men att du suttit och sagt mm idag, det gjorde faktiskt jag med denna söndagseftermiddag:)
Tack för att du förde mina tankar till fiskgryta!:)
/Sofia PR
Mums, tack för tipset kram Diana
Blev supergott – tack för tipset!
Trevligt att få receptinspiration också i din fina Blogg. Detta skall jag pröva. Skall även ta en titt på duktiga Monica Ahlbergs nya bok nu i juletid.
Ha en bra vecka snart får vi tända adventstakarna i fönstren.
Bibi
Låter hur gott som helst 🙂
/Elin
Åh så gott, detta måste vi testa asap! 🙂
Testade denna rätt igår, mums vad gott! Den ibland lite petiga 8-åringen funderade på varför vi inte gjort detta tidigare;-) tack för supertips!
Tack för en härligt inspirerande blogg!
//Camilla