.
.
.
.
..
Voila – får det lova att vara lite fisksoppa älskling?
Bonjour snyggingar!
Igår, på uppdrag av Knorr, lagade jag en lite lyxigare lunch. Skulle välja en rätt med fond och valde en enkel soppa i matsiten Middagshjälpen som hette Fisksoppa a la Evert Taube (bara namnet lät ju så mysigt) och den blev verkligen jääättegod. Med ganska få ingredienser och musslor och torsk gick den blixtsnabbt att göra dessutom. Mums mums mums. Den viktigaste ingrediensen? Fiskfond, så klart:)
.
God färsk fisk och musslor och fond ”Du Chef” med smaken fisk.
.
Två stycken ”firrar” gick det åt!
.
och så här ser den geléaktiga fonden ut
.
Så i med alla ingredienser och ett berg med stora härliga musslor. Älskar musslor!
.
För att få lite Normandiefeeling tog jag fram en flaska Chablis (favvovin) till dagens fisk och skaldjur. Mitt på dan och trots krasslighet (eller kanske på grund av den:)
.
Lunchen är serverad! Och bara för att vi firade något igår så blev den a la hotelstyle med silverbricka
.
och i morgonrocken för somliga:)
Soppan var som sagt busenkel att göra och receptet kommer nedan
Fisksoppa á la Evert Taube med Blåmusslor
800 g torsk, filead och urbenad
1 5/8 l vatten
2 st Knorr fond du chef fiskbuljong
salt maizena
1 nät blåmusslor
1 klick Milda Guld smör och rapsolja
2 st äggulor
3 dl vispgrädde
4 skivor vitt bröd
Skär brödet kuber och rosta i en het panna med lite olivolja. Låt rinna av och svalna på en bit papper.
Koka upp vatten och fiskfond och smaka upp med lite salt.
Skölj och skrubba under tiden musslorna, dra bort eventuellt skägg och kasta dem som är öppna och inte sluter sig när du knackar på dem.
Koka de väl rengjorda musslorna i lite av soppan – bara tills de har öppnat sig. Plocka musslorna ur skalen och lägg ner dem i soppan. Låt soppan småkoka ett par minuter och ta sedan upp musslorna.
Blanda äggulorna och grädden och häll ner blandningen i soppan under vispning. Red också med lite maizena utblandat i lite vatten, soppan skall tjockna något men fortfarande vara simmig. Skär fiskfiléerna i 2-3 centimeter stora bitar. Lägg ner fiskbitarna i soppan och låt sjuda några minuter – inte koka.
Tillsätt musslorna.
Smaka av med salt och peppar.
Koka upp vatten och fiskfond och smaka upp med lite salt.
Skölj och skrubba under tiden musslorna, dra bort eventuellt skägg och kasta dem som är öppna och inte sluter sig när du knackar på dem.
Koka de väl rengjorda musslorna i lite av soppan – bara tills de har öppnat sig. Plocka musslorna ur skalen och lägg ner dem i soppan. Låt soppan småkoka ett par minuter och ta sedan upp musslorna.
Blanda äggulorna och grädden och häll ner blandningen i soppan under vispning. Red också med lite maizena utblandat i lite vatten, soppan skall tjockna något men fortfarande vara simmig. Skär fiskfiléerna i 2-3 centimeter stora bitar. Lägg ner fiskbitarna i soppan och låt sjuda några minuter – inte koka.
Tillsätt musslorna.
Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan och garnera med en dillkvist, några krutonger samt ett par handskalade räkor.
Just nu kan du skicka fond från Knorr via kampanjen ”Fond of you” här och även ha chans att vinna en fantastisk middag för två på valfri stjärnkrog!
Återkommer snart igen vänner!
KRAM
Inlägget är i samarbete med Knorr
Ser verkligen gott och härligt ut, kram
Fsiksoppa är verkligen bland det godaste att smaska i sig. Jäkla tur han har din man:)
Den lunchen hade jag gärna ätit:-). Älskar fisksoppa!
Mmmm fisksoppa var hundra år sen!
Det ser väldigt gott ut 🙂
och vilka fina bilder du har tagit!
Kram
Ser härligt ut! Underbart med ett glas kallt vitt vin mitt på blanka dan! Me like! Kram och ha en fin dag!
mums
vilka vackra inspirerande bilder!
Mysigt, gott och lyxigt! Den ska jag prova! Älskar också musslor!/Lotta från Sundsvall
Fantastiskt fint uppdukat – jag gillar inte fisk och skaldjur, men det ser riktigt läckert ut att bjuda pâ!
Ser fantastiskt gott ut! Inspiration till fredagsmiddagen. Tack!
Hej Petra, Fina bilder som vanligt! Jag är ute efter en silverbricka som ska vara en bröllopsgåva till min syster som gifter sig snart. Undrar var du har hittat din, blev små kär i den. Amira
Oh så mumsigt de såg ut.
Måste jag testa vid något festligt tillfälle 🙂
Tack för att du delar med dig i din underbara blogg 🙂
från http://www.ankpung.se 23 åring mamma med skyddad identitet
Åh så gott! Älskar fisksoppa! Jag brukar göra boullabaisse, men då gör jag oftast fonden från grunden. Men sån där geleaktig buljong man kanske skulle prova, om jg också ska köra lite lyx mitt i veckan 🙂 blev himla sugen nu…
Kram / Iris
Mmmm,vad gott!jag älskar fisksoppa,
och ett glas vitt till, kan aldrig bli fel…
Kramar
Så gott det ser ut! Och fina bilder som alltid!
Amira: Denna är det http://www.blackballoon.se/varumarken/dayhome/mansion-tray-day-home.html
Men så gott du gjort! Härligt! Ha en fin dag Kram Sophia
Du är verkligen duktig på att kocka Petra, det där såg faktiskt riktigt smaskigt ut.
Åh vad gott det låter, måste jag testa! /xmammakilon
Busenkelt säger du… Resultatet ser galet proffsigt ut. Jag skulle tappa hakan i backen om min man trollade fram en sådan lunch åt mig. Lunch… Dessutom.
Undrar över mängden vatten? Ser konstigt ut i receptet Med vänlig hälsning, Helén
Ursäkta,du har ju länkat till receptet och det ser ut som mängden stämmer, tack!
Ser supergott ut.
Sanna/wonderdeco.se
Ser väldens gott ut! Var är den vackra brickan ifrån?
Trevlig lördagkväll!
Annette
God fiskfond är ett måste!