.
.
.
.
.
Voila – libanesisk veggomeze!
.
.
.
.
.
Bonsoir finingar!
.
.
.
.
.
Vegetariskt är ju fantastiskt. Helt ärligt så har jag börjat få en helt annan syn på veggomat efter veggoveckan. Det finns ju bara såå mycket gott man kan göra och man mår så bra av att äta massa grönt och att dra ner lite på köttet. Bra för världen är det också att dra ner på detta (+ så har jag har tappat 1 kg. Bara en sån sak:)
.
.
I helgen bjöd jag på Meze dvs libanesisk plockmat med ett gäng goda röror (chilisås, het tomatsås, tzatsiki, hummus) kalla och smördegsinbakade ostar (feta och halloumi) tabbouleh (looove tabollueh), klyftpotatis, pitabröd, bulgur och falafel från Hälsans Kök och det blev bara helt underbart gott. Mums mums mums.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tabbouleh
.
.
1 stor bunt bladpersilja
1 kruka mynta
3 tomater
1/2 grön gurka
2 rödlökar
1 citron
1 dl olivolja
flingsalt
peppar
.
.
Skölj och hacka persiljan och grovstrimla myntabladen. Dela och krama ur kärnorna ur tomaterna. Skär tomaterna och gurkan i små tärningar. Skala och finhacka lökarna. Blanda allt i en skål. Stänk över en blandning av pressad citronsaft och olivolja och blanda allt noga. Smaksätt med salt och peppar.
.
.
.
Inlägget är i samarbete med Hälsans Kök
.
.
.
.
Ser helt underbart ut Petra, du är en mästerkock ju!! 😀
Ja, det ser verkligen gott ut! 🙂
Its looks great!