BUENADILLAS MED SVARTA BÖNOR & AVOCADO

.

Gårdagens middag var m u m s. Ni mååste prova ni med om ni gillar texmex!

.

.

Heeeej bloggisar!

.

.

En suuuperseg bloggerskan här idag! Zzz. Eftersom det var fullmåne inatt så sova jag väl sisådär 3 timmar ungefär? Detta slår aldrig fel och jag tror verkligen många av oss blir påverkade av månen och på alla möjliga sätt. Jag menar kan hela h a v flytta på sig av månens dragningskraft varje dygn så kan det nog snurra runt lite i huvudet på vissa av oss också:)

.

Ha de tänk jag skulle fota en ny dagens åt er idag men eftersom jag mest ser ut som en zombie så bjuckar jag på gårdagens middagsmat istället. Ser lite fräschare ut haha:) Nej på riktigt så blev det så himla gott och jag är ju väldigt svag för texmex och vill äta mindre kött så där är denna enkla rätt helt perfekt. Receptet kommer här!

.

B U E N A D I L L A S  M E D  S V A R T A  B Ö N O R

.

Du behöver:

 1 burk svarta bönor

 1/2 gul lök

1/2 vitlöksklyfta

1 msk olja

1 1/2 dl riven ost

1/2 tsk salt

1 krm peppar

1 mogen avokado

1 msk färskpressad limejuice

8 små mjuka tortillabröd

ca 1/2 hackad röd chili (efter smak och styrka)

1 dl hackad koriander

limeklyftor

.

Gör så här:

Häll av och skölj (kokta svarta) bönor. Låt rinna av.
Skala och hacka gul lök, vitlök och chili. Fräs lök, chili och vitlök i olja i en kastrull några minuter, tills den är mjuk. Tillsätt bönorna och fräs ytterligare några minuter. Ta från värmen och mosa bönorna med en gaffel. Rör ner riven ost. Krydda med salt och peppar.
Dela och kärna ur avokado. Gröp ut köttet, skär i skivor och blanda med färskpressad limejuice.
Bred bönröran på hälften av tortillabröden. Fördela avokadon och hackad koriander över. Lägg på resten av bröden, som lock, och tryck försiktigt så att de sitter ihop. Pensla båda sidor med olja.
Stek eller grilla bröden på båda sidor tills de har fått lite färg. Låt svalna något och skär sedan upp i kvartar. Servera med limeklyftor, tomatsalsa och gräddfil.
.
.
Z E I N A S  T O M A T S A L S A
(Man kan givetvis köpa färdig också:)
5 st tomater
.
2-4 röda chili (justera hetta efter smak)
.
1 röd lök
,
2 vitlöksklyftor
.
1 lime
.
1 liten bunte färsk koriander
.
1,5 tsk socker
.
Salt & peppar
..
Gör så här:
.
.
Lägg tomaterna och chili i en helt torr stekpanna. Låt dem grillas på medelvärme tills skalet på grönsakerna får en fin grillad färg och de mjuknar. Chilin blir klar fortare än tomaterna. Låt svalna. Skala chilin men behåll skalet på tomaterna. Lägg i en mixer tillsammans med vitlök, löken, saften från 1 lime, salt, peppar och socker. Mixa till önskad konsistens, antingen slät eller med bitar i. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lime eller salt. Finhacka koriander och vänd i salsan.
.
.
.
.
Såå gott och snabbt fixat. Kanske din måndagsmiddag?:)
.
.
.
KRAM
.
.
.

2 kommentarer till “BUENADILLAS MED SVARTA BÖNOR & AVOCADO

  1. Låter väldigt gott! Kan inte du bjuda på dina favoritrecept från när ni åt enligt Viktväktarna? Toppen med middagsinspo!

  2. Lät supergott🤗ska absolut testa! Här hemma behövs det ätas lite mer veggomat. Undrar om du någon dag kan bjuda på en lättlagad, lite höstlig förrätt? Jag behöver tips🙏🏻 Älskar din blogg 💕

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg