FYRA ÅTTA

.

Jag med två av de jag älskar mest i livet!

.

Vet ni va! Jag fyller ju 48 år idag och hur ska man sammanfatta det med ett ord? Nöjd. Jag är sååå nöjd. Kan ske låter proppmätt och riktigt oskönt för en del men jag har nog faktiskt aldrig varit nöjdare? Trots Corona och världsvirus som råder just nu vilket så klart är fruktansvärt. Jag menar mer med hur j a g mår och hur jag har det innerst inne. Jag var ju inte alls så här nöjd när jag var 25 tex? (vilket var typ min värsta ålder faktiskt. Outbildad, ofokuserad, onöjd, vilsen festprisse och med noll visioner) Eller när jag var 15 eller 35 år. Jag är klart nöjdast nu. Jag är omgiven med bra sköna personer som inte har det där förbaskade jäkelskapet inom sig som man råkat på för mycket tyvärr (ni vet avundsjukan, missunnsamheten, girigheten, snålheten eller helt enkelt bara ”jag-är-fortfarande-som-en-fjortis-vill-vara-ballast-i-gänget- och-ser-ner-på-andra-heten”) När man är 48 år vill man bara bara ha roliga, genomsnälla och ickeskitsnackande personer runt sig. Positivitet och härligheter. Bjussighet! Kul och högt i tak. Skratt och garv och självdistans. Människor som kan driva med sig själv och inte tar allt så döseriöst utan som är goa på alla sätt<3

.

,

.

Nä jag bryr mig inte vad du äger och vad du har. Vem du känner eller vilka du kände. Det som är viktigt är hur du är nu! Jag är högkänslig som många andra och jag vet ganska direkt var jag har personer jag möter. Är ni lika? Om jag går in ett rum med människor så vet jag inom ca 5 minuter vilka som har goda intentioner och vilka som inte har det. Det syns och det känns så väl  och detta kan vara ganska jobbigt faktiskt. Fast jag har lärt mig genom åren hur jag ska hantera det. Att liksom använda någons dåliga energi och vibbar till att växa själv. Förstår ni hur jag menar? Försöker lära mina döttrar det också. Ta exemplevis  den där  bitchblicken och bara förvandla den till energi och väx. Är du någon som andra stör sig på så ä r du ju någon, bara garva åt dem. Var bara snäll själv så blir allt bra. Var stolt över dig själv, välj bort det dåliga och gå vidare! (Jag har ju tex fått en del påhopp i egenskap som bloggerska och jag har lärt mig hantera det. Jag visuliserar bara den som skriver elakt så lättar negativiteten direkt .Och nej jag ser inte någon nöjd glad lycklig vacker person utan mer det motsatta. Tror ju personligen inte att lyckliga nöjda personer ägnar sin tid åt att skriva skit på sociala medier. Jag tror de tex umgås, skrattar, tränar och har fullt upp med annat istället omgivna av kärlek och feelgood:)

.

Nä det är inte uschligt att fylla 48

.

.

.

Speciellt inte när man får rosé och Moules Frites på Kajplats (trots att regnet v r ä k e r ner)

.’

,

Jag har dock en överenskommelse med en kompis att när vi blir gamla på riktigt så ska vi också bli asdryga haha! Vi ska vara så där osköna och högdragna och överlägsna och sönderopererade och Östermalmstanttjusiga och dricka portvin och kedjeröka konstant och rassla med juvelerna och fräsa och vifta nonchalant med händerna åt de flesta och se ner på alla unga. Så riktigt dryg ska jag också vara när jag blir sådär 85-90, något att fram emot:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

22 kommentarer till “FYRA ÅTTA

 1. Hurra & stort grattis!!! Vilket fantastiskt peppade inlägg!! Så mkt energi du sprider!
  Jag har kommit en bra bit påväg jämfört med hur jag var och agerade som 25-åring. Eller 30. Vändningen kom nog vid 35, jag jobbar på det, prioriterar bort energitjuvar och försöker fokusera på allt det där bra! Men ibland blir jag så sårad av hur folk i min närhet beter sig, sk vänner… jag försöker tänka bort & fasa ut dem, men dum som jag är så ställer jag upp & ger dem nya chanser… fast jag inte borde..

  Men kanske om 2 år när jag passerar 40 kanske jag är ännu bättre & har släppt helt och bara njuter av familjen och det som verkligen betyder något!

  Njut av dagen! Och grattis igen!

 2. Hipp hipp hurra! Grattis till dina 48 år! Det verkar som din dag har varit fin! Jag undrar också över din outfit, så fin. Jag ser ju att koftan är från Busnel men skulle gärna vilja veta vilken modell och även byxorna.

  Kram från ett soligt Skåne

 3. Grattis på födelsedagen! Du är otrolig som håller hög klass i allt du gör. Tack för många fina bilder under årens lopp. / mycket trogen läsare.

 4. Stort Grattis Petra! Och vilket härligt skrivet inlägg <3 Tror som du att trollen på nätet inte alls mår särskilt bra själva och därför drivs att trycka ner andra och sprida hat. Jag är som du, högkänslig (och majbarn 🙂 och får jobba hårt med att inte påverkas för mycket av andras sinnesstämning. Har nog inte kommit lika långt som du i min personliga utveckling, men jobbar på det😀 Inspireras mycket av dig och din blogg, tycker du har en så härlig inställning till livet! Kram från en annan Oxe 🤗

 5. Underbart inlägg! Är själv 52 och efter en flytt så passade jag och min man att sluta umgås med sådana personer som du nämner… Vänner ska få varandra att må bra! Jag är för gammal för att slösa min tid på människor som inte mår bra av andras val i livet eller framgång och utveckling…

 6. Hej! Jag är nog en av de som du tycker skriver negativt och tråkigt här ibland. En av de som du är säker på har ett misslyckat liv och bara sitter är olycklig. Tyvärr har du väldigt fel. Mitt liv är på snudd till perfekt. Tre barn, make, hubd, två katter, trivs på mitt jobb, sommarhus på Malta. Det enda negativa just nu är att makens mor avled i Corona. Väldigt sorgligt men hon var gammal. Men vi fick ej sitta vid hennes sida. Det hade vi önskat. För hennes skull.

  För att komma till saken. Du försöker förvränga när folk ger dig saklig kritik till näthat. När folk tycker det är konstigt att du skriver att din mage är platt för du börjat träna och tipsar om det så är det ju inte konstigt att folk reagerar. Bara ett exempel. Då hugger du direkt och säger att det är troll som är missunnsamma och olyckliga.

  Jag skulle snarare säga att vi är vanliga människor som säger till när vi ser oärligheter i en värld som vi och våra barn ständigt vistas i (sociala medier) och till skillnad från just vanlig media där det är så svårt att nå fram till annonsörer och tv-bolag så är det väl jättebra att konsumenterna kan säga ifrån när man tycker något är fel. Behöver inte betyda att man vill sluta följa pga det.

  Så fundera lite själv hur du reagerar istället på kritik så får du en mycket bättre relation med dina läsare (menar då inte bara JA sägarna) och du slipper hamna på Bloggbevakning.

  Grattis och ha det bra.

  1. Haha, du har flera katter! Jag visste det!!! Nej jag bara skoja:) Men jag tror absolut att man kan ha ett hus på Malta men ändå vara en bitsk och negativ person som trollar runt på nötet. Det kan finnas många anledningar till att man är sån så klart.

   Jag försöker inte förvränga någonting och man kan absolut tycka att tex färgen blå är finare än grön och att jag borde ha fler tavlor eller större kuddar i soffan eller vad som. Det jag däremot inte tycker är okej är när man skriver eleka saker eller man påstår att jag tycker på ett sätt och det inte stämmer. Har jag någonsin skrivit att fått platt mage b a r a för att jag tränar? Varför påstår du en sån sak tex. Har jag aldrig gjort, däremot har jag varit EXREMT öppen med min bukplastik. Jo jag tränar och har gjort det länge. När jag tränar magen får jag synliga magmuskler och det är ju inte enbart pga av en bukplastiken om det är DET du nu menar. Du förvränger, inte jag. Och jag hugger väldigt sällan tillbaka om man ser till antalet neggokommentarer jag fått genom åren. Du vet kanske att Robert Aschebergs redaktion kontaktade mig om att vara med i Trolljägarna? Det var inte för att jag påstod att det var troll hos mig utan för att de hade läst mina kommentarer.. Jag ville inte vara med, tycker inte det var en sån big deal faktiskt. Men någon gång ibland säger jag ifrån det stämmer. Främst när det är påståenden och lögner (som nu) och när det gäller barnen. När det gäller kommentar om mina barn så ser jag rött.

   Sen om jag hamnar på Bloggbevakning? Kunde inte bry mig mindre. Hon vill oftast bara få fram något som inte finns där för att tjäna pengar på detta. Som en sensationsblaska typ Hänt eller Se & Hör med många grundlösa påståenden kryddat med komik och hån om dem som jobbar med social media. Höna av en fjäder du vet. Ibland är hon väldigt rolig och träffsäkert ironiskt, ofta inte. Mest bara insinuerande och uppviglande. Tror personligen det är många olyckliga kattägare där inne som kommenterar (Skoja lite igen:). Hoppas du förstår det när du läser där inne att jag visar upp min kropp där med en skärmdump och det raljeras och hånas i komnetarfältet om bukplastik när jag faktiskt bara visar en baddräkt i en story. Men det är fine, gör det om ni tycker det är lattjo.

   Tack och detsamma!

 7. 48?? Lägg av!! Benjamin Button liksom… 😅 Hursomhelst, stort GRATTIS till den kloka, snälla, roliga och absolut fräschaste födelsedagsbarnet! 🥳🎈🥂

 8. Grattis i efterskott . Jag tänker precis på samma sätt som du formulerat det. Är ett år yngre än du är och har nog aldrig känt mig tryggare. Och människor som får min värld att skaka, skakar jag av mig ganska fort. Kramar och tack för allt du ger

 9. Vilken härlig syn du har på livet💕! Jag har min bästa tid nu, blir bara lyckligare och älskar livet mer ju äldre jag blir (snart 50)🤗. Barnen är stora och fantastiska att umgås med (inget fan av småbarnsåren), älskar mitt jobb och har sållat bort folk ur mitt liv som inte ger mig energi. Vi gör det vi vill och skaffar oss det vi behöver. Tänker också att de som är nöjda och lyckliga inte ägnar sig åt att sitta och nättrolla på sociala medier.
  Älskar din blogg, den är liksom en del av mitt liv😃
  Stor kram

 10. Grattis på din födelsedag! Du har rätt. Det blir på riktigt bättre och bättre år för år ❤️ Kram och mys vidare med din söta famiglia

  1. Jag är inte aggressiv men jag kan också bli lite tröt. (Du vet ju inte hur många kritiska kommentarer vissa lämnar här om och om igen) När man påstår att jag är oärlig vilket inte stämmer och att jag ska skärpa mig (för annars ska jag hamna på Bloggbevakning)

 11. Helt rätt inställning, livet är alldeles för kort för att omge sig med slukande energitjuvar som får en att må dåligt. 🥰

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *