HEMMA MED VÄLSKÖTT TRÄDGÅRD!

.

Yes, som ni ser så är vi hemma på vår gata i stan igen!!!

.

Vi rullade av Kielfärjan i förmiddags i Göteborg efter en riktigt härlig båttur (det var ju gaaalet fint väder och vi satt ute på däck igår kväll och drack gott och bara njöt av hav och sol. SÅ vackert var det) och styrde bilen hem mot Småstaden. Och jag blev såå glad när jag gick upp för vår lilla stentrappa upp från nedfarten för det var så fint i vår trädgård. Gräsmattan har aldrig varit tätare och jämnare och ogräsfriare och mer ansad! Och ja allt var så bara så prunkande. Tack vare mina fina snälla svärföräldrar som pysslat om allt här hemma när vi varit bortresta. Såå tacksam<3

.

,

.

Var mest bekymrad över detta när jag såg de soliga väderrapporterna från Sverige – min helt nyplanterade Annabelle-rabatt! Men hortensiorna och buxbomen mådde ju bara finfint. Skönt:)

.

.

.

Gräsmattann peakar  verkligen sommaren 2020. Och det känns ju så härligt att vara hemma igen! Borta bra men hemma bäst som vi alla vet;)

.

Och ikväll har jag lagat mat hemma i mitt egna kök och sitter nu i tvsoffan och myser med fötterna högt och ska se ännu ett avsnitt av DNA på Svt med H (rekommenderas! Särskilt om ni gillar serier som typ Bron:)

.

.

Ha nu en mysig kväll så ses vi imorgon igen bloggisar!

.

.

KRAM

.

.

Rekommenderade inlägg

29 kommentarer till “HEMMA MED VÄLSKÖTT TRÄDGÅRD!

 1. Den serien har jag sett, sååå bra!
  Just nu plöjer jag A million little Things på Cmore. Helt annan genre men toppen-bra!
  Välkommen åter till Sverige förresten 😊🤗

 2. Underbar trädgård! Kan du avslöja hemligheten med era annabelles? Planterade våra för 2 månader sedan o de är lite smått fula nu, torra o gula blad 😕
  Eller någon annan läsare här som vet? Har planerat med en massa blomsterjord mixat med jord som varit här innan. De står dock i mycket dagssol.

  Kramar

  1. Hortensior vill ha sur jord, gärna torvblandad, stå i halvskugga/skugga. Och försök ha lätt fuktad jord.
   /trädgårdsmästarensdotter

   1. Tack för svar trädgårdsmästarensdotter, vi har tyvärr mycket sol hela dagen på de platser där de står. Våra syrenhortensior som står bredvid har tagit sig jättefint, men känns som mina annabelles inte alls är så nöjda just nu. Har planterat i rhodendenronjord.. Har varit soligt o varmt i 2 veckor här nu. Vattnat dagligen, men samtidigt gillar de inte för blött heller… kan man ge dem näring nu, har lagt blomsterjord ovanpå för att de ska få lite näring, men antagligen inte det de behöver?

    Kram 🌸

 3. Så sött litet hus och jättefin trädgård jag har också svårt med Annabellorna dom ser lite tråkiga ut just nu

 4. Hem ljuva hem med så vacker trädgård.. skulle vilja höra hur du tänker kring välgörenhet och att dela med sig?

 5. Hej! Superfin trädgård. Gör gärna ett inlägg om alla växter, samt buxbom i kruka och om du övervintrar och sköter den

 6. Oj, vad härligt med en grön trädgård. Min är torr, torr, torr. Har inte regnat i Stockholm sen i midsomras typ. Kanske mer regn i Västerås? Vad har du för knep annars?

    1. Jag bor också i Sthlm och har en grön gräsmatta utan vattning. Även bostadsrättsföreningen bredvid har en stooor grön gräsmatta. Det har regnat i Sthlm men hos oss tror jag att robotgräsklipparen hjälper, det finfördelade klipper håller kvar fukt. Sen kanske det är olika typer av gräs. Blommor i krukor har vattnats med regnvatten vi samlar i tunnor och buskarna har fått hålla tillgodo med regnvatten från himlen (men vi har inga nyplanteringar i år).

     1. Vi upplever också att vår gräsmatta är grönare och frodigare samt mindre mossa sen vi skaffade robotgräsklippare:)

   1. Inte det enda som behövs, börja med att kratta bort allt brunt och dött gräs, vertikalskär och gödsla, utan dessa steg hjälper inget vatten i världen även om mattan även behöver gräs. Många tror att bara vatten gör mattan grön och ogräsfri men det krävs mycket tid & kärlek för att få en fin gräsmatta.

    1. Precis så har vi gjort! Plus tagit bort precis alla groblad i mattan. Och svärisarna kanske har vattnat gräsmattan max ett-två ggr på en hel månad. Vi har även en robotgräsklippare och det gör jäätteskillnad:)

 7. Hemligheten till en prunkande trädgård är vattning… så när alla andra minimerar vattenflrbrukningen pga torrt väder och stanna hemma pga Corona så åker Petra med familj till Frankrike på semester och låter vattenspridaren stå på…🤪😞

  1. Folk reser kors och tvärs just nu så vilka ”alla” pratar du om? Vilka ”alla” minimerar vattenförbrukningen? Och hur kan du påstå att Petra lämnat vattenspridaren på?

   Jag fattar att du raljerar och bara vill trycka till Petra lite (mycket) men du har verkligen en sjukt otrevlig attityd. Tråkigt att det är det avtrycket du vill lämna efter dig, det säger mycket om hur du är som person.

   1. I stora delar av landet råder bevattningsförbud och ja, resandet är betydligt mindre. Och ja, jag är rak eftersom jag tycker det är trist att vissa bara kör på och tänker på sig och sitt. Människans ekologiska avtryck är nästan 2 planeter ( varav vi svenskar ligger betydligt högre än så…och Petra med familj säkerligen ännu högre än genomsnitts svensken). Denna världen behöver en förändring….🌊❤️

    1. Äsch, det regnar ju alltid mer eller mindre i Sverige. Tror inte att vattenmagasinen är tomma, det luras för att vi ska betala dyra pengar till de olika vattenbolagen. Allt handlar om pengar. För något år sedan var det tal om att vi använde för lite vatten, rören slammade igen och vattnet blev grumligt. Vattna om det behövs, tänk själv och det blir inte mer vatten i Afrika bara för att vi sparar på det här i Sverige som vissa tycks tro.

 8. Tack för alla tips! Sparar regnvatten gör jag men det går snabbt åt. Att använda dricksvatten skulle jag inte göra.

  1. Har du facebook så följ Gräsmattans vänner, dör får du många tips & råd. Det är inte så svårt men kräver en del tid och lite pengar.

 9. Oh, how I long for the good old days when you could read this blog for great interior inspiration and people being kind in the comments section.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *