I COLOGNE

.

Yes nu är vi i Cologne eller Köln som det heter på vanlig svenska!:) Och vi bor på Tysklands kanske coolaste hotell The Qvest. Ett gammalt nunnekloster som nu är ett riktigt ballt designhotell med underbar inredning. Och det var SÅ GALET VARMT när vi kom hit igår. Syns det hur överhettad jag är kanske!? (Borde inte haft långa byxor nej utan typ shorts och top:)

 

 

.

I receptionen! Har inte sett någon vackrare repa än den på The Qvest…

.

.

.

Tyvärr fick vi inte något av de svalare klosterrummen utan ett par snygga (och riktigt fräscha) penthouserum högst upp – pjuh så H O T det var där. Men Moje var överlycklig över soffan. Bästa soffan någonsin och han tycker vi ska skaffa precis samma hemma:)

.

.

..

Vi gick ner till domen! En enorm kathedral som byggdes i 632 år (?!?) Där slog vi oss ner i skuggan på Gaffel am Dom, ett typiskt tysk ölhak, och svalde en enorm wienerschnitzel och klunkade iskall öl (Så annorlunda system med ölen! Man får ett litet glas med härlig kall öl och så fyller servitörerna på hela tiden så fort man druckit upp ända tills man vänder på underlägget. Det är ”stoptecknet”:)

.

.

.

Köln city var precis som jag minns det. Ganska så stökigt och inte så fint tyvärr (Denna medeltida vackra stad blev ju helt sönderbombad under andra världskriget (90% blev förstört!) och var eller mindre bara en ruinhög 1945..) Det är en himla stor skillnad på hur människorna ser ut och klär sig här mot Normandie! Väldigt tysk stil och väldigt mycket shorts över knäna, kardeborresandaler, svart  lös tanktop med tryck, halvrakat kort hår och alltid ryggsäckar. På män och kvinnor och så var stilen när jag var här när jag var ung också! (Jag har varit i alla tyska stora städer och alla katedraler flera gånger för det var så vi semestrade när jag var liten och pappas företag hade ju även mycket business här i Tyskland) Och fortfarande enorma streetkonstmålningar på gatorna och dessa lääskiga pantomingubbar brr. Som tur är så går de inte nära nu när det är corona… Annars var det mycket folk så vi gick ganska snabbt tillbaka till den lugna delen av stan där hotellet låg. (Vi gick iaf in en sväng i Kölnerdomen och Moje tyckte det var såå vackert och spännande!)

.

.

.

På kvällen dressade jag upp mig! Första gången på över en månad haha. Varit väldigt mycket soft ”stranden och landetstil” och jag har gått osminkad mest hela tiden. Kul att gör sig lite fin igen! (Top och kjol från Malene Birger och klackarna är jättegamla favoriter)

.

.

.

Vi hade sån tur att det visade sig att alldeles vid hotellet låg en av Kölns bästa restauranger! Med lyxig medelhavsinspirerad FANTASTISK mat som smakade helt gudomligt och supertrevlig personal (trots att de var en fine-diningretaurang så var det inga problem att fixa lite barnanpassad mat till Moje. Sånt gillas). Jag valde vegetariskt och det kanske ser enkelt ut men vilka smaker.. La Fonda hette restaurangen. Gå dit om ni ska till Köln!

 

 

.

Sen körde vi lite barhäng och drinkmix på hotellet innan vi stöp i säng!:)

.

.

Idag ska vi bila vidare upp till färjan i Kiel!

.

.

Ha en finfin onsdag raringar!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “I COLOGNE

  1. Skönt att komma hem igen även om det är underbart i Frankrike😊. Vilket fint hotell, har aldrig varit i Köln och det verkar inte så lockande. Supersnygg i svart dress och heals 💕

    1. Kände också att just detta var smått världsfrånvänt att skriva. Som att Petra redan haft en bild av hur ”tyskar klär sig”. Jag har bott i Tyskland i över tio år och visst finns det sandaler och shorts men det finns det även på de turister från andra länder som kommer hit. Jag känner då ingen tysk som klär sig så som Petra beskriver och jag är dessutom gift med en, jobbar med sjutusen andra och delar stad med ytterligare 4 miljoner…

      1. Nu menar jag så klart inte alla men många och inte att vara elak på något sätt:)

        När man åker till vissa platser eller städer och länder så har ju många människor ofta en viss gemensam stil. Det betyder inte att denna stil är konstig på något sätt utan mer bara signifik! Många klär sig lika helt naturligt, vårt flockbeteende liksom. Och ingen annanstans har jag sett så många klä sig på just detta sätt på samma ställe. Samma stil som jag minns från 80-90-talets Tysklandsresor och för mig är det en typisk tysk ”Müllerstil” i storstäder iaf. Precis som tyskar säkert tycker det finns en ”Svenssonstil” om de besöker Sthlm city tex:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *