KANELBULLENS DAG

.

Imorse satte jag en vetedeg för att skatterna skulle få hembakta varma Kanelbullar! Ja det är ju det bakverkets dag idag och jag älskar ju både att baka och mumsa bullar:)

.

.

 

Fick till en riktigt fluffig vetedeg i Kitchenaiden (körde på vanligt klassiskt enkelt recept, det ni hittar bak på Vetemjölpåsen ni vet. Får inte riktigt till det med ägg i degen. Så MASSOR med nystat kardemumma som vanligt) Fyllning – bara rumsvarmt smör, socker och rejält med kanel så klart!

.

.

.

Gjorde bullar i form av nystan idag! Inte så noga med det där, man gör en fläta som på bilderna och så snurrar man liksom så att ändarna hamnar under bullen. I min värld så ska bullar 1. Vara riktigt mjuka och fluffiga och härlig. Ogillar verkligen såna vanliga köpebullar från affären, på tok för hårda och torra och smuliga. 2. Ha MYCKET fyllning och smak 3. Inte för hårt gräddade!

.

.

.

Låt bullarna jäsa ordentligt och pensla noga och ordentligt med ägg vispat med lite vatten och lite salt.

.

.

.

Eftersom jag gjorde bara en sats bullar så var det ingen idé att frysa in några (de går ändå åt i ett rasande tempo med alla skatter och deras kompisar hemma:) Pudrade med florsocker sen – varsågoda!!!

.

.

Riktigt pysslig mamma idag denna regniga men mysiga söndag som även fixat en mustig  Boeuf Bourgignon som just nu står och puttrar i Crock Potten och som vi ska mumsa i oss som söndagsmiddag om en liten stund! (Doftar SÅ gott!) Sen har goa svärmor och svärfar varit här och fikat lite och så har vi  varit över hos grannarna och diskuterat växthus…

.

Ha nu en fortsatt härlig söndag finigar !

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “KANELBULLENS DAG

    1. Undrar också vad du gör med flätan, hur blir det en bulle av det? Vore toppen om du svarar, har alltid undrat hur man gör såna fina bullar?🤔

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *