TVSKÅP

 

Äääntligen ett nytt fint tvskåp på plats! Tvskåp är ju liksom ett ofrivilligt måste, om man inte har möjlighet att sätta tv:n så där snyggt direkt i väggen utan sladdar och grejer. Vi hade ju ett slitet, fult och skevt gammalt tvskåp från IKEA och jag visste inte vad vi skulle ha där istället. Hittade inget snyggt alls (ville ju inte ha något tvcskåp öht) Men så hittade jag detta perfekta från Montana! Litet nätt och som egentligen bara behöver rymma en Apple-TV. Dock gick det inte att sätta upp skåpet på väggen (Mojes rum har en jättetunn vägg just där eftersom hans rum var en del av ett jättestort allrum här för länge sen) Men det funkar ju bra så här med!

….

Så mysigt att boa här uppe nu när det blivit så där kallt och mörkt! Här hänger vi ofta, tänder ljus och ser på någon film eller serie ihop och myser. Soffan är ju en riktig sån ”gör vad ni vill ungar-soffa” med tvättbart överdrag i smutsvänlig linnefärg (Från Sweef) och mattan tål verkligen också a l l t:)

.

.

.

Ska fixa sladdarna snyggare där inne i skåpet jag lovar;)

,

,.

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

20 kommentarer till “TVSKÅP

 1. Vi har också en jättetunn vägg där vi satt upp tv:n men vi har satt upp med ngt specialgrej för tunna väggar och den hänger så fint på väggen nu.

   1. Hej
    Supersnyggt tv-skåp
    Om du ändå vill ha tv´n på väggen så ska det vad jag förstår inte vara några problem bara man använder tillräckligt många fästpunkter. Ex ”molly” som expanderar bakom gipsskivan håller ju för riktigt många kilo. Dock blir det väldigt fult om man vill ta bort dem senare. Kanske finns någon regel som kan användas också? Kunde inte låta bli att googla på upphängning i gips…;) hittade en sida där du kan läsa och även se hur de olika skruvarna ser ut både framför och bakom/inuti väggen… https://www.dinbyggare.se/skruva-och-spika-ratt-i-en-gipsskiva/

    Låter urmysigt med tv-tittande huller om buller i en hög..;)
    Kram Katarina

    1. Förstärk väggen m extra material bakom tv’n. Då går det att skruva hur bra som helst. Å en tv arm är inte så dumt. Då kan ni dra ut tvn och vinkla den ännu mer.

     1. Bra idé med att förstärka bakom! Dock är någon tvarm ej aktuellt hos oss just nu iaf, tv:n är jättestor och dessutom svöngd:)

 2. Fattar inte riktigt hur ni sitter och tittar på tv när soffan är 90 grader mot tv´n, får man inte ont i nacken efter en film liksom? Eller delar alla på fåtöljen? 🤣

  1. Vi halvligger och ligger ju oftast huller om buller när vi ser på tv så den står bra för oss:):)

  2. Vi har också våra soffor så, man kan ju vrida på hela kroppen 🙂 Jag sitter gärna i hörnan, sen ligger något barn i knät eller lutad mot mig. Vi sitter inte på rad med vridna huvuden 🙂 (Men jag måste erkänna att jag tänkte precis som du förut innan vi provade)

 3. Vi har hängt upp Apple ”dosan” direkt bakom vår tv, där det finns lite uttag och annat som agerar krokar. Där har vi hängt hängt både sladd och dosa. Den väger ju inget så inget som förstörs eller så. Fungerar hur bra som helst :-). Har vår tv uppsatt direkt på väggen.

 4. Snygg tv-bänk! Har du tips på en snygg lampa som man skulle kunna ha bredvid tv:n? Jag liknande upplägg med tv + bänk och det ser så mörk och tråkigt ut hos mig. TV:n tar upp hela bredden på bänken, så lampan måste stå på golvet.

 5. Fin och nätt TV-bänk som tyvärr försvinner med den stora TV:n. Skulle vara fint med en mycket mindre skärm.

 6. Vårt Montana TV-skåp kom liksom med en regel på baksidan för uppsättning. Har också supertunn vägg in mot Harpan där den hänger. Funkar fint! 😘 Puss

 7. Hej Petra,
  Tack för en trevlig blogg och grattis till ett smakfull intet hem!
  Jag brukar inte kommentera men kunde inte låta bli…. förlåt: jag tycker att tv-skåpet är oproportionerligt för litet till er stora tv-apparaten.
  Ha en trevlig helg!

Comments are closed.