PEPPARKAKSFORMAR

.

Peppparkaksformar, alltså jag vet inte hur många vi har!? Lite för många iaf haha. Men när jag hittar nya roliga eller fina så kan jag inte låta bli att köpa och igår när vi bakade lite pepparkakor så använde vi dessa sprillans nya stora från Flying Tiger som kostade typ ingenting. Den jag håller, snöflingan, är den finaste någonsin! Ska nog bara använda den formen framöver och satsa ännu meeer på kristyren:)

.

Annars har vi en sån där duktig söndag i Småstaden idag! Åker några rundor till Återbruket, säljer lite mer saker (och mer kommer!) målar, rensar och donar och fixar. Så skönt att rensa förresten? Det är nog bland mitt bästa, att få bort allt sånt gammalt man inte använder! (Riktigt bra grejer att göra i dessa tider – baka och rensa och renovera inte sant;) Nu ska vi dock ha ”kvällamys” som Maurits säger och Afternoon thé med tända ljus och  sandwichar med massa olika pålägg och saffrans-snurror framför en mysig julig film här<3

.

Önskar er en mysig söndagskväll så ses vi imorgon!

.

.

KRAM

,

,.

,

 

Rekommenderade inlägg

22 kommentarer till “PEPPARKAKSFORMAR

 1. Har frågat (tillsammans med några andra) många gånger om färgkoden i Beas rum, skulle verkligen uppskatta om du kunde skriva vad den heter. Tack!

    1. Jag skulle tro att det kommer ett helt inlägg om Beas rum, vi behöver nog bara ha lite tålamod. Hittills har hon väl aldrig inte bjussat på namnet/koden på en färg 🙂

     1. Jaha oj, jag trodde du var allvarlig med att färgkoden är en statshemlighet. My bad!

      Jag försökte svara Katariina, såklart. Jag tror inte hon behöver känna sig ignorerad trots att hon frågat många gånger.

 2. Så fina! Är också nyfiken på kristyren. Har du något knep eller recept?
  Tack för mysig feelgood-blogg!

 3. Dear Petra,
  such a wonderful formar. Which recipe have you taken? It would be so lovely to post the recipe. Have a wonderful day. Kram

 4. Hej! Undrar vad du har för lampor i din milano ljusstake som du köpte förra året. Skulle du kunna länka till dom? 😍 Kram!

  1. Om du inte vill att lamporna ska lysa så skarpt Susanna, så kan du köpa en dimmer till, det gjorde jag (på Ikea tror jag).

 5. Tack för tipset. Ska kolla det. 😊Är det nån som vet vilka lampor som passar till ljusstaken? Så det blir ett fint sken.

 6. Bättre att du håller dig inne och inte åker till återvinningen där man riskerar att träffa på folk.

  1. Ja, vore intressant att veta hur många som smittas vid återvinningen, utomhus. Egentligen borde man ju stänga dem. Tycker även att vandringsleder och naturreservat är så överbefolkade i dessa tider, så mitt förslag är att stänga dem också. Och trottoarer, herregud, man tvingas ju möta folk på dem. När mina barn var små läste jag en bok för dem som heter ”Emma tvärtemot”. Den handlar om ett litet trotsigt barn som alltid säger emot, tycker tvärtom och ser det som ett självändamål att vara obstinat. Haha, varför kom jag att tänka på den boken här?

 7. Vi har också på tok för många pepparkaksformar gnäller jag över varje gång jag öppnar den lådan förutom när det är pepparkakssäsong. Förr när barnen var små fick de alltid välja varsin ny form varje år så – ja det är eller finns kanske för många. Men du din nya stjärna var superfin.

 8. Hei Petra, kjempefine pepperkaker. Er du sikker på at du kjøpte formene på Flying Tiger? Kan ikke finne de i Norge😆Takknemlig for svar😊
  Vennlig hilsen
  Maud Sofienlund

 9. Såg din instastory från dina föräldrars hem. Älskar deras stil och bilder därifrån! Ett inlägg därifrån så här i juletider vore sååå trevligt!

 10. Krásný blog a výrobky, ale kdo předvádí z těch nehtů se mi chtělo zvracet, Vem jinou ruku pls. mhr

Comments are closed.