TRE JAG TOKGILLAR I JANUARI 2021

.

Här har ni en annan julklapp jag fick av tomten! Jo han lyssnade på min önskelisa och fixade en flaska lyxig  Gris Dior som doftar helt maaagiskt gott. (Vet att tomten köpte denna via NK men jag vet inte om den går att beställa någonstans?:) Ni vet när man går förbi ett riktigt bra parfymeri och det bara kommer en doft som är så där pudrigt härlig tjusig och liksom lite av allt? Såg doftar Dior Gris tycker jag

.

.

.

Dior Gris betyder inte Dior GRIS då utan Dior Grå, husets Dios hyllning till färgen Grå som Christian Dior älskade och som var färgen på familjens hus i Granville Normandie (man får en presentask med en liten reseparfym när man köper dessa parfymer – Terra Belle doftar också underbart och lite apelsinigt)

,

,

.

Vad med jag gillar lite extra just idag – franska tulpanerna där på öppna spisen!  Så otroligt vackra och som känns så rätt just nu när man längtar efter vår och krispig och ljuuuust. Handgjorda vasen är ny och så fin i sin enkelhet, lite japansk så där. Märke  Fritz Hansen och finns på Nordiska Galleriet

,

,

.

Mitt nya print i vardagsrummet av Robin Ahlgren med valnötsram, så fint och som gjord för mina nymålade väggar! Väldigt matchimatchi. Så har hela bokhyllan blivit tillfräschad med ny färg och lite mer snygg clean uppställning av böcker, me like.

.

.’

Idag har jag faktiskt varit på gymmet! Har försökt hålla mig borta ett bra tag men nu sakande jag att träna så himla mycket att ja, jag gick dit… Det var inte särskilt mycket folk (det är det iofs aldrig där) och jag spritade högt och lågt och det var bara sååå skönt att träna lite styrka igen! Nu ska jag börja gå oftare igen och jag skulle jättegärna vilja köra yogapass också men vet inte om de är helt lätt med tanke på virus och avstånd osv?? Går ni på några pass? De borde ju se till att det är några meter mellan de som tränar.. Hm. Jaja, vi får se hur jag gör:)

.

.

Önskar er en finfin fortsättning på söndagen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

58 kommentarer till “TRE JAG TOKGILLAR I JANUARI 2021

  1. Kommer snaaart hos Nordsjö jag lovar! Jag har brutit fram den hos dem och så ska detta in i alla system och bli rätt osv. Om ni inte vill ta er till Hilmers Färgbod i Västerås, Stefan kan bryta den där:)

 1. Vad fint du har det =) Verkligen!! Har inte varit på gym eller pass, kommer hålla mig tills jag har vaccinet….där jag bor är det väldigt mycket smitta just nu så det känns inte ok.
  Ja, nu längtar vi till vår och ljusare dagar.
  Ha en fin kväll….

 2. Frågar man FHM så borde man inte gå till gymmet men jag har faktiskt gjort det hela tiden och tänker fortsätta med det. Tränar när det lite folk och är väldigt noga med avstånd, spritar av maskinerna före och efter användning och händerna likaså. Helt säker kan man så klart inte vara men alternativet är ju att bara träna hemma eller på typ utegym och då utvecklas jag inte i min träning. Den ger mig så mycket fysiskt och psykiskt och utan den hade jag inte klarat av detta år.

  Kör yoga online! Finns massa sidor där man kan få tillgång till onlinepass. Hos mitt gym har man yoga och andra pass i appen. Sjukt smidigt!

  Ps. Tack för färgkoden! 😊

  1. Det kan jag säga direkt. Är man en van ”gymmare” så kommer du en bit på vägen med det Petra har/hade hemma men inte särskilt långt. Så jag förstår mycket väl att hon tar sig till gymmet. Det gör jag också. Ofta och kommer inte heller sluta med det. Jag tror att bli smittad på gymmet, där jag antar friska människor tar sig, är mindre risk än någon annanstans. Men man kan givetvis aldrig vara säker.

   1. Hm. Jag fick covid på ett spinningpass på sats i början av oktober. Hade en obehaglig känsla under passet, 45 minuter i ett stängt rum med flåsande människor. Prick en vecka senare bröt covid ut. Tror ingen på passet kände sig sjuk, men smitta kan man ju göra ändå. Hur jag vet att det var på sats jag fick det är att det var det enda sociala sammanhang jag vistades i, i övrigt hemmajobb och mathandling online, men mitt träningssug var starkt så jag tog en kalkylerad risk, som jag inte borde ha tagit. Det är förstås skillnad mellan att gå på pass och träna med fria vikter, men att tro att det är riskfritt för att ingen känner sig sjuk blir lite fel.

    1. Där tror jag du har fel, det bryter ut betydligt fortare än så. Mellan 2-4 dagar är vanligast. Jag och flera andra blev sjuka efter 3 dagar. Så jag tror INTE du blev smittad på ditt spinningpass, där du sitter på samma plats en bit ifrån andra motionärer.

     1. Det kan mycket väl stämma med 7 dagars inkubationstid. Det finns variationer men 2-14 dagar är vanligast tror jag.

     2. Stämmer icke. 7 dagar är en väldigt vanlig inkubationstid enligt studier som kom innan jul. Att du känner folk som insjuknat inom tre dagar är mer anekdotisk bevisföring kring inkubationstiden.

     3. Hej Anna, spinningpass är väldigt olämpliga. Vi satt ca en meter från varandra och alla flåsade för fullt, tjejen bredvid tog i så hon skrek (!). Det blir en helt annan utsöndring av virusdroppar jämfört med lugna aktiviteter. Så med allra största sannolikhet blev jag smittad där då jag i övrigt inte utsatt mig för situationer i närtid. Ett spinningpass går inte att jämföra med situationer där man vanligen håller sig lugn och stilla, som kontor eller kollektivtrafik . Som tur var blev jag inte allvarligt sjuk men det är overkligt konstigt att gym kör på med sin gruppträning om än med något färre deltagare.

 3. Jag håller mig till vårt ”Garagegym” än så länge och utövar yoga i vår WIC. Går inte på offentliga idrottshallar, gym, spaanläggningar, yogastudios mm. Känns som oerhörda smitthärdar. Min yogalärare har färre deltagare per pass och med avstånd och jag antar att alla gör vad dom kan för att vi ska kunna träna som vanligt. Men som sagt, jag stannar hemma.

 4. Ja, jag hoppas att vi blir FLER och inte färre, som håller ut. Och INTE gör en Dan Eliasson och sätter jaget först.

  Det finns många sätt att motionera på som är HELT smittoriskfria. Om än inte smärtfria!!!

  Nu måste vi visa solidaritet.

 5. Smittan ökar ju hela tiden. Varför gå på gym nu?!
  En vän till vår familj gick bort i förrgår av covid. Hon var en krutgumma. Gammal, ja. Men hon var pigg och levande. Usch vad det gjorde mig ledsen.
  Så nära ett vaccin 😪
  Hon har levt helt ensam, fått hjälp m handling och pratat m vänner fr sin balkong.
  Ingen förstår hur.
  Så nej, tycker du gör helt fel som går iväg på ett gym.

 6. Ett tips på Yoga i dessa tider är Yoga with Adrienne på Youtube! Jag tar fram mattan, och kör framför Tvn, funkar hur bra som helst! Och Adrienne är grym!

 7. Vi har tömt ett rum i huset och gjort ett hemmagym därinne. Tror det kan vara en av mina bästa idéer jag haft faktiskt.🤔 Mitt problem har alltid varit att ta mig till gymmet, även innan coronan, fast jag alltid velat gymma har jag liksom inte fått till det. Gruppass är inga problem, men gym… Nu kör jag och gubben olika cirkelpass och tabata flera dagar i veckan. Det är så roligt att ha nåt att göra tillsammans och så lättillgängligt. Dom utflugna barnen brukar boka rummet och komma hem och träna dom också.😀 Rummet är inte så stort, två personer ryms att träna, men det blev kanonbra med speglar på väggarna, olika kettlebells, lite hantlar, step-up bräda och gummiband i olika former. Bra belysning och en stor matta på golvet. Vi har hållit kostnaderna nere genom att köpa billig inredning och utrustning. Nu drömmer jag om en skivstång, så fort Rusta får in dom igen ska vi beställa en sån. Nu kom det ny energi till huset efter att barnen flyttat ut och rummen började stå tomma. När jag är vaccinerad kommer jag börja spinna igen, längtar! Mitt mål har hela tiden varit att komma ur Coronatiden mer vältränad och hälsosam än jag var innan och jag tror banne mig jag kommer lyckas!💪

  Kör hårt Petra och träna på! Snart är vi ute ur tunneln och då ska vi möta framtiden starka och friska, både fysiskt och mentalt!🙏🏼

 8. Yoga med Adriene på Youtube är så bra. I förrgår började en ny 30 dagars challenge , som heter Breath.
  Jag yogar hemma, är ute och springer och kör arm, ben och magstyrka hemma. Det går alldeles utmärkt. Nu bör vi alla undvika gym och vänta till äldre, riskpatienter och vårdpersonal har fått vaccination. Vad är det som är så svårt med att vänta? Handlar om samhällsansvar.

  1. Elin, med handen på hjärtat? Lever du ett hundra procentigt restriktionsanpassat liv? Du går aldrig till mataffären, en vanlig, butik, apoteket? För det är ju så att planerar du tillräckligt noga så kan du ju på de flesta ställena antingen få det hemkört eller handla online. Med den kommentaren så hoppas jag att du kör 100 % efter rekommendationerna men isf är du nog den första. Hyckleri kallas det också visst har jag hört.

   1. Jag förstår inte – du får det att låta som att det är en total omöjlighet att följa de restriktioner vi har att förhålla oss till? Jag tror nämligen vi är väldigt många som faktiskt gör det. Handlar online eller på udda tider, inte reser, bara umgås med familjen och som hittat alternativa träningssätt. Inte jättekomplicerat. Särskilt inte om man påminner sig om varför vi gör det.

   2. ?? Att handla mat eller gå på ett apotek är nödvändigt för de flesta av oss. Gå på gymmet? Nä. Resa? Nä. Festa? Nä.

    1. De flesta av oss kan beställa hem, även på mindre orter och ute på landsbygden. Så nej, det är inte ett dugg nödvändigt att gå i mataffären eller apotek. Håller med Anna, det börjar bli sjukt tröttsamt med den typen av kommentarer hon svarar på. Det är så lätt att sitta bakom en skärm och peka på vad andra gör för fel men den typen av kommentarer hjälper inte och gör absolut ingen som helst skillnad.

     1. Nä, men då applåderar vi istället! Toppen! Alla lever på som att pandemin aldrig funnits 🙂 great!

   3. Det finns faktiskt folk som kör 100% för att undvika smittan så det måste inte vara hyckleri. Tyvärr så tror jag att de som kör på som vanligt inte har någon närstående som drabbats av detta lömska virus. Inte heller anhöriga som vittnar om hur det är att ligga isolerad på sjukhus utan att veta om man kommer hem igen. Alla som blir inlagda är faktiskt inte riskgrupper. Ingen vet hur de drabbas av viruset, det är ett lotteri. Vi beställer allt på nätet, även maten. Träning hemma så gott det går och visst, det är en utmaning. Men vi måste sluta tänka på oss själva och istället tänka på att vi vill ha en vårdpersonal som orkar för om de inte orkar vem ska vårda dig när det är din tur?

   4. Anna, det kallas ju nödvändiga saker att gå till affär och apotek. Att gå till ett gym om man inte tex rehabiliterar och dessutom kan både gymma, springa och köra hemmapass är inte att betrakta som nödvändigt. Solidaritet och att alla tar eget ansvar är vad vi behöver mest av – inte mer av ”men jag villhöver det här”.

   5. Jag jämställer i alla fall inte gym (som inte är nödvändigt) med matbutik eller apotek som är nödvändigt.

    1. Så länge man inte handlar i matbutik eller på apotek när det är mycket folk, för då är det mycket värre än ett folktomt gym. Där vi bor är det alltid mycket folk i matbutikerna så går knappt att handla fysisk utan bara online om man vill undvika smitta.

    2. Jag tycker du ska börja kärna eget smör, göra eget schampo och många örter mm kan ju ersätta en hel del mediciner. Köp inget toapapper heller utan dra röva i mös. Både billigare och miljövänligt.

     Verkar ju inte finnas något sunt förnuft längre. Följ restriktonerna så gott du kan. Håll avstånd och framför allt stanna hemma om man är sjuk. Sprita och tvätta händerna.

     Det kommer man långt på. Men för fasiken lägg av att komma med pekpinnar precis överallt. Helst ska väl hela samhällsekonomin gå omkull också. Allt handlar om i min värld att minska trycket på sjukvården och ovannämnda. Alla kommer att få skiten före eller senare. Jag gör så gott jag kan men nåde mig om jag går till gymmet. Där inget folk knappt är och där det spritas och städas i ett. Dessutom har jag aldrig stött på snoriga människor på gymmet. Där håller också människor gott om avstånd.

     Peace ladies!

     1. Haha, var det mig du svarade Anna om dra röva i mös osv?😂
      För isf är jag faktiskt inte emot att handla i fysisk butik utan det vara mer ett svar på att det är ett jäkla tjöt om vad som är nödvändigt och ej och jag menar på att allt möjligt kan vara nödvändigt för den ene eller den andre, inte bara att gå matbutik och apotek.
      För det vi ska tänka på är ju avstånd och hygien och det kan ju hållas på gym likväl som på Ica (fast lättare på gym).
      Håller med om att vi ska följa restriktioner med sunt förnuft, värna om varandra och samtidigt hålla igång ekonomin, superviktigt.

      Peace 🙂

   6. Det är inte så svårt att leva efter restriktionerna. Vi hämtar vår mat i leveransbox utanför affären allt annat handlas online. Julklappar skeppades till ytterdörren, blomsteraffären kom några dagar före jul med alla julblommor osv. Jag har insett att det mesta är inte nödvändigt. Tyvärr måste mitt jobb skötas 80%på min arbetsplats men är av samhällsviktiga funktion så då är det så. Men där sitter jag på.mitt rum, äter min matlåda där, har med kaffe i termos istället för att interagera med kollegor osv.

   7. Åh, vad fel du har. Hyckleri? Jag och många andra följer restriktionerna. Handla mat måste man, och min man som jobbar skift har möjlighet att handla på udda tider utan mkt folk. Apoteksvaror beställer jag på nätet. Alla julklappar handlades på nätet. När jag går till utlämningsstället är kön utanför, och det är minst 2 meter mellan personerna. Jag skulle aldrig sätta min fot på ett gym, i en vanlig butik, restaurang eller resa någonstans öht. Antingen följer vi restriktionerna som många av oss gör, eller så tolkar vi dom lite som det passar oss själva. Som alldeles för många gör. T om statsministern. Allt detta säger jag med handen på hjärtat.

    1. Jag tror inte på att en enda person följer restriktionerna till 💯 även om du säger att du gör det. Det kommer alltid finnas någon situation emellanåt som gjorde att det inte gick till 💯 eller att någon påverkade situationen. För att kunna göra det skulle andra regler behövas sättas in. Men att komma med pekpinnar verkar vara otroligt lätt. Därför anser jag det är hyckleri att hela tiden påpeka andras val.

     Därmed inte sagt att man inte ska försöka följa restriktionerna så långt det är möjligt. Men det är en helt annan diskussion.

   8. Ja du Anna, du hör verkligen till de dom som inte tillåter oss läsare att ge feedback/kritik utan att du tar det personligt i Petras ställe. Det innebär inte att vi ogillar Petra som person, i alla fall inte jag. I dessa pandemitider handlar det mer om att vi alla måste försöka hjälpas åt så gott det går och påminna varandra, det är inte av elakhet. INNAN du säger till mig ”Det måste kännas bra för dig att alltid vara perfekt och aldrig tycka att du gör fel”, så är det inte för fel det gör jag. Men man måste få kunna säga vad man tycker, vare sig det gäller Petra eller någon annan. Vi som är här inne och läser tycker om Petra det gör vi, annars hade vi inte varit här. Det är jag övertygad om att Petra förstår även om inte Du gör det!!!

  2. Står du utanför gymmet och säger samma sak till alls du ser gå in där?

   Knappast.

   Skriv inte sånt du inte skulle sagt i verkliga livet till någon du inte känner.

   Hört talas om näthat?

 9. Vill se mer av nya vardagsrummet, så snyggt!

  Jag tänker att man absolut kan gå på gym om det är lite folk och man sköter hygienen, ser inte hur det skulle kunna vara någon speciell smittorisk med det.
  Jag fortsatte men yoga fram till jul, som jag började med efter min operation. Jag måste träna minst tre gånger i veckan enligt min läkare och det är inte helt enkelt på egen hand alltid så ett pass har jag känt varit nödvändigt för att jag ska läka och må bra, resten kör jag hemma så gott det går.

  Vi har faktiskt varit iväg och åkt skidor nu också, funkade jättebra med avstånd och vi har umgåtts med vänner utomhus på detta härliga sätt över nyår.

  Ser fram emot att se mer inredning här inne nu framöver, bästa jag vet.

  Kram

 10. Går man på ”rätt” tid är det max 5 personer på över 8000kvm på ”mitt” gym och jag tror Petra går på samma gym som jag gör så jag känner mig bra mycket säkrare där än tex kl 14 på centala ICA- butiken i stan.

 11. Jag har arbetat inom akut sjukvård i hela mitt yrkesverksamma liv och vet hur slitsamt det är på covidavdelningarna. Man har en ansiktsmask som skaver, man ser dåligt och patienterna hör knappt vad man säger, om de är vakna förstås. Dessutom har man övrig skyddsutrustning som inte är den skönaste. De patienter som ligger i respirator behöver oftast fyra personer som vårdar dem samtidigt.
  Våra patienter är svårt sjuka, oroliga och rädda. Deras anhöriga är även de oroliga och rädda och behöver få information om sina nära och kära, det tar också sin tid!
  Man jobbar 12-timmars pass, med inte så många pausar.
  Jag hoppas att ni förstår att jag har svårt för den inställning många av er som skriver här har!

  1. Att gå på gymmet innebär ju inte ett likhetstecken med att man totalskiter i övriga restriktioner. Att man beter sig som en vilde och leker high Chaparral på övrig tid. Jag jobbar hemma. Träffar bara familjen. Jag näthandlar mat och även apotek så gott det går. Planerar mina i köp men så går jag också på ett gym där det sällan är mycket folk. Jag har en app där jag kan se beläggningen för tiden jag vill gå. Spritar alla utrustning och håller gott med avstånd. Jag har inte varit sjuk en enda gång det här året. Så all respekt till er som sliter och har det tufft men kom inte med pekpinnar och döm folk. Ni har ingen aning.

   1. Vad Anna sa, jag gör exakt likadant (förutom att jag ibland måste jobba på kontoret pga säkerhetskrav men vi är fem pers på 600 kvm och alla kör bil). Jag handlar allt på nätet och skulle inte smita in på Ica där det ständigt är trängsel. Men träna gör jag! Kikar folkmängd i appen, spritar alla redskap före och efter användning, precis som alla andra där. Lägg av med alla pekpinnar, ni har som sagt ingen aning om helheten.

  2. Alla inom vården gör ett oerhört viktigt jobb! Har alltid gjort det och kommer alltid att göra det. Jag förstår fin frustration men vill ändå samtidigt säga att vi inte stängt ner samhället utan vår strategi är (som vi alla vet vid det här laget) att vi måste lära oss att leva med detta. Stanna hemma vid symptom, håll avstånd och tvätta händerna. Gör jag personligen det? Definitivt! Har gjort det sen dag ett och kommer jag fortsätta med det? Definitivt!

   Men. Och ju sticker jag ut hakan lite; jag tänker fortsätta träna på gymmet. Jag skulle gå sönder fullständigt om jag inte fick träna. Hade jag slutat träna på gymmet i mars när det blev allvar med Covid-19 och bara tränat hemma eller på utegymmet hade jag vägt betydligt mer än vad jag gör idag. Jag hade inte varit pigg, haft energi eller mått bra. Det kanske är egoistiskt men för mig är träningen så oerhört viktig. Klart jag inte kan vara helt säker på att inte bli smittad när jag tränar men jag gör vad jag kan för att hålla rent.

   Vi träffar inte kompisar men vår dotter (9 år) träffar sina och de sover över hos varandra. Barn behöver varandra och de behöver träffa dina kompisar.

   Kan vi inte bara sluta komma med pekpinnar? Vi är alla vuxna människor och måste kunna acceptera att man gör olika. Ämnet Covid-19 är lika känsligt att diskutera som politik; det finns olika åsikter och vi kommer aldrig att vara överens. Kan vi inte bara enas om det och sluta kasta skit på varandra?

 12. Det är inte större risk att gå på ett gym, med nödvändiga restriktioner, än att åka ex. tåg eller buss, vilket vissa måste göra för att ta sig till sitt jobb

 13. Att det är större risk att bli smittad/smitta andra på gymmet är bara trams!! Så många som jobbar hemma, sitter stilla och lider av depression skulle må så mycket bättre av att träna. Visst, man kan träna utomhus men långt ifrån allt som går att göra på ett gym. Jag jobbar på förskola/skola och träffar människor hela tiden, närmre än en meter hela tiden. På ”mitt” gym har de sänkt gränsen till max 8 deltagare /pass, bör tilläggas att vi oftast är 4-5. Lätt att hålla minst 2 m avstånd!! De har även ökat antalet pass för att minska motionärer/pass. Likadant i gymmet, Max 3-4 samtidigt och ALLA håller avstånd, spritar och torkar efter sig. Värre att gå till jobb eller till ICA!! Sluta att hacka på varandra och visa lite medmänsklighet istället.

 14. God kväll! Var har du hitta den fina valnötsramen Petra? Länka gärna om du kan ta dig den tiden för en trogen följare.
  Trevlig kväll!
  Vad blir det för ram till Baccante motivet? Nyfiken!!

 15. Det var värst vad mkt kommentarer det blev i detta inlägg. Jag blir lite bestört över hur folk resonerar och regerar här inne, självklart ska man få uttrycka sig och på ett vettigt sätt komma med synpunkter….men det som skrivs här inne tycker jag är illa många gånger på många sätt. Om vi ska prata om gym som drog igång allt skriveri denna gång, så är jag för att gå dit. Tror inte många offentliga ställen har mindre folk och/eller sköts bättre när det gäller hygien, avstånd etc. Visst, man kan träna utomhus och hemma, men det är långt ifrån alla som klarar det. Gymmen har redskap som gör det lätt att träna rätt utan att man skadar sig och kanske därav behöver besöka o belasta vården i onödan! Det var det om det! Sen funderar jag på en annan sak….så många skriver här inne om att man ska följa restriktioner och inte göra lite som man tycker själv, utan följa restriktionerna för hänsyn till sina medmänniskor, vårdpersonal osv. Man ska inte vara ego o bara tänka på ”jaget”, jämt skrivs det om detta! Alla Corona-poliser där ute som tydligen vet och sköter sig så himla bra själva?! Sen när man (jag i detta fall) skriver att jag tycker ALLA som kan SKA ta vaccinet blir det andra ljud i skällan….dåååå ska man tänka på sig själv och vad som ska sprutas in i kroppen och det ska man inte bli tvingad till? Det tycker jag handlar om att visa hänsyn och medmänsklighet – att ta det himla vaccinet! Och inte tänka på sig själv, ta vaccinet för att hjälpa trycket på vården, ta vaccinet om man kan för att minska smittan, och hjälpa de som faktiskt inte kan ta det!!!! Jag hoppas det införs krav att man måste visa vaccinsintyg framöver på flyg, inträde i andra länder, konsertbesök mm. Tänk vad skönt, då skulle man känna sig lugnare☺️! Man gör liksom ett val när man tar vaccinet hur man vill leva sitt liv framöver. Tar det för att kunna leva hyfsat normalt framöver!
  Vet inte om mitt budskap kom fram på ett någorlunda bra sätt, svårt att skriva så det inte låter helt galet och elakt….
  Kramar till er

  1. Håller fullständigt med dig!!
   Vaccinet bör vi alla ta, för vår egen och för andras skull:3
   Men, då protesterar folk som säger att vi ska leva efter restriktionerna för andras skull?!
   Suck…

  2. Då skulle det vara bra om de som reser mitt i en pandemi får reseförbud resten av livet för sina dumheter om man nu ska porta de som inte kan ta vaccinet från att resa. Genom att resa runt i en pandemi så sprider man smittan det vet alla som läst på om virus… Det är så det sprids enkel fakta. Annars kan du ju ställa dig frågan hur viruset tog sig till Sverige? Kan man inte hålla sig hemma de månader som är kvar innan vaccinet är igång då kan man ju själv ställa sig frågan hur solidarisk man är mot sina medmänniskor som riskerar att dö pga dig eller de som sliter inom vården (ja förutom de som reser runt trots att de har kollegor som går på knäna).

 16. Älskar gris dior! Så mumsig doft. Har den även som doftljus. Kan också tipsa om maison diors ambre nuit, feve delicieuse och Spice blend!

 17. Det är så lätt att döma andra för deras val. Att gå till gymmet en folktom tid, handen på hjärtat. Är det verkligen värre än att gå till ICA när det är massor med folk? Min erfarenhet är att människor inte tar hänsyn, inte på ICA Maxi här i stan iallafall. Jag vill och kämpar för att hålla avstånd. Går långa omvägar för att inte behöva komma för nära. Men så kommer de där personerna som tvunget ska gå precis bredvid mig trots att jag gjort allt för att hålla avstånd. Sånt stör mig mer än att enskilda individer väljer att gå till gymmet folktomma tider, spritar av utrustning och sina händer. Flåspass däremot känner jag är en riskfaktor jämfört med ett lugnt styrkepass där inte en människa är i närheten.

 18. Har inte gått till gymet sedan i mars 2020. Kör cykel utomhus eller hemma i vår källare där vi har en sådan. Sedan online-pass via SATS. Har en man som är i riskgrupp och jag gör vad jag kan för att han ska skyddas och även jag. Måste erkänna att jag blir provocerad av att många fortsätter att gå till gym, går på pass, restaurang, butiker osv när vården verkligen går på fotknölarna. Smittan sprids ju fortfarande med en hög hastighet. Det innebär att vi inte gör tillräckligt för att hindra den att spridas vidare. Med andra ord är det fint om vi håller oss hemma ett tag till och tränar med de verktyg vi kan få tag i hemmavid. En liten gest av omtanke till din nästa.

  1. Hade jag haft någon i min närmsta familj som var i riskgrupp hade jag agerat annorlunda.

   Får jag påminna dig om att vi inte har lockdown i samhället! Rent logiskt tänkt, hur stor är risken att jag utsätter någon för smittorisken när jag går omvägar i butiken och håller avstånd till alla? Och om du tänker vidare ur ett samhällsperspektiv, hur hade det gått för alla butiker, restauranger, gym etc om hela samhället stannat hemma i 1 1/5 år? Det finns inte pengar i världen att ersätta det! Vi hade fått leva med en massarbetslöshet på 50 % i många många år. Lite ekonomiskt tänk måste vi ha! Nej, att beställa hem allt är inte samma sak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *