IKEAHACK – BEAS GARDEROBER

.

Här hemma denna fixarlördag (det är fullt drag här hemma idag kan jag lova, jul och varnar har åkt ut och typ rätt mycket annat också faktiskt:) kom jag ju på när jag hängde upp nya lyxiga finfina Mimougardiner hos Bea att ni nog inte fått se hennes garderober! Ville ju att hon skulle får en liten fin plats att sitta och göra sig iordning och så massa förvaring,  från golv till tak. Tänkte att det måste ju gå att fixa med Ikeas sortiment och det gjorde det ju. så klart! Med lite lite hjälp från våra snickare.  De har satt smaala passbitar på sidorna så att skåpen (Platsa heter dem) ska se platsbyggda ut på riktigt. Annars så stämde måtten typ på några centimeter bara, både. på höjd och bredd. Under överskåpen i mitten sitter en masonitskiva med en ledlist (belysning) och lådan som hon har a l l t i (ni vet fön och smink och krämer osv) är en faktiskt en låda till ett tvättställ från IKEA som var precis 80 cm bred så den passade (dock var den. något för djup så snickarna kapade lådan lite) På den ligger en tunn  Silestoneskiva (Desert Silver)  och spegeln på väggen är från en glasfirma här i stan.

.

Luckorna från Ikea är vanliga släta som jag lämnade in. på lackeringsfirma för att få exakt samma nyans som väggen. Blev sååå bra och rummet känns faktiskt rymligare nu! (Den blå kulören har många frågat om den finns kanske nu eller iaf snaart hos Nordsjö och heter då HoP Atlantic. Bea älskar den här färgen och jag med! En väldigt behaglig ljusblå som ändå är tuff och kul)

.

.

.

Tänk vad fint man kan göra med vanliga standardgrejer från Ikea ändå! Har funderade på vilka knoppar som Bea skulle ha men kom fram till att vi kör med sån tryckfunktion på luckorna så blir det mer rent (annars ev att det blir små enkla svarta knoppar om hon vill ha det ändå:)

.

.

.

Ball liten ny lampa där julgranen stod i form av två spegelkuber fyndade på Rusta och en Discolampa (lyser neonrosa tänd) från Brandstationen:)

.

.

Hoppas ni har en fin start på året vännner!?! Nyårsaftonen hos oss var väl underbar till hälften ungefär. Det härliga var att vara hos goda vänner och köra lunch ute med gott bubbel och Lobster Roll och massa skratt. Det mindre härliga var ju den där vattenläckan och fontänen vid vår tomtgräns hela natten….och brandbilar och avstängt vatten…. Som tur var kom inget vatten in i källaren här , även om vi hörde hur det bara forsade genom väggen. Men o r o n alltså, fy.

.

Så nyårsdagen igår var ju ett litet töcken av trötthet, utan nyårsparty efter midnatt om man säger så! (Sen tonåringar ute på vift gör inte sitt bästa för att sova-gottet. Ni som har dem själva ni vet, herrrreguuuud:/)

.

.

Så är det ju lördag idag! Helg hela veckan känns det som så det ska vi lyxa till med att beställa hem middag från favoritkrogen:)

.

Ha nu en finfin fortsättning på lördagen så ses vi snaaaart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

34 kommentarer till “IKEAHACK – BEAS GARDEROBER

 1. Hej, är nyfiken på dina funderingar kring att bjuda tonåringar på alkohol hemma?

 2. TACK för ATG du visar att IKEA aldrig blir perfekt! Så fint men lite snett här och där. Precis so
  här hemma och jag blir tokig! Nu kan jag slappna av lite, om det ser ut så där hemma hos dig 👍

  1. Snett och vint beror nog mycket på objektivet och lite på gammalt hus:) (Skåp och dörrar är vad jag kan se helt raka irl)

  2. Vi köpte också ”Platsa” från IKEA till dotterns rum eftersom det finns många mått att välja mellan men kvalitén är verkligen ingen hit, tunna dörrar och rangliga lådor, våra är också platsbyggda så pallar inte att byta. Skulle inte rekommendera det, PAX är så mycket bättre om man ändå vill köra budget alternativ.

 3. Nej, precis som dina bilder visar blir ALDRIG IKEA perfekt!
  Det skaver lite här och där, blir liiite snett och skevt. Även om det ser bra ut så absolut inte perfekt! Beror inte på foto eller gammalt hus. Jag bor i ny lägenhet och har haft samma problem. Blev både billigare och snyggare att låta lokal snickare fixa övriga rum 🤷🏻‍♀️
  //K

  1. Vad yrar du om? Det är ju hur fint som helst och inte snett och vint! Du kanske är lite skelögd? Jag var det tidigare men sedan jag fick nya glasögon ser jag inte snett längre! Tips till dig!😉

  2. Det finns justeringsskruvar på alla Ikeas dörrar, ett tips är att använda dem. Hos mig är de varken sneda eller vinda (och det är de inte hos Petra heller, hur mycket ni än försöker).

  3. Att det blir snett o vint beror nog mer på kunskapen på den som monterar.. hur enkelt som helst att justera dörrarna på IKEA’s skåp.. anlita en snickare om du inte lyckas med det själv.
   Det enda som är snett här är lådan under sängen och det beror nog mer på att golvet inte är jämt.. luckan högst upp till höger är inte helt stängd, därför den ser skev ut..

 4. Så fint, kulören är perfekt. får så mycket inspiration till hemmet av din blogg, tack för det!

 5. Jättefint!!
  Vi har byggt garderober på båda sidor om våra sängar och också ovanför sängarna. Allt från IKEA och det blev jättebra.

 6. Men hoppsan, här får man visst inte lämna några kritiska kommentarer om IKEA… som är allmänt känt för att vara lite ”sisådär” Bläddrar vi bakåt i dina inlägg Petra har väl du själv inte gett dem högsta betyg… men nu plötsligt… undrar varför… och undrar vilka som ger positiva kommentarer.., nära släkt (PL) eller betalda…?
  Vi måste sluta gå på detta och vad ni sk. influensers låtsas syssla med.
  Och NEJ Petra gör inte detta för att DU ska må bra, hon gör detta för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Det gör hon genom att få oss att konsumera i det hon väljer/fått samarbeten med. Verkar gå bra för ”stunden men kommer ”snart” vara borta och förbi. Fy för denna gets kring konsumtion. Och JA, jag kan välja annan blogg men har också rätt att säga mitt vär då allt blivit så självklart utstuderat 🥴😡

  1. Man får visst vara kritisk mot Ikea men om man skriver att det är snett och vint och skevt trots att det ser alldeles perfekt ut, då är man bara en surpuppa som har märkliga behov. Tycker ja’ trallalla.
   Och inte är det lätt för Petra att tillgodose alla. Ibland shoppar hon för lyxigt och dyrt, då är det fel. Om hon shoppar Ikea så är det skräp, har hon en tröja från Lindex blir hon påhoppad för att den är för enkel, har hon dyrgripar är hon dryg.
   Heja dig Petra som fortsätter inspirera och kreera. En sån tur att du kan försörja dig på det, win-win helt enkelt

   1. Så bra skrivet! Precis så upplever jag också det. Alltid ngn som blir ”trampad på tårna”.

 7. På riktigt , jag måste få säga mitt? Läs inte bloggen om den inte ger dig ger dig något! Vissa inlägg är toppen andra mindre bra men man får sålla 🤗. Hoppas även du Petra sållar bland dumsnut kommentarerna!
  Ha en fin kväll.

 8. Jättefint rum, förstår att Bea är glad! Och tack för färgkoden, jag ska inte måla om själv (just nu) men har förstått att många av dina läsare längtar efter den.

 9. Super härlig och behaglig färg dotter har fått i rummet. Snyggt med samma färg på garderoberna.
  God fortsättning

 10. Någonting som skaver med den här typen av inredning. Känns klaustrofobiskt när allt är i samma färg. Det är ju fint annars så det är nog det iaf jag har lite svårt för. Den färgen hade vi i sterilen på tandvårdskliniken så det stör mig nog lite också, haha!

 11. Otroligt fint tonårsrum! Mindre rum ser större ut med en enhetlig färgskala och med stängd förvaring blir det inte så ”plottrigt”. Vi gjorde liknande i somras i dotterns första lägenhet. <3

 12. Ten pokoj vaší dcery je tak nádherný. Odstín modré navozuje klid a útulnost. Velmi se povedl.

Comments are closed.