UC SCORE

REKLAM FÖR KREDITKOLLEN

.

Min dator, mitt bank-id i mobilen och en kopp latte – sen är det bara att surfa in på UC och kolla hur det egentligen står till just nu med den egna kreditvärdigheten!

.

.

.

Kreditkollen är ju ett verktyg som UC har tagit fram för att du ska få koll och kontroll över din privatekonomi.  I Kreditkollen kan man alltså checka sin kreditvärdighet och hur man aktivt kan arbeta för att förbättra den och man kan även få tips och kunskaper som kan hjälpa dig i ditt arbete att förbättra din privatekonomi! Det gäller att ha koll på såna här tråkiga ting och vilka lån man har och kreditkort osv. Att ha ett gammalt hus som jag har tex innebär ständiga nya stora och små utgifter – både planerade och plötsliga. Ibland måste man ta lån för att ha råd men vi tar bara det till investeringar och det känns bra för oss!

.

.

.

När man ska ta lån så kollar långivarna ens UC-score. Vad är då detta? Ordet UC känner du säkert igen då du har fått en upplysningskopia i brevlådan när någon har tagit en kreditupplysning via UC på dig.  UC-score är något UC skapat för att det ska vara enkelt att förstå hur din riskprognos ser ut. Riskprognosen är ett mått på din kreditvärdighet och visar om du har en hög eller låg risk att få en betalningsanmärkning inom 12 månader. Har du hög riskprognos är även risken stor att du inte kommer få handla på faktura, avbetalning eller få godkänt på låneansökningar (lån som du kanske behöver om du ska köpa en bostad). Om du har en bra riskprognos är det större chans att du får detta godkänt, och du kan även använda det för att försöka förhandla dig till bättre ränta på dina lån!

.

.

Kollade nyfiket min egen UC-score och den var riktigt bra, eller faktiskt tom utmärkt – skönt ändå! (UC-Score visar INTE hur mycket pengar du har på banken. Du kan ha 1 miljon kronor på banken men fortfarande ha ett dåligt UC-Score för att du till exempel har betalningsanmärkningar, tagit flera lån/krediter, flera tagna kreditupplysningar om just dig, sämre inkomst, civilstatus, fastighetsinnehav osv)

.

Har ni koll på erat UC-score!? Vill ni också prenumerera på eller läsa mer om Kreditkollen så kan du göra det här.

.

.

KRAM

.

.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “UC SCORE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *