FÖRSTA LUCKAN

.

1:a december idag och nu har vi ju kickat igång JUL 2021 på riktigt inte sant! Vakande av en väääldiigt pigg och övertänd Moje som sprang rundade och viftade med julkalendrar och hojtade att vi måste se på Knyckertz på TV (som ja är årets tvjulkalender på SVT för er som inte har yngre barn:) Alltså att se barnen så där julpepp är ju det bästa som finns och julen här hemmakär ju verkligen deras. Vill att de alla fyra ska ha såna där rikigt varma härliga  jul och decemberminnen som man själv har! När man tänker tillbaka och minns när man var liten så känns det som att det mest var jul mest hela tiden och spänning och meterhögt med snö och kanske är det för att det är det man minns bäst eller? (Jag gör det iaf:) Hur som helst, i tvloungen i källaren är det så klart också jul med adventsjulgran  (i väntan på den stora RIKTIGA julgranen i vardagsrummet som först får komma in om tre veckor sisådär) S å mysigt där nere och att sitta uppkrupna i soffan under filtar och dricka varm choklad och se på julfilmer och kalendrar. (Och årets julkalender fick två tummar upp av  Moje)

.

.

.

Så har det kommit plötsligt upp en spännande pytteliten sk  Nissedörr även hemma ho oss! Alla verkar ju ha en nuförtiden (Finns på panduro och Claes Olsson för den som kanske inte har en än:)

.

Det är Bea som fixat och pysslat ihop åt lillebror och hon är så söt när hon kommunicerar till honom via småsmå superspännande ”Nissebrev” och lägger små överraskningar i brevlådan osv. Gullunge<3

.

.

.

Moje är ju så liten så han tror på tomtar (och ja typ allt:)

.

.

.

Mysig 1:a decmorgon med mysig lunch! Älsklingen kom hem och hade med den godaste asiatiska salladen (Seven Sea) jag vet från Salladsmagasinet mmm. Stackars alla er som inte bor i Västerås och kan smaska i er denna kan jag lova:)

.

.

Lite glimtar från min morgon och förmiddag! Nu är det dags att sticka iväg och hämta paket (bara till mig hohoho:) men vi ses ju snaart igen.

.

.

Fin fortsatt lill-lördag nu vänner!

.

 

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “FÖRSTA LUCKAN

 1. Här har vi inte ens kunnat lura våra barn att tomten finns när dom var 2-3 år, förstår inte hur man lyckas! Alla tre har genomskådat allt från start, dom är för smarta för oss helt enkelt 😄 hade varit kul att ha lite magi..

 2. Så fin storasyster Bea är 🥰
  Våra barn ”tror” på Tomten.. de är ibland tveksamma när någon kompis säger att de inte finns.. men de vet att något ”annat” som vi inte kan se finns där så varför skulle inte Tomten då finnas tänker de.
  De såg redan när de var runt 3 år att det var morfar som var Tomten, de tänkte att han fick hjälpa den riktiga Tomten.. Fast de egentligen hade hoppats att morfar var den riktige Tomten…
  Vi får ofta ”besök” av någon kär släkting som gått bort. Dottern kan säga helt plötsligt, nu är gammelmormor här.. då säger vi högt ”är du här?” Så tänds en lampa eller något ramlar i golvet fast vi inte kan se det.. eller något annat oförklarligt händer.
  Tycker inte man ska ta bort julmystiken och Tomten från barnen., låt dem tro om de vill. De kommer bli vuxna en dag och leva i ”verkligheten”, tills dess kan de få drömma sig bort..
  En hel värld tror jag på någon Gud, som ingen någonsin har ”sett”… Tomten-Gud , Gud-Tomten same same… ☺️

  1. Men åh va fint! Har ni tagit kontakt med någon som kollat det åt er?
   Älskar sådant. Har upplevt massor 🙂
   Kram!

 3. Hej fina Petra! Du brukar ha avlånga, silvriga julgransdekorationer i din alltid lika tjusiga gran. Har du möjlighet att säga var de kommer ifrån? Stort tack på förhand och god jul så småningom från en trogen läsare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *