SNABBASTE & GODASTE JULDESSERTEN

.

Tadaaaa, fredagsdesserten är klar! Eller vi ska äta samma, inte just dessa ikväll när har våra vänner över på lite prejulmys. Och jag måste bara kika in här en snabbis innan jag ska ner på stan och shoppa och tipsaom denna efterrätt som går bussnabbt att laga och som är sååå god och J U L I G. Klassisk gotländsk saffranspannkaka fast gjord på sån färdig tubgröt ni vet. Smakar ju likadant ändå!:)

.

.

.

Har ni varit på Gotland så har ni kanske smakat denna delikatess, säljs typ på alla kaféer och då så gott som alltid med Salmbärssssylt. Jag serverar min Saffranspannkaka med lättvispad grädde och köpt Björnbärssylt! (Finns liksom inga Salmbär eller Blåhallon att få tag på ju och Björnbär är typ samma:)

.

.

S N A B B  S A F F R A N S P A N N K A K A

Du behöver: 1 kg risgrynsgröt färdig (2 plastkorvar) 1 paket saffran, (1/2 g) 2 msk strösocker, 2 st ägg, 1 dl grädde, 1 1/2 dl flagad mandel, en nypa salt.

.

Görs så här: Sätt ugnen på 175 grader. Mortla saffranet tillsammans med sockret. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Häll upp i en smord ugnsform och grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills det fått fin färg.

Vispa grädden. Servera saffranspannkakan med grädden och god sylt!

..

.

.

Vilken härlig fredag vi har hörrni! Vaknade på bästa humör med den där juliga goa sköna känslan efter en suuupermysig tokfin julkonsert med mussiklasserna från Beas helt fantastiska skola igår kväll på Konserthuset. Det var verkligen maaagiskt igår. De har konserter hela veckan så inga lektioner utan bara sång och Bea tycker det är så kul! Sen så strålar solen idag, vi har ett ytterst tunt men vackert julsnötäcke över vår Småstad och jag är extremt helgpepp. Vill laga riktig  smarrig middagsmat till ikväll så vi får se vad jag bjuder på! Något vintrigt gott. Så förbi systemet och välja passande att dricka till.. Sen ska jag köpa lite grejer till barnen, läckra julblommor osv! MYS.

.

.

Men först lite jobbing här! Ha nu en fab fredag finigar!

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “SNABBASTE & GODASTE JULDESSERTEN

  1. Åh! Tack för busenkelt recept. Kanske t.o.m. en katastrof som jag klarar av att sno ihop. 👩🏼‍🍳

  2. Gjorde i går och den vart så omtyckt! Tack för tipset. Jag fick dock köra den i 50 min i ugnen, men det var nog för att det var så mycket smet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *