LOLO´S VAS & STUDENTEN 2023

 

.

Alltså kvällsljuset som strålar in genom mina gamla fönster i vardagsrummet just nu – det skojar man inte bort direkt! Allt blir liksom lite extra fint. För hemmet ser ju faktiskt lite olika ut beroende på årstid och tid på dygnet eller hur? Eller också är det känslan man har som smittar av sig och antingen gör det mesta rosenknoppsskimrande fint eller urk (det är ju bara så sjukt när man tänker på att vi faktiskt ser saker helt olika! Man utgår ju automatiskt från att det man själv ser är det rätta:)

Just nu har jag hursomhelst min PMDS och de här dagarna brukar jag mest bara vilja flytta, eller göra om precis allt, men när jag ser min nya fina mönstrade glasvas som Lolo valde till mig i födelsedagspresent stå där på marmorbordet så blir jag helt varm och vill inte ha någon annan vas i hela världen (eller ens flytta) Passade ju så fiint, lilla stora gumman, där har hon gått och tänkt och valt så lilla mamsen ska bli glad!<3.

Apropå Lolo så är det ju naturligtvis såå mycket fokus på studenten just nu och nowsdays så är det ju så himla mycket runt som ska hinnas med. Det är ”100-dagars” och massa aktiviteter runt det och utklädnadsshower och klasstävlingar och mösspåtagningen och poängjakter innan det är själva STUDENTEN och då är det så klart massa som ska hända också. Sen två dagar senare åker de iväg till Cypern 25 stycken för att ”fira student”.  Idag berättade tex Lolo att en klasskompis ska flyga tor till Paris bara för att ta ett foto där för då får man visst ”massa poäng” i poängjakten! Liite skillnad mot när en annan tog studenten – då var det champagnefrukost i min lilla lägenhet för klassen, det var utspringet, mottagning hemma för släkten och sen fest på nattklubb  (jag var förlovad och bodde med en äldre kille och var dööseriös och var inte särskilt intresserad av studenten alls – minns iaf att vi målade oss helt blå någon dag och ja det var väl allt ”studentspexigt” vi gjorde haha;)

.

Nej nu ska jag kila ner och hämta upp rena lakan från källaren och bädda rent och sen blir det sängen för mig här! (så himla trött och längtar efter att lägga huvudet kudden och se en serie på lapen)

Ha nu en fortsatt mysig kväll fining<3

.

KRAM

.

 

.

9 kommentarer till “LOLO´S VAS & STUDENTEN 2023

 1. Underbar vas! Var hittar man den?
  Åhhh, vad det hade varit fint med lite student inspo! Dekorationer, presenter, tips på mat till student mottagningen, blommor m m

 2. Inte undra på att jorden brinner när det flygs på det sättet.
  Men du har ett fint hem, såklart.

 3. Fina bilder och snygg vas. Låter ju helt absurt att resa till Paris för att ta en bild. Förstår att många föräldrar går på knä inför studenten med sådana krav.

 4. I år ska jag njuta av att se alla andra schåa med studenten. Förra året hade jag studenten för min yngsta och allt som hör till. Resa, bal, mösspåtagning, utspringsdagen, mottagning och innan dessa dagar alla 50-150 dagars tillställningar. När man är mitt i det så tänker man inte så mycket men efteråt så reflekterar man på alla som inte har råd och som inte kan låta sina studenter vara med på allt. Hur som helst så är det en härlig tid med skolavslutningar och studenter och förhoppningsvis fint väder. Jag önskar alla studenter ett stort lycka till i framtiden och hoppas att allt elände i världen vänder snart.

 5. Jättevackert rum med många fina detaljer såsom vasen. Så vilsamt och sobert med ljusa toner. Man undrar ju generellt numera varför alla dessa resor i samband med student och möhippor till exempel. Tycks ha gått inflation i firande. Lite sorgligt för planeten och för alla som inte har råd. Frågan är om det är så mycket roligare egentligen eller bara för att imponera på varandra eller typ sociala media grej.

  1. Håller helt med dig Karin…vi bygger en värld med en massa saker baserat på pengar, yta och sociala medier. Att det tex ska vara bröllop i 3 dagar? Varför då? Barnen ser ut som om dom ska på röda mattan en vanlig kväll på stan. Tycker det har blivit helt hysteriskt med allt och jag hoppas snart vi ser en vändande trend där allt lugnar ner sig och att vi backar bandet.
   Allt hypas upp mer och mer. Samtidigt är psykisk ohälsa större än någonsin. Jag tror det beror mycket på att allt visas upp. Det ger chans till många att jämföra sig och känna sig misslyckade för att man inte kan få det av sina föräldrar eller har den möjligheten.

   När jag var liten så hade vi kalas hemma hos någon med fiskdamm. Möhippan var som Petras och studenten var ett flak och lite fest i några dagar. Att ta ett flyg till Paris för att ta ett foto? Det känns helt omdömeslöst att gå med på som förälder och jag blir verkligen provocerad av att läsa det.
   Det är såklart roligt att saker förändras, men det har gått åt helt fel håll i det här.
   Såg nyss att det hanteras 36 ton kläder per dag på en sorteringsanläggning som heter Sysav i Malmö. 36 T O N per D A G!
   Det gjorde mig väldigt ledsen.

   Jag är glad att inte behöva vara en del av spektaklet 🙂 oavsett.

   1. Kan inte annat än hålla med dig, vart är vi på väg med allt detta hypande och så storslaget så man baxnar, att flyga t Paris för att ta ett foto, blir mörkrädd…! Hur blir det för denna generationen när de kommer ut i verkligheten? Tror många hade mått bättre av det enkla, genuina. Inte konstigt att psykisk ohälsa ökar (och skulder…)

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg