HAMMOCK PERGOLA

.

Så var den klar – mitt lilla snabba projekt där nere i den fs studsmattehörnan! (och så att det inte blir lite upprörda tankar igen här inne – jag tror inte Moje får en sämre barndom för att den gamla skrothögen kasserades och ja han får motion ändå:) Har alltid velat sätta upp en skön hängmatta att softa i, men älskar inte såna, men vi har liksom inga träd så står så passa nära varandra. Så jag googlade runt och fann det ultimata för romantiskt gungmattesving – en Hammock pergola! Och det blev faktiskt riktigt riktigt fint.

..

.

Utgick från stilen på vår vanliga pergola och nu ser det ut så här när man kommer in på själva gården – rakt fram ner till vänster är det ett nytt litet rum i form av syrenberså (syrenerna har ju inte blivit en häck runt om än men sen så:)

..

 

.

Hängmattepergoal är ett perfekt diy, lagom avancerat för en hobbysnickare! Det som tog lite tid var att gräva gropar och gjuta fast stolpar med betong. Sen bara i med limträpelare (90×90) i sk stolpskor och skruva fast. Höjden väljer man ju själv (jag tror vår blev 2,50 cm) Sen två lagom långa reglar (typ 3,50 cm) upptill som nedsågas i ändra och skruvas fast. På den 11 st små smalare reglar som också nedsågas i båda ändar och sen fästs med vinkeljärn (nej på bilden har jag inte hunnit dra fast dem helt än om man detaljstuderar;). Måla och klart!

.

.

Har planterat en ljusblå en klematis vid pergolan (Sea Breeze) som jag hoppas ska blir stor och härlig kasta sig upp och över den (Hängmattan hittade jag på Bauhaus, vill dock ha en liknande fast dubbel)

.

.

.

Mysigt!

..

Här mår jag annars faktiskt fortfarande sisådär, det är som influensan som jag fick vill inte riktigt vill släppa taget och det är sååå segt! Fick världens hosta inatt och så halsont och lite feber idag igen, det är ju för sjutton 3 veckor sen jag blev sjuk gaaah. Får hoppas det går över snart, typ sämsta tiden att vara krasslig på. Nu vill man ju vara superpigg, göra massa kul och bara njuta 100% av underbara maj.

.

Nu ska jag koka mig en stor kopp honungste här och gå ut och sätta mig på altanen men vi ses imorgon igen godingar!

.

KRAM

.

.

.

24 kommentarer till “HAMMOCK PERGOLA

 1. Vad fint! Så inspirerande och tack för påminnelsen att också ta fram min vita hängmatta med fransar!

 2. Fantastiskt fint och en så bra idé med hängmattan i pergolan. 😊 Jag funderar lite på krukan som du har klematisen i – kommer inte den att spricka i vinter? Jag har bara haft nedgrävd klematis, men finns det ett sätt att ha den i kruka så är jag helt klart intresserad!

  1. Tack snälla! Man kan tydligen ha klematis i kruka och just den här krukan är en frosttålig en från Plantagen☺️

   1. Det låter ju toppenbra!
    Får bli en tur till plantagen i helgen 😎

 3. Jätte fint! Så imponerad av dig och alla er som orkar och älskar att hålla på med trädgårdsarbete. Själv har jag rationaliserat bort allt vad gäller trädgård då det inte känns lustfyllt och bara skapar dåligt samvete. Njuter av andras idoga arbete på håll istället.

  1. Tack!🥰Ja man måste verkligen ha det som en hobby och älska det, annars är det ju bara ett evigt arbete. För mig är ju trädgårdsfixet ren avkoppling och ett nöje😍

 4. Men så fantastiskt fint! Det är som att den där plätten är gjord för en hängmatta och inte en studsmatta 😉

 5. Så fint det blev och du har ju en underbar och vacker trädgård men så trist med det gula huset det stör ju hela bilden hoppas det växer fort och döljer det

  1. Tack!
   Och jag som tycker det är ett så himla fint hus som gör mig glad! Gillar att det är just vackert solgult, klassiskt och ger värme. De som äger huset har bott där längre än oss och vi ser typ inte varandra:)

 6. Jättefint! Hela din trädgård är så fin, du är verkligen duktig!

 7. Så vackert!
  Tack för tipset, det blir ett sommarprojekt här hemma hos mig, då jag inte heller har några träd att hänga hängmattan i.

 8. Har precis som du varit dålig i snart 3 veckor. Värsta fyrkylningen eller influensan på väldigt många år.
  Älskar också trädgårdsarbete, är avkopplande och får massa energi av det.
  Din trädgård är verkligen magisk.

 9. Vad fint ni får det, fast det har ju alltid varit fint egentligen:-) En fråga angående er Buxbomshäck, du hade lite funderingar förra året då den inte såg pigg ut, gjorde du något åt den då? Nu ser den verkligen fin ut och min egen är inte grön utan mer gulbrun…

 10. Älskar att hålla på i trädgården och i år är det mer odling av grönsaker än tidigare. Jag har haft Covid i en vecka så det går igen den rackars influensan. Jättefin trädgård ni har och så där lummig som är så vackert.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg