FINA LYKTOR

 

REKLAM/ANNONSLÄNKAR ÅHLENS

.

Jag har letat ett tag efter fina lyktor till terrassen och det har faktiskt inte varit det lättaste. Jag ville inte ha blanka (s å 2011); inte svarta (för hårt) inte mässing (hallå) inte ambiance-grå-rotting eller gul-rotting. Visste inte riktigt vad jag ville ha men mest bara fina och enkla och diskreta. Så snubblade jag på dessa från Ernst och de var ju e x a k t rätt. Herregud så fina och ja lagom! Finns i flera storlekar i en  perfekt ljus greige färg och enkel design. Snyggt att den stora är för staerinljus och de små för värmeljus/små blockljus.

Stor lykta frö kronljus hittar du här och liten lykta för värmeljus här

..

.

Såå snygga eller hur! Har precis klickat hem en till  stor beige Ernstlykta faktiskt. Ernst är ju riktigt bra på lyktor, dessa räfflade har jag i olika storlekar sen några år och de är fortfarande så fina i glaset trots att de stått ute. Prisvärda också – ett bra lykttips!

.

Önskar er en finfin fredagskväll snyggingar – här är det btw så varmt just nu så nästan alla husets gamla spröjsfönster står öppna och vi sitter och dricker iskalla drinkar i soffan här! Men jag klagar absolut inte, älskar sol och värme:)

.

KRAM

.

.

17 kommentarer till “FINA LYKTOR

  1. Superfina lyktor såklart, men jag kan inte låta bli att tycka att sättet du uttrycker dig är så plumpt och låter inte trevligt alls. Görs det med flit för att skapa debatt och att få fler kommentarer eller vad beror det på?

    1. Det jag menade när jag skrev om blanka och mässingslyktor så är det bara en känsla jag har för vad som passar hos mig och inte och jag försöker nog vara ja lite rolig? Jag har ju haft såna också, för 12 år sedan hade jag enorma blanka lyktor för det var modernt då, men det passar liksom inte längre. Jag hoppas verkligen ingen tycker jag är elak eller tar det jag skrev om lyktorna personligt, det var inte riktat till någon.

      1. Och egentligen förstår jag det. Jag tror inte egentligen att du försöker vara elak. Men för oss som kanske inte har ekonomisk möjlighet alt tänker på miljön eller av andra anledningar väljer att ha kvar det du nedvärderar känns det sådär faktiskt.
        Det är din blogg och du skriver vad du vill, men önskemål är att det räcker med att skriva vad som i ditt tycke är fint istället för vad som inte är det.

        1. Håller med! Modernt då! Jag tänker mer i termer vad kan jag bidra med miljömässigt och vad gillar jag. Inte vara slav under trender, så omodernt. Hur tänker du kring miljö/klimat och din påverkan på konsumtion? Att vi står inför en klimatkris är inget hittepå utan fakta. Detta är inte menat som nått påhopp utan vill lyfta vår tids viktigaste fråga.

  2. Det handlar om tycke och smak. Och var/hur man bor. Hos oss som bor vid havet och med väldigt stor tomt och stor altan skulle dessa lyktor se lite fjuttiga, klena ut. Här tycker jag det passar med lite mer rustika, maffiga lyktor. Gärna svarta. Eller mässing. :).

  3. Kanske snarare så att man skall fundera över varför man tar illa vid sig? Om Petra tycker att gult är fult (och gult är min bästa färg) ska jag då bli påverkad av det eller ens bry mig om det? Vi alla tycker olika och även om jag då är sååå omodern i Petras ögon – vad gör det mig? Ta saker för vad de är. Läs mellan raderna. Och lär känna Petras härliga humor istället, eller inte. Valfritt såklart. Ska allt vridas och vändas i absurdum så finns ju inget att skriva om alls.

    Orimligt att du ens ska behöva förklara dig här.

    Tack och hej ❤️

  4. Konstig humor som inte går fram i skrift…Jag tycker inte det är orimligt, tycker också det känns tråkigt att skriva urk, blä etc. Känns oproffsigt eller hur man ska beskriva det. Det räcker väl med att skriva att något är fint osv..? det skrivs ju ofta i kommentatsfältet att ”har man i inget trevligt att säga så kan man va tyst”? (Detta är inget påhopp mot någon!!) Men det kanske bara gäller dem som kommenterar? Hur som, fina lyktor. Köpte dem förra året , men det var svårt att få hem dem hela i frakten. Löste det dock hos en glasmästare:)

    1. Men alla tycker olika…å slulle jag ta åt mig för det så blir livet ganska jobbigt.
      Petra är ju en person som är i nuet i trender. Så låt henne känna så. Vi ska inte tala om för henne hur hon ska skriva.

  5. Exakt, men då behöver väl inte du heller kommentera andras kommentarer. Det är trevligt att det finns olika åsikter och jag tycker lyktorna är jättefina! Själv har jag maffiga svarta och det var roligt att läsa att andra också tycker det är fint.

    1. Varför inte? Varför vart det fel? Jag tycker att människor som är taskiga inte ska komma undan med det. Jag gillar inte mobbare och kommer aldrig att göra.
      De får kobba med sig själva..om det inte funkar..knip igen kakhålet

  6. Finner inte ens ord för denna ”diskussion”, asså snälla tagga ner eller nu kanske jag kränkte någon??
    Och Petra som vanligt stor kram till dig💞

  7. Jag har svårt att ta till mig dina tips att du hittat något som är så fint och perfekt när det är reklam. Jag tycker dessutom inte det är speciellt proffsigt att uttrycka sig på det viset du gör heller i en reklam. Man kan absolut tycka olika om vad som är fint och inte men du uttrycker sig nedsättande om de som har en annan smak än dig. Det är sista gången jag läser denna blogg för den har blivit otroligt opersonlig och det är hälften reklam.

  8. Hejsan!
    Vart kommer dom fina terrakotta krukorna ifrån med kant?
    Tacksam för svar / Anne

  9. Åsa K kan nog svara dig om var krukorna är köpta
    hon har ju helt tagit över petrad blogg nu och säger att hon inte tycker om mobbare men hon mobbar ju själv och ger ett fult svar till Jessica och flera andra

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg