TADAAA – MIN CANON EOS R5

.

Som ni kanske minns (eller några av er minns!) så blev ju bla min kamera kvar på hotellet när plötsligt fick fly en skogsbrand på sydöstra Rhodos i juli i full panik. Tråkigt så klart och det fick helt enkelt bli en ny kamera för mig. Hade en Canon Mark 5d III men den var 6 år gammal och hade nog gjort sitt ändå (tyvärr fick jag inte en krona på försäkringen) så det var bara att investera i en sprillans ny! Pratade med fotokunnigt folk, googlade runt en sväng och bestämde mig för en lite annan model men g i v e t v i s ännu en Canon. Det är ju lite så – antingen är man ”team Nikon eller Canon” och jag kan nog aldrig byta märke, har haft samma 11 år nu och älskar dem. Hur som helst, nu blev det spegellös! Massa fördelar med det som jag tyvärr inte kan rabla upp som att jag är absolut noll insatt i själva techdelen och bara går på erfarenhet och känsla när jag fotar. Learning by doing så att säga men denna kamera är en hel del lättare än min gamla Mark III som var toktung och har mycket mer smidiga finesser. Enklare att ratta helt enkelt!

.

.

Canon EOS R5 heter den och är en sk hybridkamera. Objektivet är ett Canon EOS RF 24-105mm f/4L IS USM – ett mångsidigt zoomobjektiv som fungerar till det mesta. Håller fortfarande på att lära mig nya inställningar efter en månads fotande med denna!

.

.

Ny smidig finess – jag kan föra över mina bilder direkt från kameran till Iphonen/datorn!

.

Inte billig kamera men väldigt häftig proffsig kamera/objektiv och rekommenderas om man som jag gillar att fota och fotar mycket!

.

Nu ska jag iväg till gymmet här en sväng men vi ses imorgon igen<3

.

KRAM

.

.

4 kommentarer till “TADAAA – MIN CANON EOS R5

  1. Vad synd att du inte fick något på försäkringen! Men vad roligt med en ny kamera! Ja, teknik kostar men vad fantastiskt bra kamerorna är idag jämfört med för bara tio år sedan (min är tio år och kommer inte bytas, men jag går och känner och klämmer på nya lite då och då, så mycket lättare både i vikt och menyer)! Ni kommer nog bli goda vänner 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg