ARNOLD ÄR 100% EL

 

.

Åh precis nu innan helgen kunde vi hämta vår nya bil! Arnold som känns hur skön som helst. Döper ni också era bilar förresten? Jag har haft en Gullefjun, en Johnny och en Sacha bla:) Så idag blev en minsann en tur med Arnold, Moje och med mamsen bakom ratten och jag är himla nöjd med inredningen denna gång faktiskt – ljus, lyxig och rätt opraktisk haha (jag brukar bestämma inredning och färg och H ja han bestämmer ju vilken bil:)

Är ju himla fint med en bil som går helt på el men ja lite småkonstigt, vi har ju haft en hybrid de senaste åren och det har känts lite bra att kunna tanka OM det plötsligt behövdes. I nödfall och på längre resor och så. Men nu är det alltså bara sladd som gäller, vi kände verkligen att det var dags. Får se bara hur det känns när vi ska bila ner till gården i France senare i sommar, när det ska stannas och laddas och hej och hå på vägen..

.

Kör ni på el ni också eller hybrid eller kanske fortfarande bensin/diesel?

.

Nu ska jag ta en sväng till gymmet här – ha en mysig söndagskväll godingar<3

.

KRAM

.

.

30 kommentarer till “ARNOLD ÄR 100% EL

  1. Har inte haft bil på över tjugo år, hyr när jag behöver. Då har det hittills blivit fossilt. Skulle jag ha en egen — kommer knappast att hända — skulle det kanske bli hybrid.

    Blir spännande med rapport från långkörning sen!

  2. vi har en elbil (volvo C40) och sen har jag min gamla Seat 🤗Långresor går bra men kräver lite planering med elbil, enda ner till Frankrike kan nog bli en utmaning 😉 då man kan få vänta på att alla andra ska ladda också. Men man vänjer sig snabbt 🥰 snygg är den!

  3. Vi har bilat runt i Europa med elbil, utan några som helst problem. Man får planera sin rutt lite mer noggrant bara, och ibland får man kanske stanna på ställen som är rätt trista. Men vad gör det när det bara handlar om korta stunder.
    Vi brukar planera in två stopp per dag, ett kortare för att fylla upp till 80% och ett längre i samband med mat till 100%
    Ska man ändå äta så går ju den tiden till något vettigt istället för att bara sitta och vänta på att bilen ska ladda färdigt.

  4. Jag kör diesel till vardags och bensin i hobbybilarna. Har aldrig kallat dem annat än modell namnen. I Norrbottens inland är inte el ett alternativ. Jätte fräsch inredning, men jag vågar inte tänka på hur den skulle se ut efter en älgjakts höst. Jag måste ha mörk inredning. Något annat går inte.

  5. Vi har två elbilar, funkar hur bra som helst. Vid längre resor får man ju planera lite mer men vi har inte upplevt det som något problem direkt.

  6. Vi har 2 elbilar och kör ofta långa sträckor. Både i Sverige och utomlands, aldrig varit något problem. Har aldrig stått i laddkö. Kör även hästsläp, och det funkar också:-). Kan faktiskt inte tänka mig att gå tillbaka till fossilt. Min bil heter Snövit 😁 Min mans bil heter Smurfan.

  7. Bara Dieseldoris dör mig tack. Bilar ofta som ensam tjej Gbg-Sthlm och vill inte ha stopp för laddning i mörka kvällar eller inte alls för den delen. Elbilar vet vi ju är inte miljövänliga med sina batterier så nej diesel eller bensin får det bli

    1. Vilket skitsnack 😂 Finns inte en enda livscykelanalys som visar att en fossilbil är bättre för miljön. Redan efter 1000 mil är elbilen bättre…Dessutom börjar man nu kunna återvinna batterierna, vilket kommer göra det ännu bättre.

  8. Har sett de timmeslånga köerna på Tönnebro på väg upp till fjällen flera gånger så inte elbil förrän infrastrukturen blivit bra mycket bättre och även elbilarna. Hybridbil däremot är toppen och vi har inte kört på bensin en endaste gång inom Stockholm där vi bor. Min syrras familj bilade ner till Italien i somras och de har elbil och det var nära skilsmässa flera gånger på grund av den där j-a bilen, hon tyckte det kändes som elbilen ägde familjen och inte tvärtom, all planering blev efter bilen tyvärr.

    1. Tänk va olika man upplever saker:-) Vi är inne på vår tredje elbil och skulle aldrig gå tillbaks till fossilt eller hybrid. Har aldrig stått i laddkö ( inte ens till Fjällen dit vi åker väldigt ofta) Varken i Sverige eller utomlands. Likväl som en fossilbil behöver en mack ibland så behöver en elbil en laddstation. Lika lätt att hitta i dagsläget 🙂

  9. Vi har haft bilar med enbart el de senaste åren och bilar några gånger per år till vårt hus i Spanien. Fungerar hur bra som helst! Ett klokt val !!

  10. kör fortfarande på fossiltbränsle. ena bilen diesel och den andra bensin. Så länge de går att köra och tillgång på drivmedel kommer de få hänga kvar. tänker på livscykelkostnaden också vid inköp, den ena bilen är 13 år och den andre 7 år. men i framtiden blir det nog en elbil om det är det som fortfarande är den mest miljömässiga bilen.

  11. Har en elbil och en bensin. Dick inte kört långt med elbilen än men ska testa det snart 😀snygg bil😍Merzedes är snyggaste bilen🚘

  12. Vi är i Frankrike just nu med vår Polestar och det har fungerat fantastiskt smidigt! Vissa färjor kan man ladda bilen på, sedan finns det många hotell som har egna laddstationer. Vi passade även på att ladda när vi åt lunch, så inget väntande någonstans!

  13. Vi har haft elbil i fyra år och är jättenöjda. Inga större problem upp till fjällen eller vid andra långresor. Man får planera lite bättre bara. Skulle aldrig byta tillbaks.

  14. Min plånbok klarar tyvärr inte elbil. Det förespråkas att man skall vara miljövänlig och köra på el men tyvärr är priserna skyhöga jämfört med tex bensindrivna bilar.

    1. Vi leasar vår elbil för under 4000kr och tankar gratis med våra solpaneler. Vi kör inte så mycket. Detta är perfekt för oss.

  15. VI har en elbil och en bensinare. Vi köpte Teslan när maken började pendla 9 mil enkel resa, bensinräkningarna blev alldeles för stora… Nu kör jag bensinaren till jobbet, vi använder Teslan mest men hänger vi på cyklar mm och känner att vi har en ”oplanerad” resa så blir det audin. Med all respekt, hur folk bor, jobbar och lever styr mycket om det finns möjlighet för en elbil i livet. Det kommer ta många år innan ”alla” har en – utvecklingen är ju förhoppningsvis i början och alla processer kommer bli bättre.

  16. Många idag leasar bil…antingen har man det avtalet via arbetet annars gör man det privat. I Stockholm finns det även företag som hyr ut riktiga statusbilar per timme bara för att kunna åka och visa upp sig runt Stureplan. Vilken tid vi lever i. Livet handlar om yta. Inte praktiskt eller funktion utan yta.

    1. Toppen att det finns olika alternativ för hur man gör med bilen. Sen tycker jag att alla får väl göra som de vill, att ”visa upp sig” har människan ju gjort i alla tider av olika anledningar, tänk bara tex egyptierna😅(Arnold är inte leasad eller en tjänstebil, ser att några undrar😊)

      1. Men varken du eller maken äger något fordon enligt bilregistret ☺️
        Ditt eller nåt annat bolag kanske äger den, vad vet vi 😊
        Men visst är det så att människan av olika anledningar vill visa upp sig. Kläder, hus, kropp osv. Det hör nog till vår natur 🤗

        1. Men du måste skämta?! Har du kollat upp det? Kan man ens det? Palla bry sig liksom … Det är bara en bil

          1. Det beror ju på vad man jobbar med om man behöver kolla upp eller har det framför sig ändå 😉
            Men man kan även som privatperson kolla upp vad någon har för bil om man vill det. Det mesta går att kolla upp om en person om man vill det. Inkomst är inte heller omöjligt att kolla. Så är du nyfiken eller bara undrar så varsågod 🙂

  17. Jag brukar inte döpa våra bilar, utan det blir märket ”Volvon”, eller modellen ”V70n” om vi har mer än en av samma märke. Till vardags kör vi hybrider, el-bensin (tjänstebil) och gas-bensin (privat V70 ca 15 år). Men nästa bil blir troligen en elbil, oklar vilken dock. Ska börja kolla efter sommaren – behöver fyrhjulsdrift, rymligt baksäte och att den kan dra släp. Och tyvärr kan jag inte ha så där snygg ljus klädsel… pga lantliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg