I <3 DEAUVILLE

INNEHÅLLER REKLAM MODELIN

.

Den absolut finaste publika turiststranden med strandpromenad och strandrestauranger och den största sådana  som jag någonsin varit på är den i Deauville! Vi tog en tur ner igår och hade inte baechhäng (mer shopping på rean på schemat) men gick ner en sväng ändå pga det är såå härligt där. Jag som inte badar vill egentligen inte vara på någon annan strand då sanden är perfekt len och mjuk och det är 25 meter till närmsta strandgranne, men de i familjen som älskar att bada tycker att den är f ö r stor och vattnet kanske lite ör kallt.

Här i Normandie behöver man inte vara orolig för att det blir så där hemskt stekhett  som nere vid Medelhavet numera (som på Rhodos där vi hade över 40 grader) man svettas inte ihjäl här på stranden utan det är väl mer ”Danskt strandväder” samma som i Paris dvs oftast något varmare än i Sverige. Men vädret ändras fort i Deauville! Atlanten gör att det kan gå fort mellan varmt, soligt och skönt till mulet och duggregn. Sen kan det blåsa söderifrån och de varma Afrikavindarna kan komma upp – då är det härligt!

.

 

Gårdagens! Satte på mig min nya toksnygga sommarkavaj jag hade med mig ”utifallatt” men det blev för varmt så den åkte strax av igen:)

.

.

Ursnyggt silkigt linne i spets finns här, tunn virkad kortärmad kofta finns här och kavajen finns här. Allt på superrea med 40% off

 (Jeansen är gamla, solisar Gucci och sneakers från GANT)

.

.

Mellan 15 och 17 är det svårt att hitta en restaurang men en ordentlig ordinarie meny -då är det smårätter som crepes, sallad eller som här en Croque Madame på Les Planches på huvudgatan som gäler! Hur en toast kan vara så mycket godare här än hemma är konstigt men så är det, mums

.

.

I Deauville är det galet vackert och rart och rent och underbart princip överallt. Oui finaste strandorten någonsin, finns ingen som är lika ljuvlig! Det ser ut som Disneyworld fast det är på riktigt , utan kulisser och med gamla korsvirkes hus från början av 1900-talet. Här har vi karusellen mellan Hermes och Casinot

.

 

.

Gullnosarna

.

.

Ett exempel på en privat DRÖMvilla i Deauville, finns ju hur många som helst. Mindre och större, alla är lika välvårdade och alltid med vackra trädgårdar. Finns inga sopiga bakgårdar och stökiga nybuggen någonstans som stör.

.

.

Jag och Bea  utanför borgmåstarvillan mitt i byn (alla byar har en, även om de är pyttesmå) Hemma har det verkligen något att lära av alla dessa vackra arrangemang av  blommor, träd och växter överallt – där har Västerås något att lära. (När vi lämnade stan så hade de tex ”gjort sommarfint” på Stora torget  genom att trava massa  eupallar på höjden och målat dem skrikorange och sen tryckt ner halvledsna björkar i detta 🙂

.

.

Nu ska vi försöka fixa vårt internet här i huset för är galet dåligt för tillfället!

.

Ha en underbar lördag alla!

.

KRAM

.

.

.

14 kommentarer till “I <3 DEAUVILLE

  1. Vackra tjejer :-). ser helt magiskt ut där ni är!
    Vart kommer beas kjol ifrån och din fina kofta?
    Önskar er en härlig semester

  2. Ja Västerås skulle verkligen behöva ett skönhetsråd. Så fult på många platser i city. Man har tagit bort vackra planeringar som fanns förr och t ex ersatt med gula märkliga tingestar i plast.

  3. Åh vad fint att läsa detta. ❤️ Planerar en tripp hit om ett par veckor men det jag (mina barn) tvekar på är havsbaden. Är det väldigt kallt i vattnet? Går det att hitta stränder med lite varmare vatten? Även vi ska köra ner med elbil. Hur många nätter stannade ni över på vägen?
    Hoppas ni får en fantastisk semester😍

  4. Ser helt underbart ut! Jag undrar var ditt fina orangea tygarmband är ifrån?
    Ha en fortsatt härlig semester 🙂

  5. Se underbart ut!
    Måste tyvärr hålla med om att Västerås inte lyckats särskilt bra med utsmyckningar i centrum.
    Ha en trevlig och avkopplande semester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg