SOMMARLYCKA

.

Vad är sommarlycka för dig!? Alla har ju olika preferenser och ideér om just det. De flesta ser nog tillbaka när man själv var liten och tänker på av som gjorde en så där pirrigt sommarlycklig. Jag tänker tex på cykelturer på en luten stig till Posten  genom spännande lövtunnlar i Burgsvik, sitta och meta i hamnen, kyliga kvällsbad i Östersjön med saltvattentväl. Doften av nyklippt gräs, havstång, tjärad båt, fiskrökeri, örter på knastertorr stenhäll och gyllene åkrar. Och så smaker, massa av härliga smakminnen! Jag vill att mina barn ska få detsamma, såna där enkla men mysiga sommarminnen där alla sinnena är med. Minnen av oss tillsammans – med oceaner av tid ihop (det kändes ju så när man var liten not so much nowdays!)

..

Här i Normandie har vi vårat semestersliv med en tur varje morgon till bageriet i byn för köp av croissanter (både de plain och med choklad) och så en baguette. Alltid extra allt franskfrukost med nybakat bröd frukt, ostar, skinka, äggröra, bacon, marmelader, yoghurt, kaffe och juice. Sen tar vi en tur jag och H, springer eller går ner till byn och efter det blir det oftast plagen om solen skiner som idag. Sen handla massa gott och sen hem och laga supermumsig middag! För maten är s å viktig för sommarlyckan enligt mig, sommaren är till för att njuta på möjliga alla sätt och att umgås runt middagsbordet och bjuda de man älskar på rätter man lagat med kärlek är det bästa<3

 

 

Vårt sommarställe ligger nära kusten, vi ser ju Atlanten från gården, och det finns MASSA olika fisk och skaldjur att får tag på av superkvalité. Aldrig något ”fishy” när det gäller (hehe) det utan alltid och nyfångat och fräscht. Ikväll blev det en favorit – färska (okokta) scampis som vi lägger i någon timme i  en bladning av smör, vitlök, piemento och persilja..mmmm.

 

.

Serverades med chevré chaud som jag äälskar. Det är dock bara jag som älskar det i familjen så jag smaskade i mig hela denna här fluffiga perfekt krämiga saken, med ljuvlig honung från trakten ringlad över, alldeles själv.  Duktigt eller hur!

.

.

När vi äter fisk och skaldjur så åker det här porslinet alltid fram! Alldeles underbart porslin om ni frågar mig och det och de andra serviserna på gården kommer från franska Gien. (Som de populära Oiseaux de paradistallrikarna)

.

.

Idag har vi haft en riktig varm och solig dag och mycket riktigt varit nere på plagen igen! Imorgon ska det bli ännu varmare så tar vi skatterna och åker ner tidigt till Deauville innan köerna med massa helgnjutare från Paris kommer (många Parisare som har sina sommargårdar och hus här vid kusten i Calvados)

.

Nu ska jag lägga Moje och sen så blir det deckare med Bea för det hör också till sommarlovet – spänning, godis och en lite ruggig film eller serie tillsammans med mamma och pappa i soffan!

.

KRAM

.

.

,

11 kommentarer till “SOMMARLYCKA

  1. Porslinet är ju helt fantastiskt och passar ypperligt till det ni åt. Så kul att läsa inläggen från Frankrike, det är så fint på gården. Jag tycker köket ser så fint ut med det gula kaklet. Du får gärna visa lite mer därifrån.
    Ha det fint!

  2. Så underbart ni har det♥️håller med om minnen att komma ihåg, det är det finaste man kan ge dina barn♥️♥️

  3. Åh så mysigt det låter 🙂 å allt ser så fantastiskt ut!
    Ha det fortsatt underbart nu 🙂

  4. Vad härligt det ser ut! För mig är det numera lyxigt att ta ett glas vin till lunchen, riktig semesterkänsla, något jag aldrig gör annars. Funderade på mina sommarminnen som barn, det bästa var nog ridlägren, på den tiden varade de nästan två veckor, en underbar tid för en hästtjej!

  5. Dina Frankrike-inlägg är så otroligt mysiga (likaså övriga inlägg såklart) 😍 Wow, vilket fint porslin!
    Ha en fortsatt fin semester med många härliga semesterminnen (mitt favorit barndomssommarminne är på min farmors landställe i Billdal, utanför GBG) 🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg