ASIATISK GRILLAD SOMMARLAX MED NUDELWOK

.

Idag har det bara varit sån himla mysig svensk sensommardag! Bad och brygghäng vid Mälaren och härlig lunch i solen på lilla Borgåsund. Kom hem lite så där halvsega efter dagen och det bestämdes grillning  jag svängde snabbt ihop en söt-syrlig marinad till den tinande laxen i kylen och fixade en härlig enkel nudelsallad och det blev SÅ gott. Så himla gott och fräscht så ni också måste fråga receptet så klart:)

.

Jaa jag vet inte hur det är med er men jag har iallafall hatten riktig sån unna-mig-precis-allt-jag är sugen-på-sommar! (Frankrike ni vet med tur ner till Boulangeriet varendaste morgon och massa croissanter med hallonmarmelad till frukost och sen alla dessa ostar och så vin och Quiche lorraines och enorma fileér med frites och massa sås bearnaise…Mums:)  Precis som det ska vara iofs men nu när man är hemma igen så är jag extremt sugen på lättare mat med  grillat och asiatiska smaker och mycket grösnaker! Den här grillade laxen ovan är alltså såna där vanliga frysta filéer från Ica men en riktig hit, ni måste prova.

.

.

ASIATISK GRILLAD LAX

 

Du behöver:

4 laxfileér

Japansk soja 4-5 matskedar

Sesamolja 3 matskedar

Honung 3 matskedar

Risvinäger 2 matskedar

Vitlök 4 klyftor rivna

Ingefära 1 matsked riven

Röd chili hackad efter smak

Salt, peppar

.

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till marinaden och i en skål.
Placera laxbitarna i en form. Häll 1/3 av  marinaden över laxen, täck och kyl i ca 1 timme. Ta upp laxen och salta och peppar lätt. Grilla laxen ca 2-3 minuter på varje sida tills innertemperaturen är 48-50 grader. Strössla över lite fint skivad färsk chili och servera laxen tillsammans med nudelwok och limeklyftor.

.

 

.

.

HET NUDELWOK

.

Du behöver:

Marinaden du gjorde se ovan

2 små broccolihuvud delade

3 salladslökar skivade

2 msk rostade sesamfrön

1 påse kål/morotsmix (Finns på tex Ica)

200 gram risnudlar

.

Gör så här:

Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner, häll av vattnet och lägg nudlarna åt sidan.
Värm olja i en stor stekpanna/wokpanna på medium värme. Tillsätt salladslök och broccoli och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt resten av grönsakerna och stek ihop i 5 minuter. Tillsätt marinaden och de kokta nudlarna och rostade sesamfrön och blanda allt väl. Smaka av. Mums!

.

Njut nu kvällen – här blir det nu lite Morden i Helsingör med jordgubbar som snacks!

.

KRAM

.

.

.

11 kommentarer till “ASIATISK GRILLAD SOMMARLAX MED NUDELWOK

  1. Morden i Helsingör ser jag också på, en riktigt bra deckare hör liksom sommaren till och ja, även extra mycket av det goda livet (mao godis, snacks, glass och allt annat man är sugen på) 😉 Receptet låter riktigt smarrigt, måste testas 🙂

    1. Jag hittar ett par småfel som jag antar är autocorrect som valt fel ord. Men inget av dem gör meningarna helt obegripliga, det är exempelvis ganska enkelt att förstå att ”hatten” ska vara ”haft en”. Vad är det du inte får ihop?

      1. Tycker det blir väldigt störande i en text, och tänker att man som bl.a. bloggare vill skriva korrekt och framför allt då läser igenom sina texter. Är ofta det blir så.

        1. Jag undrar alltså inte över din åsikt, den var underförstådd redan i din första kommentar, jag undrar vad det är du inte får ihop.

          Eller undrade, nu förstod jag att det bara var gnäll och inte att du på riktigt inte fick ihop texten. Jaja du ska få gnälla på i fred så går jag och skriver en handlarlista så jag kan testa Petras (fullt begripliga) recept imorgon. Vi får alla göra det vi mår bra av.

          Petra, tack för tipset! Det blir bjudmiddag hos oss imorgon! 💗

          1. Ja nu börjar semestrar gå mot sitt slut, å det innebär att gnällkärringarna återkommer 😅
            Ett råd jag fick av en psykolog en gång var att immitera det gnälliga med en rolig röst å sen skratta åt det 🤗
            kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg