STICKY CHICKEN

.

Är ni också lite småtrötta på allt grillat och vill ha något helt annat och superhärligt till middag!? Prova att köra denna rätt i helgen tex för herreguuud vilken god kyckling. Enkel också – sköter sig själv i ugnen! Detta är Sticky Chicken – sötsyrligstarkklibbig asiatisk kyckling som blev så himla saftig och smarrig. Serveras med hemmagjord fint strimlad coleslaw och jasminris – mums!

.

.

Här kommer receptet på detta smarriga:

 

STICKY CHICKEN

.4 portioner

Du behöver:

4 kyckling fileér

 ca 1 dl mjöl

1 dl sweet chilisås

0,5 dl ostronsås

0,5 dl ketchup

2 msk flytande honung

2 msk japansk soja

1 msk fisksås

2 klyftor vitlök, rivna

1 msk färsk ingefära, riven

1 1/2 msk sriracha 

1 limefrukt, pressad saft

koriander

.

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till såsen. Vänd kycklingfiléerna i mjöl och lägg dem i en ugnssäker form. Hälls såsen över kycklingen. Tillaga i ugnen ca 30 minuter.

 

 

COLESLAW

.

Du behöver:

ca 1/4 vitkålshuvud

1 morot

1 klyfta vitlök, riven

6 cm purjolök, tunt skivad

1 msk hackad gräslök

6 msk crème fraîche

4 msk majonnäs

salt

svartpeppar

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till coleslawen i en skål. Smaka med salt och peppar.

 

Servera din sticky chicken med coleslaw och kokt ris och lime och strössla över massa koriander (om ni gillar det:)

.

.

Perfekt helgmat med det där lilla extra yumyum

.

Önskar er en fortsatt härlig fredag nu! (Här i småstaden är det både soligt och varmt, underbart:)

.

KRAM

.

.

.

6 kommentarer till “STICKY CHICKEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg