.
Idag har jag bakat höstens första äppelkaka, alltså hur gott är inte det!
Vi har verkligen s å stor äppelskörd i år, det är inte klokt. Och fina är de också äpplena, stora och jämna och så där krispigt fräscha. Vi har ett stort maffigt träd med perfekta syrliga lite hårdare äpplen att göra kakor och kompotter på och ett träd stort träd med söta mjukare gulare äpplen (fråga mig inte om vilka sorter det är, träden är nog lika gamla som huset:)
.
.
Gjorde två kakor av ett kakrecept – de här mindre formarna är så himla lagom. En liten kaka att servera direkt till sugna älsklingar och en kaka att ställa i frysen.
.
.
Nä dessa äppelkakor var inte svåra att få till alls – gick så snabbt att baka! Och mjuka kakor är alltid godare när de innehåller bla kardemumma och mandelmassa, iaf om ni frågar mig:)
.
.
ÄPPELKAKA MED MANDELMASSA
Du behöver:
.
Kan berätta att ena äppelkakan redan är slut – bra betyg!
.
Och vilket väder vi har fått igen! Fick värsta sommarkänslan idag när jag satt ute på eftermiddagen och njöt i solen, s å himla härligt och det ska visst hålla i sig ett par dagar, håller tummarna för det.
.
Hoppas ni har en fin lill-lördag alla<3
.
KRAM
.
.
Härligt. 👌
Så gott måste jag baka, galet så mycket frukt i år.
Är det en kökshandduk man skymtar där, var kommer den ifrån?
måste prova att göra den. Störtregn o åska i Stockholm annars varit 23 grader. Ska bli fint igen i morgon. kram.
Såååå god🍏🍏🍏🥮🥮🥮bakade igår 🥰blir defenitivt fler ggr🥰
Den ser jättegod ut! Jag behöver nya springformar, vart har du köpt dina?
Hej!
Håller på att röra ihop denna äppelkaka. Men blir förvånad att den inte innehåller något bakpulver. Men jag bakar på efter utsprungsreceptet.
Trevlig helg! 🍂🍂🍂