PROFFSIGT DRINKTILLTUGG MED BRESAOLA & CHÈVRE

.

Något som man alltid gör när man har middagsgäster är ju att bjuda på något gott att dricka och något litet gott att mumsa på till. Finns ju massor med goda drinksnacks och tilltugg att fixa och oftast brukar jag gå för rom, lax eller skaldjur och utgå från det. Men häromdagen gjorde jag tilltugg med bresaola och chèvre som blev så goda! Krispigt, lite kryddigt, salt och så lite sött. Chèvre kan vara den godaste osten jag vet, speciellt varm och tillsammans med det andra på tilltuggen så blev det en fullträff. Snabbt fixade också men känns proffsiga!

.

,

 

.

Freeedag idag och detta passar ju perfekt om ni har gäster ikväll! Sol, lite bubbel i glasen, värme och så tokgoda snittar:)

.

Något som inte är perfekt är att jag ligger här tokförkyld (Tack Moje:) och jag som skulle på tjejweekend i Sälen denna helg. Och nu måste ju inte någon kraxa om att vi i hela familjen alltid är sjuka som häromdagen ”Det är ju alltid någon som är sjuk i eran familj… här är man sjuk knappt en gång om året, har du för rent eller hanterar du kanske mat fel? Något känns ju konstigt???” Nej vi är inte a l l t i d sjuka men eftersom vi har ett barn i lågstadieålder så får vi hem en hel del som går. Men den som skrev kanske inte har barn eller är så gammal så denne glömt bort hur det kan vara då (inte hos alla, men hos många) Sju barn i Mojes klass var sjuka idag tex. Sen skriver jag ju ibland om att jag får riktigt ont efter träning, jag har ju tex mina diskbråck och en skinka som påverkar en höft. Och min migrän. Och sabla PMDS

Men good for you att att du är sjuk knappt en gång om året, njuut säger jag bara – här ska jag själv gå och ta en värktablett och nässpray (om det finns något kvar vill säga, måste nog fylla på förrådet;)

.

Ja just det – receptet ska jag ge er först:

.

BRESAOLA & CHÈVRETILLTUGG

.

Du behöver:

1 fryst smördeg på rulle eller flera ark
10 skivor bresaola
100 g chèvre utan kanten
1,5 dl crème fraiche 34%
salt
nymalen svartpeppar efter smak

Topping/dekoration
honung, flytande
rostade pinjenötter
hackad timjan
ruccola

Gör så här1.

Sätt ugnen på 200 grader.  Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Stansa ut cirklar (ett par cm i diameter) med en kakform eller liknande Lägg ut lite bresaola på varje smördegsrundel. Sätt in i ugnen i 15-16 min tills smördegen blivit lite mjukt gyllene i färgen. Blanda samman ingredienserna till chèvrekrämen och ställ svalt. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills de får lite gyllenbrun färg. Lägg smördegsrundlarna på ett serveringsfat och spritsa eller skeda på chèvrekräm på varje snitt. Ringla över honung, hacka över färsk timjan och ruccola och strö på rostade pinjenötter. Ta några varv med pepparkvarnen över snittarna. och servera!

.

Ha en happy fredag nu vänner!

.

KRAM

.

.

16 kommentarer till “PROFFSIGT DRINKTILLTUGG MED BRESAOLA & CHÈVRE

  1. Ett tips om man vill höja immunförsvaret är mjölksyratabletter. Om du inte redan äter det alltså 🙂 krya på dig fort oavsett!

    1. Hej! Inte alls relaterat till det här inlägget, men – jag är på jakt efter hängande blomlådor (samma serie men olika storlekar, en lite bredare och nästan som en kruka bara) för att hänga över ett staket. De jag hittar ser mest ut som den här typen av blomlåda har gjort den 80-talet och jag skulle vilja ha något annat. Du som har en så fantastisk trädgård kanske har hittat fina blomlådor någonstans och kan tipsa? 🙂

  2. Såå tradigt med förkylningen när du skulle ut på skojsigheter. Hoppas du kryar på dig snabbt. Typiskt nu när alla kommer samman efter ledigheten, sprids som en löpeld. Receptet ser👌 ut . Tackar.

  3. Fast ni är verkligen sjuka ofta. Och det var inte så länge sedan jag hade barn i skolåldern. Dom var sällan sjuka, ocj jag smittades sällan av dom. Å andra sidan jobbar jag inom vården och träffar många, och har kanske blivit härdad? Petra går ju inte till någon arbetsplats. Träffar därför inte så många andra, tänker jag.

    1. Jag jobbar i vården och är väldigt ofta förkyld, har småbarn. Varför ens hålla på o jämföra? Immunförsvaret är olika hos oss alla, vissa har lättare att drabbas av förkylningar, inget konstigt med det!

  4. Men så surt att missa tjejhelg i Sälen🥳 Krya på er alla💕 Kommer verkligen ihåg hur småbarnsåren var😷

  5. Stackare! Så trist nu när du skulle ut på roligheter. Trots att jag numera bara har tonåringar så minns jag så väl hur ofta man var sjuk när barnen var mindre, gick inte att ducka för de ”giftiga” bacillerna. Numera inte lika ofta tack och lov. Krya på dig/er! ❤️‍🩹

  6. Hej! Inte alls relaterat till det här inlägget, men – jag är på jakt efter hängande blomlådor (samma serie men olika storlekar, en lite bredare och nästan som en kruka bara) för att hänga över ett staket. De jag hittar ser mest ut som den här typen av blomlåda har gjort den 80-talet och jag skulle vilja ha något annat. Du som har en så fantastisk trädgård kanske har hittat fina blomlådor någonstans och kan tipsa? 🙂

  7. Grattis till bittra människor som sällan är sjuka! Har två grabbar som var typ konstant sjuka tills dem fylld 2 siffrigt, not so fun… Men nu är det bättre!
    Hoppas du hinner krya så du kan komma iväg till Sälen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg