FISH TACO PÅ EN SÖNDAG

.

Bonsoir!

Mår ni bra vänner?! Här är det bara bra men denna söndag har gått i blixtfart, vi hade planerat att göra massa med saker med vår hus. Ni vet måla lite fönster, fixa trasig garagedörr, måla väggar inne, tvätta allas sängkläder, klippa avenbokshäcken, klippa gräsmattan, åka till Återbruket osv..jodå vi hann väl med hälften ungefär:)

.

Tänkte att jag skulle bjuda lilla familjen på något riktigt smaskigt denna söndags ikväll som alla gillar (liite dåligt samvete också för att vi inte hittat på något med barnen utan har bara ”fixat” hela tiden) Blev så sugen på fishtacos, var s å länge sen och det gillar ju alla (utom Moje men han fick tacos med vanlig tacoköttfärs) Bland det bästa jag vet när det gäller texmex men jag höll på att glömma en viktig detalj – chipottlemajjon! Hade ingen färdig hemma men fixade snabbt en helt perfekt av vanlig mayo och chipottlechilikrydda, mums.

.

 

.

Mangosalsa är det bästa, svårt bara att hitta perfekt mogen mango inte sant? Och fryst är inte samma sak, för slemmig och smaklös om ni frågar mig. Ja fin mango är ungefär lika svår att hitta som fin avokado. Men idag hittade jag något nytt i grönsaksdisken på Ica nämligen Ätmogen avocado! Tidigare har de ju haft ”Mogen avokado” i sån förpackning med två och de där brukar ju vara stenhårde eller övermogna. Men de ätmogna var faktiskt precis som de ska:)

.

 

.

Hittade riktigt fin torskrygg som snabbrimmades först (torsken läggs i 2 liter vatten med 1 deciliter grovsalt i 30 min)

 

.F R I T E R A D  T O R S K

4 personer

.

Du behöver:

600 g rimmad torskfilé/rygg

2 krm nymald svartpeppar

1,5 dl vetemjöl

1 ägg

3 dl pankoströbröd

rapsolja/frityrolja att fritera i

.

Gör så här: 

Skär den snabbrimamde fisken i större bitar. Peppra Doppa i mjöl, vispat ägg och sist i pankoströbrödet. Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 180 grader. Fritera några fiskbitar i taget tills de är gyllene, ca 4–5 min. Låt rinna av på hushållspapper.

.

’.

M A N G O S A L S A

Du behöver:

2-300 g färsk mango

1 röd chili, juice från en 1 lime

1 liten ask körsbärstomater

2 msk olivolja

1 msk äppelcidervinäger

färsk koriander

salt & peppar

.

Gör så här: 

Skär mangon  och tomaternai mindre bitar. Finhacka chilin. Blanda allt tillsammans med limejuice, olivolja och äppelcidervinäger. Tillsätt koriander efter smak och smaka av med salt och peppar.

.

 

 

G U A C A M O L E

Du behöver:

3 avocados

2 dl creme fraiche

2 vitlöksklyftor

1 msk lime

2 krm salt

1/2 tsk sambal olek

1/2 dl hackad koriander

1/2 tsk chiliflakes

.

Gör så här: 

Halvera och gröp ur avokadorna. Mixa eller mosa fruktköttet. Blanda med crème fraiche, vitlöksklyftor, chiliflakes, lime, koriander, salt och sambal oelek. Smaka av styrkan.

 

.

P I C K L A D  R Ö D L Ö K

Du behöver: 

2 normalstora rödlökar, 1 dl socker, 1/2 dl ättika (12%), 1 dl vatten

Gör så här:

Skala, dela och skiva lökarna i tunna skivor (Använd gärna mandolin). Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då.

.

Så fick det bli köpetortillas till idag eftersom jag inte hann fixa egna helt enkelt!  Supergott med det också så klart.

 

.

Hoppas ni också hade en fin söndag??

.

KRAM

.

..

 

3 kommentarer till “FISH TACO PÅ EN SÖNDAG

  1. Å det där ser supersmarrigt ut. Ibland så behöver barn bara få va. Bra om dom kan underhålla sig själva ibland eller bara vara med kompisar. Då blir utflykterna roligare och uppskattas mer när man väl gör något med dom.

  2. Men tack, vilket bra tips på egna fiskpinnar, så mycket nyttigare ju 🙂 Vi gör också fiskpinnetacos lite då och då men inte ens tänkt på att göra egna fiskpinnar, men nästa gång så 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg