I HALLEN IDAG & VINTER NEJ TACK

.

Favvopltas i hallen med mulliga fåtöljen från Dusty Deco.

.

 

.

Plockar fortfarande in snittisar från gården varje dag men det är nog inte många veckor kvar innan det är slut med det! Gaaah orkar inte ens tänka vinterhalvår och känner mig inte alls klar med skön härlig sommar och sool och uteliv.

Någon mer som känner samma? Eller någon som vill dela med sig av lite ”kyla och vinterpepp”?!?

.

.

Kikar in med lite pics jag tog i hallen denna småmulna septembertisdag! Strax innan jag åkte till skolam  och hämtade min Moje och sen tog vi en sväng och köpte fika. Att hämta Moje i skolan är min favvstund på hela dagen, det är bara så himla mysigt. Dels för att han går på den mysigaste skolan man kan tänka sig (ser ut som ett litet gulligt rosa sekelskiftesslott men byggs just nu ut så den blir så mycket större! Jättekul för alla barnen och pedagogerna så klart med nytt och modernt men inte lika kul för alla de grannar som berörs här i området kanske..) och dels för att han är så extremt gullig, min lilla sladdis!

.

Men nu har vi fikat klart han och jag och Moje har satt sig framför Playstation  och jag ska kolla vidare på ett avsnitt av Det perfekta paret med ursnygga Nicole Kidman på Netflix

.

Ha nu en fortsatt skön tisdag!

.

KRAM

.

.

.

 

21 kommentarer till “I HALLEN IDAG & VINTER NEJ TACK

  1. Vi lever så otroligt olika liv, att kunna hämta från skolan och sen titta på serie är helt främmande för mig. Många av oss måste vare ombytta och incheckade 06.45, långt ifrån din verklighet.
    Vi lever så olika liv och slutar aldrig att förvånas över att ”influenser” klagar över att behöva gå upp 06.15 för att komma i ordning och få iväg ungar innan jobb.
    06.15 traskade mina ungar iväg till förskolan och då var deras pappa en flygkapten så vi var alltså inte en ensam mamma familj.
    Måste väl säga att detta inte är en kritik då vissa läsare är väldigt ”försvarande”, men tänker ganska ofta att din livsstil inte är det ”normala”.
    Känns som att den verkliga världen inte riktigt finns längre pga alla olika sociala medier, är jag helt ute och cyklar?

    1. jag tror ändå på sikt att vi som förvärvsarbetar är ändå lyckligare och känner oss behövda och då menar jag BEHÖVDA.

      1. Ha! Jag förvärvsjobbar någonstans mellan 11-14 timmar per dag. Jag behöver Petras blogg som en liten tillflyktsort i vardagen. Så glad över att hon provar recept och delar med sig så att jag slipper leta (jag kikar i arkivet och har många av mina receptfavoriter härifrån). Glad över tips om allt från kläder till inredning. Glad över att hon i princip alltid sprider glädje och positivitet. Ja kort sagt, jag BEHÖVER Petra. Man ska inte underskatta små glädjeämnen i vardagen.

        1. Precis så Maja! <3
          Tack Petra för allt du så generöst bjuder på här inne. Precis vad jag behöver. Fint så.

      2. Tänk så olika man är. Själv känner jag mig oändligt mer behövd av mina barn, än på ett kontor.
        Jag väljer att jobba 20-50% och ha barnen hemma så mycket det bara går.
        Tänker ofta på vad jag vill känna på min dödsbädd, och vet att jag aldrig kommer ångra att jag jobbade så lite det bara gick.

        1. Sara, det låter fantastiskt att jobba så pass lite. Men långt ifrån alla har den möjligheten. jag skulle behöva ha en extrainkomst känner jag m alla kostnadsökningar som blivit.
          Förstår att du utgår ifrån dig själv och din dödsbädd, men som sagt, många har inte möjligheten att tänka så.

          1. Förstår inte kommentaren riktigt?
            Såklart har alla olika möjligheter, poängen var huruvida man känner sig behövd och därmed lycklig på jobbet.

            Jag känner mig mer behövd av mina barn och gör allt jag kan för att vara där för dem. Det gör mig lycklig.

            Om man tycker sig bli mer lycklig av att jobba så gör man ju sådana val.

            Eller så har man inget val, men det var inte utgångspunkten i min respons.

        2. Förvärvsarbeta är en sak och känna sig behövd men att vara och känna sig behövd av barnen är väl ändå en självklarhet…

      3. Lyckligare att känna att man är behövd av andra än sina egna barn? Tragiskt..
        Jag är lycklig över att kunna finnas där för mina barn som jag har valt att sätta till världen!
        Om jag hade behövt lämna mina barn till skolan så okristligt tidigt varje dag hade jag skolat om mig eller gått ner i arbetstid. Tiden med mina barn är viktigare än att få bekräftelse och känna mig behövd av en arbetsplats!

  2. Så himla fint! Verkligen superfina väggfärger du tagit fram. Nyfiken på ”det rosa” rummet man fick en skymt av i julas. Kanske kommer det lite bilder därifrån i höst ?🤗

    1. Tack snälla! Det rummet väntar faktiskt fortfarande på att Bea ska flytta in:)
      Moje ska få hennes rum då hon flyttar ner men han är fortfarande uppe och springer varje natt (mörkrädd) så vi måste vänta lite med den byta-rumrockaden

  3. Jag gillar verkligen höst och vinter, är ingen sommarmänniska. Tycker mest att det är för varmt och jobbigt och alldeles för höga krav på att allt skall vara så himla perfekt. Höst och vinter går i ett sakta mak tycker jag, ser också fram emot jul med nära och kära. Jobbar man dessutom varje dag finns det inte direkt någon tid för att mysa på terrass eller balkong.

  4. Ibland kan jag känna att istället för att inspireras av något man läser så blir man avundsjuk och provocerad. Och det är verkligen synd. För mig är det tvärtom. Jag blir sugen på att laga mat när jag ser hur otroligt kul Petra tycker det är att laga mat och hur mycket tid hon lägger på det. Och alla fina trädgårdsbilder och inredningstips. Jag tycker verkligen Petra bjuder så mycket på sig själv oavsett om hon befinner sig i Frankrike, hemma eller på Gotland. Vad man väljer att lägga sin tid och pengar på bestämmer ju var och en.
    Jag som jobbade skift när barnen var små kunde vara den där bullbakande mamman som kunde mysa en stund efter skolan. Det var mitt val och i gengäld så jobbade jag helger ibland och missade annat. Varför inte glädjas åt de stunder som är bra och inte bara tänka på allt man inte har eller hinner med? Varför vara avundsjuk på de som har valt just den situationen som passar den familjen bäst?

  5. I bland undrar jag om man bor i fel land ,drömmen hade varit bo i ett varmt land vintertid och sommaren i Sverige.Så fin väggfärg i hallen och allt ser så inbjudande ut 🫶

  6. Jag gissar att Petra är selektiv med vad hon visar upp och att vi inte får se vad hon gör dygnets alla timmar… Alla inlägg kan ju inte inspirera alla, själv ääälskar jag matinläggen och jag beundrar verkligen tålmodigheten hos denna bloggerska som ibland får utstå alldeles för mycket oförtjänt kritik och gnäll.

  7. Jag gillar verkligen hösten, men mörkret som kommer snart har jag svårt för ju äldre jag blir!
    Jag jobbar på förskola och ser nu en trend där familjer faktiskt går ner i tid för att kunna vara mer med sina barn, vilket är fantastiskt! En familj hämtar efter mellanmålet varje dag, mamman säger att visst får vi mindre pengar, men tiden med barnen är det viktigaste. Resor och annat får helt enkelt vänta! Jag förstår att inte alla har den möjligheten, men kanske man kan göra något annorlunda om man försöker. Det låter så mysigt när en pappa kommer och hämtar mitt i veckan, säger att nu ska vi ut i skogen och promenera, jag har packat en ryggsäck med lite mellanmål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg