DET VIKTIGA

 

Efter jag gått upp kl 6.30, fixat frukost till alla, plockat ihop rygga och läxorna, fixat Moje och sagt hejdå till mina skolbarn och sen städat undan frukosten så la mig på den nyäddade sängen igen och läste de senaste kommentarerna!  Detta gör jag varje morgon sen typ evigheter. En kopp latte och så lapen, en  lyx som egenföretagare, att man ofta kan styra sin egna tid. Men också en stress så klart, allt hänger ju på en själv om det ska ”rulla in några kronor”:)

Kul att läsa att så fina meningar som att jag är behövd som underhållning och och att jag inspirerar på olika sätt, vet att ni är många som följt mig här länge och det är verkligen jätteroligt! Den här bloggen är ju något jag skapat själv just bara för att roa och visa glimtar från mitt liv – det jag gillar, gör och tycker om. Inte en sida om tex vardagsgnabb med barnen och tvättberg, f a s t att det så k l a r t finns här hos mig också.

Alla har sina motgångar och sina problem, glöm inte det, även om det inte syns

.

 

.

Mycket kan man skapa åt sig själv med uthållighet, vilja, styrka och talang! Men alla kan inte fixa allt och det går ju inte alltid som man vill.. Man kanske inte orkar eller lyckas ordna det där livet som man önskade ekonomiskt.. Sen har många turen att antingen få mycket gratis från födseln, man föds in i en miljö där man trivs och har det bra, eller så har man kanske haft den lyckliga lotten att träffa en kärlek som har möjlighet och viljan att ge en det man önskar ekonomiskt.

Jag har sett en del exempel där det yttre är det allra viktigaste, vad man visar upp, men där det är kärlekslöst och egoistiskt hemma och i förhållandet (Sånt som inte syns på social medier..) Och det finns inga pengar i världen som kan väga upp det, att omges av dåliga relationer. Jag har också sett missunnsamhet hos människor som kanske har både en fin partner och familj men kanske inte ekonomin man drömt om. En bitterhet som tyvärr ofta är tydlig och den mina vänner ska man hålla sig låångt ifrån. Yes det är mitt bästa råd till er alla – hålla er ifrån avund för den ger dig inget gott och kan faktiskt göra dig elak. Och om du istället skrävlar brett om dina framgångar, relationer eller barn eller vad som helst – men inte kan glädjas med andra – sluta med det. Man får visst vara glad och lycklig över sitt men livet handlar inte om att bräcka någon annan, det bör inte vara drivet i det man gör för det finns alltid massa som har mycket mer framgång, det som är större, häftigare och dyrare (och de som har mer talang och är fräschare, smalare, smartare eller snabbare!) Livet är inte en tävling, ingen ligger på dödsbädden och tänker hurra jag vann.

(Och det finns alltid de som har det mycket mycket mycket värre <3)

Själv drömmer jag om ett eget gammalt hus i Provence, mmm det är klart högst på min drömlista! Bo där tillsammans med min stora kärlek H och familjen hade varit mummakardemumma. Kanske blir det så en vacker dag, kanske inte, men jag fortsätter drömma om mitt  pittoreska Cote D ázurhus med apelsinträd och fönsterluckor men är inte ett smack missunnsam till de som redan har ett. Good for you!

Försök göra det bästa av det du har och ditt liv så att d u trivs, försök vara positiv och finn sätt där du blir det. Relationer, mat, kultur, nöjen, natur, hälsa!

(Och var ödmjuk och snäll mot andra, ingen elak taskmört är lycklig på riktigt. Tänk på det)

.

Tisdagstankar med mig – ha nu en fin dag alla<3

.

KRAM

.

.

20 kommentarer till “DET VIKTIGA

  1. Hej från ett soligt Hörby (Skåne)! Har följt dig sedan ditt förra hus och när din blogg i princip var ny☺️! Avundsjuka och missunnsamhet och prata bakom ryggen är väl det svenskar, helst kvinnor är världsmästare på!!! Umgås ena stunden och så prata skit om en nästa. Vill du bo lyxigt och har råd till det eller visar bilder på ett renstädat hem så blir jag inte avundsjuk för jag vet att du har fyra barn och man och inte lever som en prinsessa. Du har turen att ha er släktgård i Normandie och dina föräldrars hus på Gotland och det är ju inget du kan få skulden för att du har ynnesten att ha det! Njut bara av det och skapa massvis med minnen och bry dig inte på de missunnsamma kärringarna härinne som det sticker i ögonen på! Själv vill jag ha en takvåning i Nice och ett beachhouse i Orange County utanför LA😂får väl skrapa många triss eller gifta om mig med en miljardär om det ska ske, men drömma kan jag😄!
    Ha en fin lillelördag uppe i mysiga Västerås (var där på Ekohallen förra sommaren på genomresa och har varit där innan dess med)

  2. Jag har ställt upp massor för en kvinna jag trodde var vän men hon är så elak. känner mej så lurad och tänker ej ta emot hennes gliringar. Hon är självupptagen och bara hon ska prata. Nej nu räcker det. skulle sagt upp bekantskapen för länge sedan. Men tänker att trots mina 50 plus är det första gången jag råkar ut för detta. Ska bli så skönt att få ro inombords. kram.

  3. Tänkvärt och sant❤️ Man får skapa det man kan utifrån de förutsättningar man har och vara tacksam för det😊
    Stor kram

  4. Så fint du skriver och det har du alltid gjort! Vet att du många gånger skrivet att din pappa sagt att man ska vara snäll och sådana liknande saker! Tänker ofta på det och hur snäll och härlig och underbar person du verkar vara. Ändå har jag retat mig på dig ibland och skriver något småtaskigt som jag vet bara är min egen avundsjuka. Förlåt förlåt och jag ska skärpa mig. Vet att du är fin och bra och har också skrivit positivt till dig. Tycker att du är såå bra på feelgood och skulle inte vara utan dina inlägg!❤️

  5. Vilket himla fint inlägg Petra. Så tänkvärt och jag kände direkt hur jag skulle vilja skicka detta rader direkt vidare till minst två nära personer som jag har i min omgivning, ja faktiskt två vänner.

    Och visst kan jag ibland drömma mig iväg och känna att du eller andra influenser lever ett liv som jag gärna också hade velat ha, men så tänker jag på allt de fina jag har i livet och kommer ganska fort på andra tankar.

    Du inspirerar och sprider så mycket positiv energi genom din blogg, och just dessa lite mer personliga inlägg är nog dom som jag gillar lite extra mycket.

    Du har så fina värderingar och värnar så om din familj, så fint.

    Tack för att du fortsätter dela med dig av dina dagar, dina tankar och alla goda recept och såklart tips på inredning, kläder och trädgård.

    Ha en fin dag och va mysigt det lät att starta dagen med en latte i sängen när alla gått iväg på morgonen.

    Kramar ❤️

  6. Det blir lite skevt när någon med din ekonomi skriver så. Har man inga pengar så har man inte. Sätt dig in i den situationen så får vi se hur du pratar.

  7. Ett sådan inlägg är väldigt enkelt att skriva när man har pengar. Ni har tillgång till både hus på Gotland och Frankrike, dock inget du kan lastas för men det skaver ändå. Det är samma med dom som säger; pengar är inte allt, så klart inte men det är enkelt att säga när man har pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg