SPICY MARGARITA

.

Spicy Margaritas hör och ser man om överallt de senaste åren (i alla amerikanske dokusåpor jag följer så är det Spiiiicy Margeritaaas damerna helst sippar på) Så jag var ju tvungen att fixa ett gäng själv i lördags och hur gott är det. Precis i min smak – syrliga men med sting. M U M S

 

Heej måndag!

.

Hoppas ni haft en fin helg! Det har jag med finfint väder, god mat, mys med barnen, träning, solig långpromenad i naturen och mysigt häng med vänner. Skulle egentligen lagt upp detta inlägg igår men lilla minneskortet från kameran var helt plötsligt borta och låg någonstans  och princip precis varsomhelst i vår villa. Visst blir man knäpp när saker försvinner? (Eller ja när man slarvar bort grejer,) Nu var det ju inget viktigt iofs och jag hittade ju kortet till slut under mattkanten i sovrummet. Jag har verkligen tappat bort s å mycket grejer under mitt liv, säkert 20 nycklar och bankkort och smycken och saker. Värst var väl när jag som 16-åring tappade en guldklocka jag fått av farmor i skogen, det var jobbigt några dagar men jag hittade den till slut faktiskt plötsligt bland björkar, mossa och löv! (Så jag är alltså både bra på att slarva bort och hitta saker:)

.

Hur som helst, idag har vi ny vecka och åter igen måndag och jag gillar måndagar. Känns lite som att nya veckan är ett oskrivet blad och man får liksom energi. Tråkigast är nog helt klart tisdagar eller vad säger ni?:)

– ..

.

.

Blev inget recept på dessa godingar till drink igår mao men vi kör det idag så får ni spara och göra kanske till nästa helg! Jättenkla att skaka ihop och bjuda på (vare sig något fancy äggviteskum eller sockerlag;)

.

SPICY MARGARITAS

Du behöver till två:

4 cl tequila

2 cl Triple sec

3 cl limejuice

1 cl agavesirap

2 skivor jalapeño

Antingen lime och Tajin + salt till kanten eller salt blandat med lite chilipulver

..

.

Gör så här:

Blanda tajin (eller chilipulver) och salt på ett  fat. Gnid en limeklyfta runt kanten på drinkglaset och doppa i kryddblandningen. Häll tequila,Triple Sec ,limejuice och agavesirap i en shaker. Tillsätt två skivor jalapeño och krossa dem med en mortel. Fyll shakern med is och skaka ordentligt. Fyll glaset med is och sila upp drinken. Garnera med två jalapeñoskivor och servera direkt.

.

Önskar er en fin start på veckan snyggingar (här blir det nu en lunchprommis vid Mälaren i soligt härligt höstväder)

.

KRAM

.

.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg