BAO BUN

.

Idag var det en sån där perfekt start på lördagen! Väcktes av att mysig frukost  var serverad och direkt efter den åkte Moje iväg på sin träning med en kompis och jag och H stack till gymmet och körde ett pass. Efter gym blev en en tur till Ica och handla till lunchen som vi skulle laga ihop nämligen  Bao Buns med sticky pork. Både jag och älskling är ju riktiga fan av asiatiska smaker och det är ju perfekt med dessa smarriga asiatiska ” minismörgåsar” till lunch! Fantastiskt gott faktiskt:)

 

.

Ett av det bästa med mycket asiatisk mat är ju de där krispiga syrade grönsakerna man får som tillbehör med underbar smak..

.

.

Det är ju perfekt med att det nu finns frysta Bao Buns på närmsta Ica! Inte behövde de ångas i  en bambukorg heller utan blev klara snabbt i micron (ska dock åka till Ikea och köpa bambuångkokaren ”Klockren” asap pga det är ju så fint att servera med 🙂

.

.

BAO BUN MED STICKY PORK

4 portioner

Du behöver:

500 g benfri kotlett

salt och peppar

olja att steka i

4 vitlöksklyftor

3 cm ingefära

1 tsk five spices

0,75 dl flytande honung

2 msk  sweet chili sås

1 msk risvinäger

1 tsk sesamolja

.

Gör så här:

Skär köttet först i skivor sedan i strimlor. Salta och peppra. Stek i omgångar i olja tills fläsket fått en fint stekyta runt om. Lägg åt sidan. Skala och finriv vitlök och ingefära. Stek detta på medelvärme under omrörning i samma stekpanna du stekt fläsket i. Tillsätt sedan kryddor, honung, mango och chilisås, risvinäger och sesamolja. Låt detta sjuda på medelvärme, tillsätt fläsket och låt allt puttra tills fläsket är täckt av en tjock, klibbig sås.

.

 

SYRADE GRÖNSAKER

 1 gurka

1/2 påse vitkål & morotsmix

3 rödlökar

5 msk risvinäger

2 msk strösocker

2 msk sesamolja

salt

1/2 chili

 

Gör så här:

Strimla gurka och rödlök fint. Ha upp gurkan i en skål och rödlöken och vitkålsmixen i en annan skål. Blanda samman vinäger, socker, olja och salt. Fördela detta över rödlök(kålmix och gurkan. Finhacka chilin och strö det över gurkan och låt grönsakerna stå minst 1 timme innan servering.

.

Servera dina Bao Buns med fläsket, grönsakerna, Sweet Chili Mayon, koriander och sesamfrön och njut!

.

Nu ska jag cykla ner på stan en sväng här och spana in helt nya Åhlens, s å fin och solig höstlördag i vår Småstad, men ha en härlig och skön fortsättning på dagen vänner!

.

KRAM

,

,

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg