SAFFRANSRISOTTO MED PILGRIMSMUSSLOR & RÄKOR

INNEHÅLLER ANNONSLÄNK NORDIC NEST

.

Idag var jag så sugen på saffran – typ vad som helst med denna gula hörliga krydda! För tidigt fortfarande för att göra en sats saffransbullar (det måste ju bli november eller hur:) men krämig Saffransrisotto fick det bli. Riktigt RIKTIGT god risotto blev det med ett enkelt recept med räkor och pilgrimsmusslor. Nog den godaste risotton jag lagat och kanske var det för att jag använde vitt matlagningsvin istället för annat vin? Använder matlagninsgvin mycket oftare numera, när det ska vara vitt vin i maten, och det blir alltid bra.

.

Eftersom jag varit en småtrist och ömklig fru och mami den senaste veckan så dukade jag i matsalen och gjorde lite extra mysigt när det var dags för söndagslinner. Så fin söndag idag, så skönt och friskt ute men ändå milt och härligt. Oktober 2024 visar verkligen, precis som september, sin bästa sida.

.

.

Gillar ni italiensk härlig risotto och inte tycker att ”en risotto bara är en risotto” så måste ni prova detta. MUMS

.

 

Älskar att servera på det här stora härliga fatet på fot. Alla rätter blir genast mycket festligare (Tips Är nu nedsatt med 700 kr och är från Serax)

.

SAFFRANSRISOTTO MED PILGRIMSMUSSLOR & RÄKOR

4 portioner

Du behöver:

Saffransrisotto
2 scharlottenlökar, finhackade
1/2 dl fin olivolja
1 påse  Carnaroli Cá del Cru Gran Riserva
1 frp saffran
2 dl vitt matlagningsvin
1 1/2 l kycklingfond (utspädd)
3 dl riven parmesan
2 msk olivolja
2 msk juice från citron
2 msk smör
salt
Marinerade pilgrimsmusslor
6 stora pilgrimsmusslor
1 citron rivet skal
salt
Gremolataräkor
150-200 g skalade färska räkor
1 kruka/knippe bladpersilja
1 citron
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl  olivolja
salt
.

.

Gör så här:

  gremolatan och lägg överst på den rykande varma risotton. Servera!

.

Hoppas ni har haft en fin söndag raringar och ha en fortsatt fin kväll nu<3

.

KRAM

,

,

,

8 kommentarer till “SAFFRANSRISOTTO MED PILGRIMSMUSSLOR & RÄKOR

  1. Vad otippat att det är godare med matlagningsvin.
    Min väninnas man är kock o han säger alltid att det ska vara ett lite dyrare rödtjut i såsen.

    1. använder bara matlagningsvin. har jag inte gjort det har det svajat rejält 😅
      Sen gjorde jag en rödvinsrisotto en gång, med riktigt rödvin. Den vart hemsk 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg