TOKKRISPIGA KYCKLINGKLUBBOR – I AIRFRYER

.

Bulliga köksapparaten har kommit upp från skafferiet (perfekt att ha ett skafferi där man kan gömma alla fula maskiner som man inte vill ha framme;)

.

Jodå vi har så klart också en – en Airfryer alltså!

H fick en av de stora barnen i julklapp, rejäl överraskning för han hade inte önskat sig en sån, och faktiskt så har vi använt den riktigt ofta sen julafton (Vi är ju typ ”Familjen pommes”, kanske inte något att skryta över men sååå gott det är med krispiga frites:)

Nej det finnns ingen anledning att ta fram fritösen längre, när det ska lagas tex nuggets och pommes. En airfryer ger ju samma krispiga resultat men u t a n massa flott och jobbigt os i köket och lukt. Det doftar typ ingenting när den här används, känns liksom bara så fräsch.  Har dock inte koll på nyttigheten när det gäller just airfryers kontra fritöser men det boorde ju bli rätt mycket  hälsosammare utan den där oljan..

 

.

Denna söndag gjorde jag dock Krispiga kycklingklubbor i vårt nya köksredskap – heeelt utan tillsatt fett faktiskt!  Hittade recept med bakpulver, för att det skulle göra kycklingklubborna extra härligt krispigare..

.

.

Satte Airfryern på 200 grader och körde klubborna i 35 minuter ca  (innertemp ska vara ca 80 grader) Klart! Noll kladd

.

.

Till kycklingklubborna serverade jag kokt ris, en fräsch grönsallad (utan dressing) och så Tommy Myllymäkis goda dragonsås

.

MYLLYMÄKIS DRAGONSÅS

4 personer

Ingredienser:

1 dl schalottenlök, fint skivad

150 g smör

4 dl hönsbuljong

1 dl grädde

1 dl crème fraîche

1 tsk dijonsenap

4 msk dragon

1 1/2 tsk vitvinsvinäger

4 msk färsk dragon, fint skuren

4 msk färsk persilja

salt

en nypa strösocker

 majsstärkelse

.

Gör så här:

Fräs schallottenlöken mjuk i 50 g smör, det ska inte ta färg. Tillsätt hönsbuljongen och koka ihop tills 2 dl återstår. Tillsätt grädde samt créme fraîche och låt koka upp. Häll såsen i en mixer och mixa ner 100 g smör under 1 minut. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt senap, vinäger och örter. Smaka av med salt och eventuellt en nypa socker. Korrigera konsistensen genom att reda av med majsstärkelse.

.

.

Söndagsmiddagen serverad i matsalen och idag gav tom min 8-åring tummen upp – så kul när barnen, äntligen, börjar testa och gilla olika nya rätter<3

.

 

Kycklingen blev verkligen otroligt krispig med bakpulver + airfryer

.

 

KRISPIGA KYCKLINGKLUBBOR I AIRFRYER

4 portioner

Ingredienser:

kycklingklubbor 4

bakpulver 1 msk

paprikapulver 1 msk

vitlökspulver 2 tsk

lökpulver 2 tsk

salt 1/2 tsk

Gör så här:

Blanda bakpulver med kryddor och salt. Torka av kycklingklubborna med hushållspapper. Blanda dem väl med kryddorna.
Tillaga kycklingen i airfryern på 200° i ca 30 min, tills de har en innertemperatur på 80° inne vid benet. Servera med ris eller klyftpotatis, dragonsås och grönsallad.

 

Nu ska jag ta en snabb kvällsprommis runt stan här men vi ses imorgon igen godingar<3

.

KRAM

.

.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg