.
Söndagsmiddag – en härlig krämig Carbonara! På äkta italienskt vis. Jag tycker iofs att en svenska carbonara, eller Svennecarbisen, kan vara riktigt god det med. Den som innehåller grädde, lök och bacon ni vet..
.
.
Men tillbaka till den italienska varianten, den innehåller ju faktiskt bara ingredienserna ovan. Med griskind, guanciale, istället för bacon Men den blir s å god, jag loovar. Tänk på att använda spagetti riktigt bra kvalité också!
.
CARBONARA PÅ ITALIENSKT VIS
4 hungriga personer
Du behöver:
500 g spagetti
300 g guanciale i små tärningar
5 ägg
120 g pecorino
Rejält med grovmald svartpeppar från kvarn
.
Gör så här:
Vispa ihop äggen i en skål. Riv pecorinon fint och rör ner i äggen till en smet. Tillsätt nymald svartpeppar. Koka upp pastavatten med salt i en stor kastrull (Överdriv inte med saltet utan ta lagom mycket) och lägg pastan och koka den al dente. Stek guancialen i en stor stekpanna på låg till medelhög värme. Fettet ska smälta och guancialen ska bli frasig utan att brännas (ju längre tid du steker ju mer fett smälter, tar ca 5-6 minuter) Tillsätt sen någon matsked av pastavattnet till den färdigstekta guacialen och rör om. När pastan kokat klart höjer du värmen på stekpannan till hög och använder en pastaslev och tar upp pastan från pastavattnet och lägger i guancialen och blandar väl (behåll pastavattnet ifall du behöver spä din carbonara lite sen)
.
Ta bort stekpannan från värmen och vänd ner ägg/pecorinoblandningen ordentligt tills du har en krämig carbonara. Blir den för tjock så spä med lite pastavatten och blir den lite för tunn så tillsätt mer pecorino. OBS! Viktigt att ta bort pannan från värmen när du vänder ner äggsmeten, annars blir det äggröra och det vill du verkligen inte!
.
.
Ta en gaffel och snurra ett torn av carbonara och lägg på tallriken. Riv över lite pecorino och kör något varv med pepparkvarnen.
.
.
Bada bing bada boom – sååå mumsigt!
.
Annars så har det inte hänt så mycket alls denna söndag här hos mig! Rensat i skåp och tvättat och sorterat mest här hemma, ja sånt där som måste göras med jämna mellanrum åt en större familj i ett hus och som aaldrig tar slut känns det som… Tänk om man kunde anställa en som gör allt sånt istället eller som de hade förr – en butler! Hade man inte äälskat att ha en äldre genomsnäll artig och gärna brittiskt herre här hemma som fixat lite med allt? (Finns visst butlers att hyra fortfarande tydligen och det kostar bara från 100 00 kr i månaden;) Jajaja, nu ska jag kila ner i källaren igen för sjuttioelfte gången!
.
Jag hoppas ni har en skön söndag vänner!?
.
KRAM
.
.
Ja så gott med carbonara! Har du något tips på ett bra spagettimärke?
Jag gillar när det pasta på durumvete och gärna bronsvalsad pasta dvs den som är lite matt och skrovlig och suger upp såsen bra! Som tex Spagetti Al Bronso från Barilla. Finns många märken men Mino´s och Rummo´s Spagetti är också riktigt bra:)